Coffea Circulor - Norveç - İsveç

teyyaredenkahve

Kahve Masası ✈️
Yönetici
Katılım
28 Nis 2017
Konum
İstanbul
Oha bu çok ayıp ve oldukça kaba bir davranış olmuş. Şahsen çok şaşırdım, çocuk gibi davranmış ve Levent abinin ne suçu var forumda herkes kendi fikrini paylaşıyor. Diğer indirimin adını da Suat's kahvekulubu yapsaymış madem. Bundan sonra Kawa ile devam :D aman onlarla da kötü olmayalım. Bu arada ben ivicanın kendi girip çevirmeye uğraşıp böyle bir zahmete girdiğini dusunmuyorum yakın olduğu belli başlı kişilerin doldurduğuna inanıyorum.
Merhabalar arkadaşlar, bugün 2 güzel paylaşım yapmıştım... biri uluslararası bir platformdan saygıdeğer bir mesaj, diğeri de İzmit Kahve festivali... 2 tane mutlu eden mesajdı.. herkese teşekkürler...

@Shepherd ın paylaştığı sayfa 2-3 gündür aktif ve Ivica hakaret dozunu anlamadığımız bir şekilde tüm forum üyelerine karşı her gün güncelleyerek arttırıyor. (Burada paylaşmadım ama görenler biliyor.) Bu hepimize yapılan bir saygısızlık ve bir profesyonel şirketin yapmaması gerekiyor.

Beni tanıyanlar hakaret etmeyeceğimi ve hakarete izin vermeyeceğimi zaten biliyorlardır. O yüzden şimdilik çok uzatmadan şunu yazmak istiyorum.

Ivica dolduruldu mu, kendi mi yaptı, nasıl oldu, vs bence bu aşamayı geçtik.

Kahve alım organizasyonunu ayarlayan ve Ivica ile iletişimde olan Mustafa Sacid de beni aradı ve konuştuk, kendisi de iyi niyetli bir alım olayın geldiği noktaya üzülmüş. O yüzden son cümleyi düzenlerseniz sevinirim. 🙏 Kendisi de alınabilir ve üzülebilir.

Zamanında hedef gösterilen ve savunulmayan biri olarak ne kadar üzücü olduğunu bilemezsiniz.
 

pepukkahve

Kahve Masası
Yönetici
Katılım
3 Eki 2018
Konum
İZMİR
Bir arkadaş 'abi forum karıştı, neredesin!' diye yazmış 🤣 Buradayım ya evrak işlerine bakıyorum ben :D
Şaka bir yana.
Yönetim olarak ortak açıklamamız da birazdan gelecek!
 

CoFFeePaTh

Profesyonel Demleyici
Katılım
8 Nis 2019
Konum
Adana
Özet:

"Biz size gelmedik siz bize geldiniz."
"Almak zorunda değilsiniz, değersizleşen liranın etkisiyle alamıyorsanız almazsınız olur biter."
"Bu saygısızlık ve küfürler sadece bize değil tarladaki gübre dahil herkese."
"Bedava kargo olmaz, istiyorsanız gelin buradan alın."

Ben eleştirmedim bile aslında. Ara sıra Lavazza robustalı blendlere yöneldiğimi belirtmek istemiştim sucuklu paylaşımda. Google doğru çevirdiyse bize kalitesiz, dolandırıcı vs laflar etmiş. Ayıp etmiş, bu ayıp Ivica'ya aittir. Google doğru çevirdiyse, yani varsa bir terbiyesizliği; bunun için tarladaki çiftçiyi suçlamayacağım. Zaten ilgisiz olurdu değil mi. 😉
 

zebercet

Tebrikler - Rütbeni Kendin Seç?
Katılım
22 Şub 2022
Konum
Ankara
Allah var ben çok eğlendim, her duygunun bir dışa vurumu var. Mesela kızdığın zaman söversin, üzüldüğünde en kötü bir duble içer rahatlarsın ama hayal kırıklığı yaşadığında eğlenceye vurmak ferahlatır insanı çünkü kendi zihninde kurduğun şeyin aslında gerçek olmadığıyla yüzleşirsin. Ivica’da tam olarak böyle oldu.
Meğer, beyfendiyi gözümüzde gereksiz büyütmüşüz. Resmen Esra Erol programına döndürdü buraları. Hemde bunu kendi resmi sayfasında ve son zamanlarda en çok “tık” alan “sometimes collection” linkine koydu. Müthiş profesyonel bir hareket. Bravo.

