Siemens EQ6 Plus 300 Kahve Makinesi Kurtlanma

mustafacelikm

Yeni Kahvesever
Katılım
11 Tem 2022
Merhabalar,

Başlıkta yazdığı gibi siemens eq6plus 300 kahve makinesi kullanıyorum. Kahve çekirdeğinin posasının biriktiği yerde ara ara ufak kurt gibi böcekler görmeye başladım ( ara ara oluyor ve 1-2 tane her zaman yok. ) ve bunlar güve gibi kelebek haline geliyor bir süre sonra.

Öncelikle kahve makinesinin iç tepsisi yani posa ve kirli su olan kısmı zaten maksimum 2 günde bir tamamen temizleniyor yani uzun süre bekleme şansı yok. Makinenin kendi temizlik ürünleri ile uyarı verdiği zaman hem kireç hem detaylı temizlik yaptırıyorum. Çıkarılabilen iç aksamı da detaylı temizledim sorun nerede olabilir?

Acaba aldığım çekirdek kahve de mi problem var? Fakat farklı çekirdeklerde de benzer sorunlar yaşıyorum ve gerçekten mide bulandırıyor.

Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler.
 

pepukkahve

Kahve Masası
Yönetici
Katılım
3 Eki 2018
Konum
İZMİR
Hocam selamlar,
Posanın biriktiği yerde 1 günü geçtiğinde sinek yapabiliyor. Çekirdekten olma olasılığı bence yok. Mutfakta kullanıyorsanız meyvelerin üzerinde yada dışarıdan gelen sinekler nemli alan olduğu için hemen yuvalanıyordur. Bir dönem kahve atıklarını bir kap içerisinde toplarken benzer durum başıma gelmişti. Günlük temizlik işe yarayacaktır.
 
Üst