0.1 gr hassas tartı önerisi

kahvekahve

Profesyonel Demleyici
Katılım
17 Ağu 2022
Hassas tartım geldi ve onunla ilk demlememi yaptım. Kahvede 0.1, 0.2 gram kadar yanlışlık yapabiliyor. 0.2 gram beni çok üzmez. Suda ise olsa olsa 1-2 ml falan.
Bu da beni fazla üzmez. Zaten elimin ayarı olmadığından 3-5 ml fazla koyuyorum. Kahve zehir zıkkım olmuyor 3 ml fazla koydum diye.
Gerçekten V60'tan, kaliteli bir kahveden daha çok rahatlattı beni hassas tartı. Her şeyden daha önemliymiş hassas tartı bence.
İlk alınması gereken şey kesinlikle bu.
 

casilyas

Yeni Kahvesever
Katılım
10 Mar 2023
Kararsız kalanlar için gelişigüzel küçük bir karşılaştırma. Sağdaki şu an kullandığım Timemore tartı. Soldaki de aylardır çekmecede duran sanırım Weather Forecast olarak satılan 2000/0.1g hassasiyetli tartı.

Bu video ile neyi göstermek istedim? Küçük ve uygun fiyatlı tartı süper bir hassasiyete ve stabiliteye sahip olmasa da gayet iş görür.


Harika bir karşılaştırma elinize emeğinize sağlık birçok videodaki gibi süslü kelimeler olmasa da sessizce tepkime süresi hassasiyet konusu net anlatılmış
 

cakmabarista

Tecrübeli Demleyici
Katılım
8 Şub 2023
Kronometre falan önemli değil de bana uzun süre kullanabileceğim bir şey lazım. 130-140 lira büyük paralar değil ancak aldığımda bozulmasın istiyorum.
Uzun süre bozulmaz diyebileceğiniz bir şey varsa 250 liraya kadar çıkartabilirim bütçemi.
Bu kahve işinde tartı kadar başka bir şeye bütçe ayırmadım...

Bende bu var, yıllardır mutfak işlerinde kullandım herhangi bir sorun yaşamadım ama boyutu espresso makinesine göre biraz büyük kaçtığı için daha ufak bir tartı aldım şimdi.

Düzenleme: İkinci sayfadaki mesajı görmemişim pardon, almışsınız tartı. Hayırlı olsun.
 
Üst