Satılık Satılık Lido 3 El Değirmeni

Weltschmerz

Yeni Kahvesever
Katılım
10 Kas 2019
Merhaba arkadaşlar bu pazartesi günü forumdan @Aslanbek hocamızdan aldığım Lido 3 değirmeni satın aldığım 875 TL fiyatından tekrar satışa koyuyorum kendisinin ilanı
https://www.kahveler.net/kahve/5138-lido-3-el-degirmeni.html/
Ve yine kendisinin yazdığı inceleme yazısı
https://www.kahveler.net/kahve/2037-lido-3-inceleme.html/
Benim tekrar satışa koyma sebebim ise;
elime ulaştığı çarşamba günü v60tan espressoya geçiş yaparken ayar mekanizması sıkışınca @Aslanbek hocamıza konuyla ilgili danıştım kendisinin kullandığı 2 yıl boyunca böyle bir problemle karşılaşmadığını belirtti ve çözüme ulaşmama yardımcı olması için bazı linkler attı sonrasında bu problemi yaşayan diğer insanların çözümlerinden yola çıkarak ben de değirmeni demonte edip sadece ayar mekanizmasını -18 derece buzlukta biraz beklettim ve sonra dönen kısıma sıcak su dökünce genleşme etkisiyle sıkışıklıktan kurtuldum tekrar geçiş yaparken yine sıkıştı ve aynı şekilde problemi tekrar çözdüm. Ben epresso ve pour over arasında çok fazla geçiş yapıyorum bu yüzden daha rahat bir kullanım adına biraz daha birikim yaparak 600 lira daha gözden çıkarabileceğimi düşündüm ve Comandante almaya karar verdim. Değirmenin öğütüm kalitesi gerçekten çok güzel doğru ayarları bulduktan sonra v60 ve aeropress için çok güzel fincanlar elde ettim fakat tekrar espresso ayarına geçiş yapmaya gözüm korktu açıkçası. Değirmenin son haline dair fotoğrafları aşağıya ekledim ve Ankara içinde elden teslim edebilirim soracağınız diğer şeyler olursa özel mesaj atabilirsiniz.

IMG-20200110-WA0001.jpeg IMG_20200109_145254_307.jpg IMG_20200109_145224_274.jpg IMG_20200110_152937.jpg
 

fatihonder

Yeni Demleyici
Katılım
21 Mar 2017
@Aslanbek çok iyi bakmışsınız değirmene. Ben sizden daha sonra almıştım ama benim değirmenin iç kısımdaki siyah yerleri biraz soyuldu. Sıkışma sorununu ben çok nadir yaşadım sadece filtre için kullandığımdan olabilir. Benim yaşadıklarım biraz fazla güç kullanarak çözülmüştü. 2.5 yıldır kullandığım bu değirmeni tavsiye ederim.
 

Aslanbek

Tecrübeli Demleyici
Katılım
8 May 2012
@fatihonder tesekkurler hocam, lido benim ilk ve uzun sure boyunca tek premium el degirmenim oldu, bakim temizlik konusunda titiz davranmaya calistim. @Weltschmerz hocamizin da bahsettigi gibi benim kullandigim sure boyunca hic boyle bir problem yasamadim fakat malesef kendisi aldiktan kisa bir sure sonra boyle bir problemle karsilasti. Ben de buyuk oranda pour over demlemeleri icin kullandim ama bir donem hem beko espresso makinem hem de pour over yontemleri arasinda gecisler yaptim, hic problem yasamadim.
 
Üst