@Shepherd sağolsun bu yanlış anlaşılmayı iletişim kurarak çözmek istemiş ama konuşmaktan ziyade, İsveçe xanax ve nitelikli sucuk göndererek kesin sonuç almak daha mümkün gözüküyor.
 

alterEluna

Profesyonel Demleyici
Katılım
20 Ağu 2022
Bu circulor alımı olayı ne zaman ki haberli ya da habersiz iki forumda da icraya kondu o gün bugündür bütün alım ekibi + circulor ekibi gri alandasınız. Bu konuda hiçbiriniz masum değilsiniz. Ne kulüpteki alım ekibi masum(hem de hiç değil) ne de buradaki. Ivica'nın yaptığı da net yanlış. Bu konudaki duygularını satış kanalına günlük gibi dökmektense foruma gayet de üye olup açıkça yazabilirdi. Ya da bunu alım ekibiyle halledebilirdi.
Olayı iki taraflı bir güç savaşına dönüştürdünüz, nihayetinde Ivicanın da katılımıyla bu iş üç taraflıya döndü. Kendi aranızda istediğiniz kadar hakaretleşebilirsiniz ama olay forumlardaki diğer üyelere sıçrarsa orada çirkinleşir, nitekim de öyle oldu. Ne siz filsiniz ne de biz çimen. Bu olayların yaşanmasındaki aktörler olarak bütün foruma özür borçlusunuz. Hem buradaki alım ekibi hem de karşı taraf.
 

teyyaredenkahve

Kahve Masası ✈️
Yönetici
Katılım
28 Nis 2017
Konum
İstanbul
Herkese merhaba,

Şu an diğer forumdaki arkadaşlarımızın kampanyasının sekteye uğramaması için yazılan hiç bir yoruma cevap vermek istemedik. Ancak biz durumun üzerine gitmek istemesek de, firma temsilcisi şahıs anlamlandırılamayacak bir şekilde söylem dozajını olumsuz yönde arttırdı. Bunların kendisi tarafından kaldırılmasını talep ettiğimiz halde, hakkımızda ve forum üyesi olan sizlerin hakkında bulunduğu ithamların görülmesini istediğinden kaldırmaması ve sonuç olarak bu olayın genele yayılması sebebiyle kendimizi açıklama yapmak zorunda hissediyoruz.

Bilindiği üzere Ekim ayında Coffea Circulor firmasından Kahveler.Net’e özel kampanya alınması için çeşitli talepler gelmişti. Bunun üzerine forum paydaşlarımızdan sevgili Levent sizleri kırmayarak 18 Ekim tarihinde Coffea Circulor temsilcisi Ivica Cvetanovski ile görüşmelere başlamıştı. Görüşmeler devam etmekteyken, kampanya bizim tarafımızda sonuçlanmamışken, maalesef bilgimizin olmadığı, herhangi bir bilgi verilmediği halde bir anda diğer forumun yıldönümü için hazırlanan kampanyanın bizim tarafımız yok sayılarak ortak bir şekilde 28 Kasım'da yayınlandı.

Kampanya sayfası 28 Kasım 17:57'de bir email ile bizimle paylaşıldı, ardından değiştirilmesi gereken yerleri 28 Kasım 19:02'de firmaya ilettik ve mutabık kaldıktan sonra kampanya başlayabilir diye ekledik. Bu sırada kampanya aynı gün 18:13'de diğer platformda paylaşıldığını öğrendik. Kısaca, içeriğini, kahveleri ve şartlarını bilmediğimiz bir kampanya, onayımız ve bilgimiz dahilinde olmadan başlatıldı ve bu kabul edilemezdi.

İlerleyen süreçte maalesef gelinen ilk nokta, bizim bilgimizden habersiz bir şekilde Levent Öncü’nün adına bir bundle kampanyası duyurulması ve hemen sonrasında Levent namına kullandığı tamamen şahısları ve tarafları ilgilendirecek bilgilerin kampanya sayfasında firma temsilcisi tarafından duyurulması oldu. Bu olaydan sonra kampanyanın kaldırılması talebimizi ilettik. Taleplerimize bir cevap alamazken de son gelinen nokta forum paydaşları olan üyelerimizin yorumlarının saptırıldığı, taleplerine karşılık alaycı cevaplar, seçenekler içeren yanlı bir ürün sayfası hazırladı firma temsilcisi.

