Ilan Açma Kuralları - Lütfen Okuyunuz

teyyaredenkahve

Kahve Masası ✈️
Yönetici
Katılım
28 Nis 2017
Konum
İstanbul
Herkese merhabalar,

Alım satım ilanları hassas olmamızı gerektiren bir konu ve belli kuralları izlersek herkes için daha faydalı olacaktır. Unutmayın ki bu tarz alışverişlerde bütün sorumluluk alan ve satan kişiler arasındadır. Bu yüzden yerinde kullanılan "güvenilir satıcı" gibi mesajlar üyelere fayda sağlayabilir.

İLAN AÇARKEN - (Öncelikle Empati)
  • İlanınızdaki ürün hakkında lütfen detaylı bilgi veriniz. Ürün ne zaman alındı, garantisi var mı, yurt içinden mi, yurt dışından mı alındı, herhangi bir sorunu ya da kusuru var mı lütfen belirtiniz.
  • Ürün fiyatını mutlaka belirtiniz. İlk sorulan soru bu olacaktır. Ürün fiyatını belirleyemiyorsanız, mesajınızda lütfen bunu belirtiniz.
  • Telefon numaranızı paylaşmayınız.
YORUM YAPARKEN - (Öncelikle Saygı)
  • Alıcı olmayanların ilanlara konudan bağımsız yorum yapması uygun değildir. Lütfen sadece yardım ve yanlışları düzeltme amaçlı yorumlar yapalim.
  • İlanların ticari bir konu olduğunu ve ticareti olumsuz etkilememek gerektiğini unutmamamız gerekiyor.
  • Özellikle fiyatlar konusunda yorum yaparken hassas olmak gerekiyor.
Sıfırı 100 lira olan bir ürüne ,200 lira fiyat biçilmesi gibi anormal durumlarda tabii ki yorum yapılabilir ancak "o fiyat çok olmuş", "geçen gün şu kadara sattılar", "kazık ürün" gibi yorumlar maalesef olumlu etkiden çok olumsuz etki yaratıyor.

Herkes satılan ürünün internetten fiyatına bakabilir. Büyük bir anormallik olmadığı sürece herkes istediği fiyatı belirleyebilir.

Satılık ilanlarınıza "SATILIK" ibaresini lütfen konuyu açarken ekleyelim.

Örnek:
konulara-onek-ekleme.jpg

Ürün satıldıktan sonra lütfen "Satıldı" yazalım.

Şu anda ürün satılınca konunuzu düzenleyip, "satıldı" şeklinde değiştiremiyorsunuz. Çünkü mesajları düzenlemek için belirli bir süre var. O süreyi aştığınız zaman sistem değişikliğe izin vermiyor.

Bu yüzden "yönetime bildir" seçeneği ile bildirirseniz seviniriz. Bunun üstünde çalışıyoruz ve en kısa sürede güncellemeye çalışacağız.

yonetime-rapor-etme.jpg
Teşekkürler,

kahveler.net
 
Son düzenleme:

selcuk

Yeni Kahvesever
Katılım
6 Tem 2019
Merhaba birde bulundukları ili yazarlarsa daha güzel olur bence, ben Eskişehir yakın olduğu için oradan ilan bakıyorum belki vardır diye ama konum bilgisi olmayınca her ilana neredesiniz diye mesaj atmak çok saçma olacak.
 
Üst