Yeni Brikka Moka Pot Alınır Mı?

aztec

Yeni Kahvesever
Katılım
2 Mar 2020
Merhabalar, uzun zamandır brikka bekliyordum ve yakın zamanda stoklara girdi. https://kahhve.com/inceleme/bialetti-brikka linktede görüleceği üzere 2 cup ve 4 cup versiyonları mevcut. Tek kişi olarak 2 cup versiyonuna yakınım fakat keşke 3c olarak bir ara boy da olsaydı. Bilgili arkadaşlara birkaç sorum var?
1. Elimde 2 cup bialetti express var fakat ne yaptıysam köpük elde edemedim ve kahve kısık ateşte bile fışkırıyor ve çok fazla etrafı kirletiyor. Acaba brikka ile bu sorunlar çözülür mü?
2. Yabancı forumlarda da gördüğüm kadarıyla bu brikkalsr romanya üretimi ve alt tarafının iyi kapanmadığı ve contalarından kaçırdığı gibi problemler nedeniyle memnun olmayanlar da var. Bu durumu da orjinal italyan değil romanya üretimi olmasına bağlıyorlar. Bu gerçek midir?
3. 349 tl fiyat 2 cup için nasıl? Üzerine az daha koyup beko espresso ikinci el mi bakmalıyım?
Kullanan arkadaşlar yorumlarını belirtirlerse kısa zamanda almak istiyorum ve çok kararsız kaldım.
Teşekkürler.
 

Polemik

Yeni Kahvesever
Katılım
31 May 2017
Bende bir önceki Brikka, 6 cup Musa ve 18 cup Moka Express var. Sorularınızı kendi tecrübem ışığında cevaplayabilirim.

1. Bialetti Express'teki sorun görebildiğim kadarıyla kahvenin çıktığı parça ile haznenin çeperinin aynı seviyede olması. Ben de aynı sorunu 18 cup'ta yaşıyorum. Musa'da ise böyle bir sorun yok zira üst parçanın çeperi kahvenin çıktığı yerden daha yüksekte. Böyle bir sorunu Brikka'da yaşamazsınız ama Brikka'nın amacı bu değil, köpüklü kahve elde etmek.

2. Benim Brikka neresi üretimi bilmiyorum. Üzerinde üretim yeri yazmıyor. Kutusunu da attım haliyle. Ama iyi kapanmama ve contadan kaçırma gibi sorunlar yaşamadım.

3. Ben olsam 350 lirayı 2 cup Brikka'ya vermem. Onun yerine çelik bir Bialetti alırım. Hem tat olarak pek fark yok, hem de çok daha kullanışlı olacaktır. Brikka'yı kullanmak biraz daha zor. Düz mokapotla çok daha stabil kahve yapabilirsiniz.
 

Eralpg

Yeni Kahvesever
Katılım
14 May 2017
Konum
İstanbul
Mokapotun lezzeti çok yumuşak ve güzel oluyor gerçekten, heves kaçırmayayım ama beni de Aluminyum oluşu biraz soğuttu son dönemde, bilmiyorum belki ben biraz hassasım ama yaptığım bir araştırmada üzerindeki kaplama gitmedikçe sorun yok diyordu ama bendeki Bialetti standart 3 cup 1 yıl sonunda çok iç açıcı durmuyor. Üreticisine sorsan her yıl değiştirmek gerekiyor diyebilir. Mokapot ya da Brikka mümkünse çelik alın bence de.
 

Urikasit

Yeni Kahvesever
Katılım
2 Mar 2017
Konum
Ankara
Brikka (2 porsiyon) ile başlayan biri olarak 3 yıllık serüvenimi paylaşayım.

O zaman kargo dahil 180 TL ye Amazon.it sitesinden almıştım. Şimdi fiyat bizim paramızla ikiye katlanmış durumda. Brikka ile başladığım serüven birkaç ay sürdü. Sonra ikinci el Beko ile 3-4 ay epeyi deneme ve modifikasyon yaparak espresso elde etme süreçlerini gözlemleme fırsatı buldum. Daha sonra 2 yıl Rancilio Silvia ve şimdi Lelit Victoria ile espresso demlemelerim devam ediyor. Bir süre sonra Moka potun, espressonun olamadığı durumları kurtarmaya yarayan bir alet olduğu hissi oluşuyor. Şu an Brikkayı hemen hemen hiç kullanmıyorum.
Brikka'yı espressoya geçişte bir aşama olarak görecekseniz çok da oyalanmadan Beko ile devam edin derim. Ama moka tadı ile yetinirim, mobilite ve pratiklik daha önemli diyorsanız Brikka ile daha uzun süre devam edebilirsiniz.
 
Üst