Coffea Circulor markası şahıs şirketi mi yoksa kurumsal büyük bir yapılanma olduğuna emin olamamakla birlikte şahıs şirketi ise dahi her markadan beklenildiği üzere kurumsallık ve profesyonellik beklentisi en doğal hakkıdır insanların. Bu beklentilerin aksine maalesef sokak kavgasına benzer bir dozda hangi marka olursa olsun bir markanın kahve mesleğinden olmayan şahısları ve sivil oluşum sayabileceğimiz bir forumu anlamak istediği şekilde hedef göstermek istemesi ve bu isteğinin ışığında saldırı dozunu arttırmasını kınıyoruz.

Sözde kampanya sayfası olması gereken ürün sayfasının açıklamasına hem sizlerin yazdıklarını yanlış bir şekilde çevirip, sizlere agresif cevaplar verdiği, hem forumumuzu ve forumumuzun geçmişini bilmediği halde KahveKulübü forumunun sahtesiymiş imajı çizme çabası gösterdiği, Levent Öncü başta olmak üzere forumumuzu ve yazdıklarınızı hedef göstererek sizleri kısacası hepimizi kötü bir topluluk göstermeye çalıştığı ‘’ürün/kampanya’’ sayfasını silmesi gerektiğini bir kez de sizlerin önünde talep olarak bildiriyoruz.

Bu açıklamayı, Coffea Circulor markasını gösterdiği sitesinde alenen yayınladığı ilk anda yapabilirdik, yapmadık. Sebebi kahve severlerin çoğunun saygısını, beğenisini, sevgisini kazanmış bir marka olduğu için iletişim krizi çözülmeden ani davranmak istememizdi. Bu sırada karşı taraf dozu arttırdıkça biz de birden fazla kez sayfayı kaldırma talebimizi e posta ile ilettik. Pekala her kavurmahane markası olan şirketlerin yapması gerektiği gibi potansiyel müşterisi ya da müşterisi ile doğmuş olan iletişim problemini çözmesini bekledik. Ancak iletişim probleminin çözülmesi çabasını göstermesi yerine bu problemin Coffea Circulor tarafından istekle büyütülmesi maalesef gözle görülür hale gelmeye başladı. Bu olumsuz durum sizlere de yansıdı. Durum için biz oldukça üzgünüz.

Açıklamayı sonlandırırken, yazımızı bilinçli bir şekilde İngilizce de yazmama kararı aldık. Çünkü gördüğümüz kadarıyla Coffea Circulor forumumuza girerek yazdıklarınızı ya yanlış çevirtip, ya da yanlış anlamak isteyerek hakaret içermeyen yorumları ‘’Bullshit’’ gibi hakaret içeren yazılara evriltmiş, buna göre aksi bir reaksiyon almış. Olabildiğince ciddi ve resmi yazma çabasında olduğumuz bu yazıyı çevirtmeye kalkarsa Google Translate’in pek de yanlış çevirmeyeceğine inanıyor, hepimize saldırgan tavrından vazgeçmesini rica ediyor ve hepiniz için firmadan özür dilemesini talep ediyoruz.

Herkese iyi akşamlar.

Levent&İsmail
 
Son düzenleme:

sicario

Aktif Demleyici
Katılım
9 Ara 2020
Bu olayda 3. Kişileri suçlamaya gerek yok, bir yanlış anlaşılma ve gereğinden fazla olayı içselleştirme mevcut. Circulor bu süreci daha iyi yönetip, rahatsız olduğu noktaları Levent Bey’e doğrudan iletseydi konu hiç buralara varmazdı. Fiyatlama konusu bambaşka bir mevzu, senelerdir bu konu farklı kavurucular üzerinden yürüyor, her defasında biri çıkıp “almazsınız olur biter” , “siz onların maliyetini biliyor musunuz?” , “kalite, yüksek fiyatlandırılabilir, beğenmeyen başka kapıya” şeklinde yorumlarla konuyu başka yerlere çekiyor. Nitelikli kahve forumlarında x firmasının fiyatlama politikası saygı çerçevesinde neden eleştirilmesin hala anlayamıyorum.
 

