Ilk Yudum Ve Son Yudum Arasında Tat Farkı

yukselp

Yeni Kahvesever
Katılım
18 May 2021
Konum
İstanbul
Merhaba,
200 ml. V60 demliyorum, fincanda ilk tadımı yaptığımda gayet dengeli (ne acı ne ekşi, aromalar var) bir içim elde ediyorum ama fincanın ortasına geldiğimde acılaşmaya ve aromalarını yitirmeye başlıyor. Bu neden olabilir?
Not:
Hario Skerton Pro ile öğütüyorum.
13 gr. / 200 ml oranında Hario V60 Drip Decanter ile demliyorum.
 

Talhadincer

Yeni Kahvesever
Katılım
29 Eki 2019
demleme bittikten sonra yeterince karıştırmalısınız. Eğer süreden yana bir sıkıntı yoksa kahvenizi bir iki tık kalın çekebilirsiniz. Ön demlemede yaptığınız bir hata da olabilir. Spin atarak da kurtulabilirsiniz.Suyunuzun Sıcaklığı fazla düşük de olabilir
 

presscoffee

Yeni Demleyici
Katılım
3 Eki 2015
Sorun öğütücü kaynaklı gibi.Hariolar dengesiz öğütüm yapıyor.Bu yüzden kahvenin cinsine göre acı veya yavan tatlar almanız olası.Demleme bittikten sonra iyice karıştırmayınca da, kahvenin acı veya yavan gövde tadı, fincanın dibine çöküyordur.
 

gyildirim

Yeni Demleyici
Katılım
27 Haz 2020
Bendede ayni durum var. Sonlara dogru kahve oyle bir eksiyor ve buruklasiyorki aldigim son yudumun kahve degil de eksi bir meyve ozu gibi hissetiriyor.
Degirmenle pek alakasi yok bende.
Degirmenim cmd c40 . Demleme islemi sonrasi spral islemde yapiliyor. Cesitli demleme sureleri hep denendi.Acik kahvrumlarin hepsi kahve sogudukca eksiligi artiyor. Bur cok defa acik kavrum demledim eksi olmayanina denk gelmedim. Ensonunda acik kavrumun bir tuk ustu kavrumlari tercih etmeye basladim. Arada bir acik kavrumda iciyorum eksi eksi iyi oluyor kahve cekirdegi aromasini aliyorum . Yani acik kavrum cekirdek pesinde kosma isini biraktim. Cunki belirtilen tadim notlarinin esmer seker harici hicbirini alamadim. Galiba acik kavrum bana gore degil. Arada icince guzel oluyor.
 
Üst