Alüminyum Moka Pot Sağlığa Zararlı Mı?

trackermaster03

Yeni Kahvesever
Katılım
15 Şub 2022
Merhaba. Sorum aslında basit ama cevaplaması zor olabilir çünkü herkes farklı bir görüşe sahip. Alüminyum moka potlar sağlığa zararlı mıdır?
 

NoPainNoCoffee

Süper Mokapot Adam 💪
Katılım
21 Ocak 2021
Selamlar,

Ben ana ekipmanı olarak mokapot’u seçen ve yaklaşık 1,5 yıldır denlemeler yapan bir kişiyim.Bialetti markasının 6Cup ölçüsüne sahip alüminyum modeli ile başladım mokapot demlemelerime.Bu hususta pekde tecrübesi olmayan bir arkadaşımın tavsiyesi ile almıştım.

Lakin sonrasında yaptığım araştırmalarda her ne kadar gıda temasına uygunluğu olduğu onayı olsada ben 10Cup ölçü birimindeki paslanmaz çelik modeli olan Venüs isimli modeline geçiş yaptım.

Şuan yeni bir mokapot olacak olsam her ne kadar gıda temasına uygunluğu olduğu söylensede alüminyum yerine çelik modelini tercih ederim sırf kafam rahat olsun diye.

Eğer alüminyum kullanıcısı iseniz çelik olan modele geçiş yapmanızı tavsiye ederim.
 

Emil

Yeni Kahvesever
Katılım
6 Şub 2022
Konum
istanbul
Bu yazıdan anladığım kadarıyla günlük kullanımda her hangi bir toksin salınmıyor, moka potta alüminyum kullanımının zararını kanıtlayan hiç bir bilimsel çalışma da bulunmuyor. Fakat not etmekte fayda var, bialetti moka potun her hangi bir kimyasalla yıkanmamasını, çizilmelere karşı da bulaşık makinesinde yıkanmamasını öneriyor.
İlgili makale:
https://www.thecoffeewave.com/are-aluminum-moka-pots-safe
 
Üst