gazelle

Aktif Demleyici
Katılım
25 Ocak 2022
Sevgili @teyyaredenkahve ve @pepukkahve Bütün iyi niyetinize ve karşılık beklemeksizin özel zamanınızdan ayırıp verdiğiniz emeklere rağmen konun bu noktaya gelmiş olmasına çok üzüldüm. Umarım bu yaşananlar motivasyonunuzu kırmaz. Ben Türkiye’de olmamam sebebiyle kampanyalara genelde katılamıyorum fakat gösterdiğiniz emek azımsanacak birşey değil, hepimizin bunu anlaması lazım belki. Kampanyalar, paylaşımlar, yayınlar konusunda pek çoğumuz tüketici konumundayız, siz işin mutfağındasınız ve bunu ailenizden tatilinizden dinlenme zamanınızdan fedakarlık yaparak yapıyorsunuz.
Ben kendi adıma gönülden teşekkür ediyorum sizlere…
 

portakalhalil

Uzman Demleyici ☕
Katılım
20 Ocak 2022
Bugünde başkası yerine utandık, bir firma kendi eliyle nasıl komik duruma düşer bunu gördük, kendinden kahve alıp forumda övenlere bile nasıl sallanır (not shake) onu gördük, aralık herkese uğur, iyilik ve mutluluk getirsin, kötülükleri atalım, bazen elma elmadır ama başkası gelir armut der ama sen bilirsin elma olduğunu, bu da aynı hesap herkes bence ne olduğunu translate işine bulaşmadan anladı. @teyyaredenkahve @pepukkahve emekleriniz için sağolun abilerim
 

zebercet

Tebrikler - Rütbeni Kendin Seç?
Katılım
22 Şub 2022
Konum
Ankara
O forum
Diğer mecra
Öteki forum
Beriki forum
Hangi forum?
Affedersiniz sçayım böyle işe, böyle taraflanmaya.

Bir bardak kahve içip iki sohbet edeceğiz geldiğimiz noktaya bak.
Kahvekulübünden Mustafa Sacid bey ve Levent Bey aynı amaca hizmet ederken nasıl iletişim kurmazsınız?
Düşman değilsiniz biliyorum, çıkar kavgasıda yok, bunu da biliyorum.
Yahu iletişim kurup ortak paydada buluşmak ne kadar zor olabilir?

Sebebi belli
O forum
Şu forum
Bu forum

İnsanlar bir forumda yazarken, diğer forumun linkini, adını söylemeye çekiniyorlar. Yazıktır.
Neden böyle bir ortam yaratıldı?

Altı üstü bir kahve içeceğiz ama iki forumun karşılaşmaktan sürekli kaçtığı ve ilk defa ivicada çarpıştığı bir konuda gelinen yere bak. Zaten diken üstündeymiş her şey, inceldi koptu.

Lütfen, kafamızı iki elimizin arasına koyup düşünelim.
Bu kavganın kime faydası var?
Tabi ki rekabet iyidir, kullanıcıya fayda sağlar ama bu olay çatışmaya dönüşüyor ya da dönüştü.
Ülke siyasetinin küçük çaplı yansıması gibi sürekli bir ayrıştırma, çatışma var iki forum arasında.
Hakikaten yoruldum ben.

Yahu kitle zaten mikro, daha da küçültmeye ne gerek var?

İki forumada keyifle giriyorum, okuyorum ve yazıyorum. Bundan daha güzel ne olabilir?
Hevesle katkı sağlamaya çalışan, bilgi peşinde koşan kahveseverleri soğutmayın forumlarınızdan.

Sözüm sadece Levent - İsmail - Suat beylere değil. Yanlış anlaşılmasın.
Levent ve İsmaile hiç değil zaten, indirim peşinde ne kadar uğraştıklarını, katkı sağlamak için ne kadar emek harcadıklarını görüyorum fakat bu ayrıştırmayı bizde yapıyoruz..

Bu ivica olayı vesile oldu, ne zamandır da söylemek istiyordum. @alterEluna Utkunun yazdığı ise gaz verdi.

Keşke tam ifade edebilsem kendimi ama eksik hissediyorum işte.
Bu ayrımı bırakmanın bir yolu/oluru var mı?

Birde nedir bu müşkülpesentlik
Ben buraya Leventi ya da İsmaili sevdiğimden mi geliyorum?
Ya da kahvekulübüne Suat’ın yüzü suyu hürmetine mi yazıyorum?
Hayır.
Kendim için yazıyorum. Benim gibi forum üyeleriyle sohbet etmek için, kafa dağıtmak için yazıyorum.
Varsın nodrac/teyyaredenkahve gereksiz ruhlar olsunlar. Ne yapıcam birini sevmeyince diğer tarafı mı tutucam.
Bu bir dövüş değil
Düşünürün dediği gibi, altı üstü kahve içip, sohbet edicez.
 
Üst