AYIN KAMPANYASI Kahve Fabrikası'nın Yeni Kahvelerinde Forum İndirimi!

teyyaredenkahve

Kahve Masası ✈️
Yönetici
Katılım
28 Nis 2017
Konum
İstanbul
Ethiopia bombe qonqana hem hario hem crystal eye da 40 lı kutu filtre ile yaptım baraj oldu maşallah suyu aşağı salmıyor. Mecbur aeropress de kaba kuvvet uygulattıracak kendisine.
Demin Hario V60-02 ile 30 gram demledik. 2:45 de bitti. Öğütüm normalden bir tık kalındı.

Su direnci var ama büyük bir su tutuşu ben yaşamadım.
 

sicario

Aktif Demleyici
Katılım
9 Ara 2020
Deneme setinin yanında espresso için Colombia Finca Paraiso almıştım. Uzun zamandır bu kadar koyu kavrum bir kahve tüketmemiştim, 88 dereceye kadar indim. İtalyan tarzı koyu kavrum çekirdek arayanlar için ideal tarzda bir kavrum olmuş.
 

ontheotherhand

Aktif Demleyici
Katılım
6 Ocak 2021
Guatemala San Victor ve Ethiopia Bombe Qonqana'yı denedim. Qonqana paketi bitmek üzere. Origami ve V60'la birçok tarif denedim, Hario bol poşet ve TH3 kağıtları kullandım, 3-4 döküşlü demlemeler yaptım. Kahveler çok tıkanıyor ve demleme süreleri 3dk ve üzerinde oluyor.

Comandante 20-24 klik arasında öğüttüm, öğütürken çekirdekler kesilme değil de sertliğinden dolayı kırılıyor gibi hissettiriyor, o yüzden çok toz ürettiğini düşünüyorum. Bu da demleme süresini uzatıyor. Döküş sayısını 2'ye düşürüp öyle denenebilir ama tadım notlarını almayı geçtim hiç tat alamadığım için bir süre daha degas bekleyeceğim. Keşke referans reçeteler olsaydı.
 
Son düzenleme:

Tuncayyy

Aktif Demleyici
Katılım
21 May 2020
San Victor’u cmd 22 klik 94 derece Nestle purelife ile 20/300 olacak şekilde 5 basamakta demledim.Döküş araların da 30 saniye bırakarak demledim tatlı asiditesi hoş bir kahve içtim.
 

aliduman

Yeni Demleyici
Katılım
27 Eki 2022
Ethiopia bombe qonqana hem hario hem crystal eye da 40 lı kutu filtre ile yaptım baraj oldu maşallah suyu aşağı salmıyor. Mecbur aeropress de kaba kuvvet uygulattıracak kendisine.
Şimdi aeropress ile yaptım. Koşa koşa yazmaya geldim. Çok iyi.
C3 16 click.
Ters metot.
Çift kağıt filtre.
Termometrem olmadığı için kaynamış suyu 1 dk kadar beklettikten sonra başladım.
20 gr kahveye 60 gr su 30 sn bol karışmalı blooming.
250 gr tamamlayıp 2.dk da yavaşça bas.
Çıktıya 50 gr su ekledim.

Doygun, doyurucu, tatlı.
 

dederuhibey

Caffe Soske - Bomonti
Katılım
29 Eyl 2018
Ya tadını tuzunu geçtim, düzgün akış alabildiğimiz kavruma, çekirdeğe hasret kalmışız bu kampanyalarda, boşa para vermediğimi hissettim ilk kez coffee factoryde. Ya acaba ben mi yapamıyorum ya da değirmende mi bir sorun var diye düşünmeye başlamıştım. O derece.

İşin espresso tarafı. Demlemeleri bilemicem.
 

dederuhibey

Caffe Soske - Bomonti
Katılım
29 Eyl 2018
Bugün de ethiopia bombe qonqanadan shot aldım. Ethiopia diye bi tık kalın öğüttüm ama gerek yokmuş neredese tüm kahveler aynı değirmen ayarında iyi sonuç verdi. Neyse, Şerif Bey yasemin çiçeğini yedirdi resmen, o neymiş öyle ya. Bana çok bu. Ben abone oluyorum şimdiden daha da pahalanmadan kapatıcam bi 3 ay
 

Ventigrammi

Aktif Demleyici
Katılım
21 Ocak 2022
Az önce paketinde 22 gram kalan El Salvador Las Delicias’ı niji matruşka 4 aeropress tarifinden etkilenerek demledim. En beğendim çıktıyı bu şekilde aldım. Elinde kahvesi kalmış olanlara tavsiye ederim. Sanırım bu tarifi değiştirerek çok kahvede deneyeceğim. Reçete şöyle:

22g filtre inceliğinde kahve (j-max 2-7-5)
180 g 91 derece buzdağı su - demleme için
60g oda sıcaklığı su - çıktıya eklemek için
Ters metot- tek filtre

20sn’de tüm suyu boşaltıyoruz. 30. Sn de iyice ileri geri karıştırıyoruz. 1.00 da ters çevirip swirl yapıp presliyoruz. Bitiş 1.30 sonrasında oda sıcaklığında 60 g daha su ekliyoruz.
 
Üst