Alınık Hario Ekipmanları(toplu Tercih Edilir)

katsura60

Yeni Kahvesever
Katılım
19 Nis 2019
Kolay gelsin iyi forumlar. Hario’nun ürünlerini almak istiyoruz ve 2 öğrenci olarak evde v60 öğrenme amacımız var. Ondan uygun fiyatlı mümkünse toplu alım istiyoruz. Uygun olursa tek tek de alabiliriz

Hario 02 seramik dripper
Hario tartı
Hario 02 server
Hario buono kettle

Bunlar asıl aradıklarımız. Acil almak istiyoruz elinde uygun fiyata olan varsa bizimle iletişime geçerse çok seviniriz. Teşekkürler iyi forumlar:D
 

bgcxx

Yeni Kahvesever
Katılım
21 Nis 2018
uygun fiyat arıyorsanız kütahya porselen v60
aliexpressten tartı
server bence gereksiz pahalı, bardak iş görür
ince uçlu demlikte iş görür
 

kbere

Aktif Demleyici
Katılım
13 Ocak 2015
öğrenciyseniz size başka bir tavsiyede bulunayım.

dripper olarak harionun aynısı olan bu var. yanında güzel de bir fincan veriyorlar
https://urun.n11.com/kahve-fincani/schiller-v60-fincan-takimi-P292211513
ya da bu var:
https://www.hepsiburada.com/kutahya-porselen-damlama-kahve-filtresi-beyaz-pm-HB0000080OK7

tartıyı kesinlikle hario almanızı tavsiye etmiyorum. tepki süresi kesinlikle iyi bir tartı değil. sadece v60 yapmak için üretildiği halde, su geçirmez değil. komik bir eksik. tek bir artısı var o da üstünde kronometre olması. tavsiyem iyi yorum almış 0,1 gram hassasiyetli bir tartı ve ayrıca kronometre alın. (ya da akıllı telefonunuzun kronometresini kullanın)

server kahveye hiçbir artısı olmayan bir ürün. o yüzden elinizde bir french press varsa onun cam kabını server olarak kullanabilirsiniz. ya da doğrudan içeceğiniz fincanda yapabilirsiniz. illa bir şey alalım derseniz şu ürünleri ya da 1 milyoncularda bulabileceğiniz benzerlerini alabilirsiniz:

https://www.hepsiburada.com/kutahya-porselen-damlama-kahve-filtresi-beyaz-pm-HB0000080OK7
https://urun.n11.com/caydanlik-ve-cezve/simax-cam-demlik-15-lt-mavi-P170730456

benim tavsiyem elinizde french press yoksa starbuckstan 60 lira civarına 500 ml'lik bodum french press alın. hem kaliteli malzemeye sahip bir serverınız hem de french pressiniz olur.

kettle için de orijinal hario almanıza kesinlikle gerek yok. her ne kadar hip olduğu için her yerde görüyor olsak ve sanki piyasadaki en iyi kettle buymuş gibi bir algı olsa da bu kesinlikle doğru değil. gerek malzeme kalitesi gerekse akış kontrolü ile daha iyi veya aynı kaliteyi daha ucuza sunan alternatifler var. bu konuda maalesef yerli çözüm sunamıyorum. amazon ve aliexpresse bakmalısınız. bir süre bu tarz bir ürünle idare edebilirsiniz: https://www.hepsiburada.com/ikram-dunyasi-kahveci-demlik-no-3-p-HBV0000080OIW bunların akış kontrolleri de kuğu boyun kadar olmasa da oldukça iyidir. piyasadaki en iyi kettle'lardan biri olan kalita wave kettle'ın ucu da aynı olmamakla birlikte bu tarz demliklere benziyor:
https://cdn.shopify.com/s/files/1/0277/7983/products/Kalita_kettle_1024x1024.jpg

ben size hep türkiyeden bulabileceğiniz alternatifler sundum. acelemiz var dediğiniz için. eğer çok aceleniz yoksa aliexpressten de alternatif ürünler bulabilrsiniz.örneğin şu server 7 dolar: http://www.aliexpress.com/item/V60-Clear-Glass-Range-Coffee-Server-600ml/32918523197.html
 

oamac26

Yeni Kahvesever
Katılım
19 Ocak 2019
Hario Bueno kettle hariç hepsi mevcut. Onun yerine konchero isi ayarlı kettle var. Düşünürseniz konuşuruz.
 

kbere

Aktif Demleyici
Katılım
13 Ocak 2015
Cam serverin bu kadar ötekileştirilmesi ne acı bir şey

elimde 2 tane farklı tipte orijinal hario cam server var. bir tanesi şu tipte:
https://www.amazon.com/Hario-Glass-Range-Coffee-Server/dp/B001O0LCPW
yurtdışında ucuza görüp almıştım.

diğeri de sırf şekline tutulup kendimi tutamayıp amazondan sipariş ettiğim şu model:
https://www.amazon.com/Hario-Clear-Glass-Coffee-Server/dp/B000P4931S

açıkçası bunlarla kahve demlemekle bodum kenya french pressi server olarak kullanarak demlemek arasında en ufak bir fark görmedim. hatta bodumun dışındaki plastik koruyucu sayesinde içim daha rahat ediyor demlerken. benim görüşüm sunum şıklığı dışında hiçbir faydası olmadığı. sizin bildiğiniz başka bir faydası varsa paylaşırsanız hepimiz için yararlı olur.

"öğrenciyiz" temalı bir keyfi piyasadan daha uygun fiyata mal etmek ve tasaaruf etmek isteyen bir insana da serverı çok takmamasını tavsiye ettim. hatta yerine french press alarak ikinci bir keyfi elde etmesini önerdim. belki ben yanlış anladım. arkadaşların ekonomik kaygıları yok, alıp kullanmayan insanların ürünlerini alarak israfı önlemek. o zaman benim önerilerim boş oluyor.
 
Üst