KAHVE DENEYİMİ Colombia Finca Potosi Tres Dragones

pepukkahve

Kahve Masası
Yönetici
Katılım
3 Eki 2018
Konum
İZMİR
Dunno Coffee @dunnocoffeco kavrumu ile denediğim bir çekirdek.
Öncelikle şunu söylemeliyim ki bu çekirdek içtiğimde beni gerçekten oldukça şaşırttı. Çünkü gerçekten bu şekilde ilginç bir deneyim hiç beklemiyordum. Kahveyi sitelerinde gördüğümde sordum ve firmanın kendi ithalatı olduğunu öğrendim. Daha sonrasında üzerinde natürel yazdığı için direkt klasik reçetem ile demledim ve gerçekten anaerobik fermantasyon benzeri bir kahve içtiğimi anladım.

Tadımda damakta çok net şarabımsı tatlar ve ahududu, böğürtlen tarzı meyvelere eşlik eden hafif ananas ve portakal kabuğu acılığı. Bu acı tadı daha sonra firmadan Mesut Dizdar ile görüştüğümüzde kahve üzerine yazdıkları kuzukulağıgiller familyasından olan ravent olarak not düştüklerini iletti. Kahvenin bilgilerini aşağıya ekliyorum. Aslında kahveyi güzel bir indirimle forumu takip edenlerin almasını çok istemiştik. Ancak çok az miktarda kalmış. Umarım yeni gelen kahvelerde bu deneyimi hep birlikte yaşayabiliriz. Bu kahveyi denemek isteyenler için firmanın internet sitesini ve kahvenin künyesini aşağıya bırakıyorum. İşleme süreci için Natural Tres Dragones araştırmama göre belli bir süre fermente edilip kurtulması ile alakalı. @dunnocoffeco belki bizi daha iyi aydınlatabilir.

Colombia Finca Potosi Tres Dragones

Bölge: Valle del Cauca, Caicedonia
Yetiştiği İrtifa: 1.400-1.860 masl
Çekirdek Tipi: Çeşitli Türler
İşleme Süreci: Natural Tres Dragones
Özellikleri: Düşük Gövde, Yoğun Asidite
Tadım Notları: Ahududu, Şarap, Ravent
 

MrBean

Yeni Kahvesever
Katılım
30 Ocak 2022
Ekonomik çöküşe geçmek üzereyim. Bu ay, başta 14 şubat olmak üzere birçok gerekçeyle indirimler yapıldı ve kaçırmak istemedim, ancak tükendim artık. Şimdi bu tükenmişlikle bu mesajı gör iyi mi :'(biggrin
 
Üst