Moka Pot Suyu Kaynatmadan Üst Bölüme Alıyor.

burunkaya

Yeni Kahvesever
Katılım
4 Eki 2022
Bialetti marka çelik Moka potu Her zamanki gibi hazırlıyorum. Ocağa koyduğumda su kaynamadan soğuk olarak üst bölüme atıyor kahveyi. Sorun nedir anlamadım. Bilen varsa Lütfen yardım 🤔
 

NoPainNoCoffee

Süper Mokapot Adam 💪
Katılım
21 Ocak 2021
Selamlar,

Daha evveli böyle bir sorun yaşadın mı yoksa ilk mokapot demlemen mi?
 

burunkaya

Yeni Kahvesever
Katılım
4 Eki 2022
İşin açıkçası ilk diyebilirim. Mokapotu hediye eden arkadaşımın yanında onun tarifi ile demledim. İçtik çok güzeldi. Daha sonra gerek görüntülü olarak gerek YouTube dan dinleyerek yapıyorum olmuyor. Nereyi kaçırıyorum bilmiyorum. Kahveyi sıkıştırmiyorum.suyu koyarken Max seviyeyi geçmiyorum. Sıkıca kapatıp ocağa kısık, orta, yüksek ateşte denedim yok olmuyor. Mokapot kullanılmış yalnız yeni değil.
 

NoPainNoCoffee

Süper Mokapot Adam 💪
Katılım
21 Ocak 2021
Tekrar Selamlar,

Su haznesi ile demlenen kahvenin aktığı hazneyi sandığın kadar iyi vidalamıyor olabirsin.Demleme yaptığın suyun sıcaklığını çekirdeğin öğütüm derecesine göre 85 santigırat ile başlatmanı tavsiye ederim.Demlemeyi başlatacağın suyun sıcaklığı yüksek olacağı için su haznesinin altına tuttuğunda el yakmayacak bir bez koyup evdeki birisinden su haznesini tutup valfe baş parmağını dayayarak senin kahve haznesini çevirdiğin yönün tersine çevirsin.
 

burunkaya

Yeni Kahvesever
Katılım
4 Eki 2022
Sıcak su ile de denemistim.soykediklerinizi yapmaya çalışayım. Ha bir de işlem bittiğinde mokapotu açtığımda su haznesine kahve görüyorum. Acaba valf arızası olabilir mi.
 

cemix

Profesyonel Demleyici
Katılım
6 Kas 2017
Kaynamadan hemen üste çıkıyorsa kahvede hiç dirençle karşılaşmıyor, basınç oluşmuyor yani sepete kalın öğütüm/az kahve koyulmuş olabilir mi? Bu arada demlemeden önce ön ısıtma yapmıyorsanız çıktının çok sıcak olmaması normaldir.
 
Üst