Kahve Saklama

Lordfalconn

Yeni Kahvesever
Katılım
29 May 2020
merhaba , konu çok çizilip yazılıyor biliyorum ama gene de yardımınıza ihtiyacım var. Genel olarak ayda 1-1,5kg kahve çekirdeği tüketiyorum ve bu nedenle az çok sürekli bir kahve alımı oluyor. Genellikle 250 gr lık paketlerinde kullanıyorum ama ilk paketle son paket arasında genellikle 3 hafta zaman oluyor. Bu süre kahvenin bayatlaması için yeterlimidir ? ( çekirdek olarak saklıyorum)

Bu nedenle ali expressten vacu vin ve 10 ad. tıpa aldım. Şimdi önerildiği gibi şişe almam gerek ve sorum da bu konuyla ilgili , 10 ad. 1 lt lik sarap şişesi alıp dolaba koymak çok mantıklı değil. Bunun yerine 250-350 ml şişeler kullansam uygun olmazmı ? Birde bu şekilde şişe alırken dikkat etmem gerekne birşey varmı dır ?

tşk ler
 

devamiyolda

Yeni Kahvesever
Katılım
19 Şub 2020
Benim şahsi fikrim aylık kullanım oranınıza göre saklamak çokta gerekli değil. Daha uzun süreli saklamalar için kullanılabilir. Fakat bazı düşüncelere veya zevke göre kavurduktan sonra hemen saklayanlarda mevcut.

Bende ayda 1-1,5 kg kahve tüketiyorum. Hava almayan kavanozlarda saklamayı tercih ediyorum. 5 - 6 ay saklamıyorum sonuçta.
 

Bisikletgezgini

Tecrübeli Demleyici
Katılım
25 Ara 2017
Konum
Çanakkale
Selam @Lordfalconn ,

Boş bir şarap şişesi (std.) 75 cl.lik (250 gr.çekirdek alıyor) 12 pompalamayla havası alınabiliyor .

Bira şişesi gibi 50cl.lik şişe ile 150 gr.
20 cl.soda şişesi ile de 80 gr.çekirdek saklayabilirsiniz.

Ben paketi yeni açtığımda şarap şişesi ile başlayıp çekirdek azaldıkca soda şişesine kadar geçiyorum.Bu size vakumlama sayısı kolaylığı sağlıyor ya da belki dolaba (buzdolabı değil tabii ) sığma kolaylığı sağlayabilir.

Pompa ve tıpalar18.8 mm.lik standart ağız çapıyla tüm şişeler için uygun .

Elinizdeki tıpa sayısı yettiği kadar istediğiniz ölçüde şişelere bölebilirsiniz açtığınız paketi.Hiç bir sakıncası yok.Kolay gelsin.:D
 

mertulas

Yeni Kahvesever
Katılım
6 Nis 2021
İyi bir saklama kabı işini görür paketleri direkt ona aktarırsın kokusu uçmaz ömrü uzar
 

ZHGuler

Yeni Kahvesever
Katılım
3 Nis 2021
Bu konuda Mamba Cafe kahve saklama kapları ekonomik ve oldukça etkili muhafaza konusunda tavsiye ederim.
 
Üst