Yıkanmış Kahveleri Nasıl Demliyorsunuz?

_baristastation

Yeni Kahvesever
Katılım
22 Nis 2022
Konum
Bursa
Bu konu başlığı altında bir kaç şey sormak istiyorum. Tabi burada kahvenin hiç bir zaman standartının olmadığının da bilincinde olarak konuyu açıyorum. Daha önce böyle bir başlık veya konusu geçmiş bir nokta varsa oraya da yönlendirirseniz sevinirim, ben baktım ama göremedim galiba. 🙄
Yıkanmış ve natürel kahvelerde farklı reçeteler uygulanır; ikisininde de farklı öğütüm, farklı sıcaklık gibi bir çok farklılık mevcut demlemelerde kahveyi daha iyi alabilmek için bardağa. Bununla alakalı tabi ki çekirdeğe bağlı gelişen reçeteleri baz almayıp genel reçeteler hakkında bildiklerinizi/tavsiyelerinizi/tecrübelerinizi/nedenlerinizi paylaşmanızı rica edeceğim.
Mesela; natürel demlemelerde hangi parametreleri, yıkanmışlarda hangi parametreleri kullanıyorsunuz? Natürel de orta ince iken yıkanmışta orta kalın veya natürelde daha ılık bir su ile demleme yaparken yıkanmış ile daha sıcak bir su ile demleme mi yapıyorsunuz gibi gibi, genel bir soru haline getirip natürel ve yıkanmış çekirdeklerin demleme farklarını, çekirdeğe bağlı kalmaksızın ağız birliği şeklinde herkesten aynı tecrübeleri/bilgileri/deneyimleri alabiliyor muyuz diye bakıp yıkanmış ve natürel çekirdek demlemeleri hakkında daha fazla bilgi ve tecrübeye sahip olacağımızı düşünüyorum.
Bu konuda da özellikle @orkunustel hocamdan da bir bilgi akışı sağlamasını da rica edeceğim. 😁
 
Üst