Minyak Coffee House - Ankara

1nsane

Yeni Kahvesever
Katılım
21 Mar 2019
Severek demlediğimiz Zümrüt Karaca ( @intelligenc ) çekirdeklerini dilediğiniz kadar ve paketli bir şekilde satmaya başladık. Özellikle üniversiteli arkadaşlarımızın nitelikli kahveye daha kolay ulaşabilmesine yardımcı olacağız.

Sadece dükkanda sunduğumuz bu kolaylığı, karşı ödemeli bile olsa maalesef kargo yapmıyoruz. Kredi kartı geçerli, kampanyaları sebebi ile Papara önerimizdir.
 
Son düzenleme:

1nsane

Yeni Kahvesever
Katılım
21 Mar 2019
IoL1aO.jpg
 

1nsane

Yeni Kahvesever
Katılım
21 Mar 2019
2017 yılında tanıştığımız nitelikli kahve maceramızı, 2019 yılında sizlerle paylaşmaya karar verdik. Bir Minnak ve bir Manyak olarak Ankara Dögol Caddesi’nde Minyak Coffee House’a hayat verdik. Sizlerle sadece kahveyi değil, hayatımızı ve enerjimizi paylaşmaya devam ediyoruz.

2020 yılında kendi damak zevkimiz, fikirlerimiz ile Zümrüt Karaca'nın değerli birikimini/tecrübesini bir araya getirip kavrulmuş kahve markamızı oluşturduk. Ana prensiplerimiz:

  • Omni roast kavurmuyoruz. Filtre, espresso ve türk kahvesi kavrumlarımız ayrı. Omni roast bir çok çekirdek için ideal/uygun değil.
  • Nitelikli kahve gerçekten nitelikli. Şeffaf bir şekilde takip bilgilerini sunuyoruz. Ticari sınıf kahvelere karşı değiliz ama fiyatları ona göre olmalı.
  • Tadım notlarını kopyala/yapıştır değil, gerçekten tadarak yazıyoruz. Sizlerinde aynı sonuçlara ulaşabilmeniz için su dahil bütün tadım parametrelerini paylaşıyoruz.
  • Bütün çekirdeklerde ve 150 TL üzeri diğer alışverişlerinizde Aras Kargo ücretsiz.

Sizlerin kahvelerimize ve ihtiyacınız olabilecek temel ekipmanlara kolayca ulaşabilmesi için minyak.com.tr web sitemizi hizmetinize sunmaktan gurur duyuyoruz.

Nitelikli kahve, nitelikli kavrum, nitelikli satış sonrası hizmet…

minyakLogo.png
 

1nsane

Yeni Kahvesever
Katılım
21 Mar 2019
Sınırlı sayıda stoklarda
makwa.jpg


Espresso ve Türk kahvesi sevenler için ilk çekirdeklerimiz 27.05.2020 tarihinde beğeninize sunulacak.​
 

1nsane

Yeni Kahvesever
Katılım
21 Mar 2019
Siparişler yarın kargoda upload_2020-5-19_18-56-7.gif;)

27 Mayıs'ta ilk Espresso, Türk Kahvesi ve fiyat/performans profillerimizi sizlere sunacağız.
 

1nsane

Yeni Kahvesever
Katılım
21 Mar 2019
Çarşamba çıkışlı Ankara kargolarımız bugün teslim edilmiş. İstanbul ve diğer iller şehir içi dağıtımda. Yarın ulaşmalarını bekliyoruz. Makwa son bir kaç paket kaldı, teşekkürler
 

1nsane

Yeni Kahvesever
Katılım
21 Mar 2019
Çarşamba günü kargoya verdiğimiz bütün paketler Aras Kargo aracılığı ile bugün sizlere ulaştı.

Makwa'yı son günlerde fazlası ile denedim ve tükettim. Erik ve meyvemsi tarafı daha ortaya çıkartmak için 92-94 derece su sıcaklığı daha uygun. 86 dereceye kadar indim. Pipo tütünü gibi çok rastlamadığım notalara yoğunlaşmanın daha uygun olacağını düşündüğümden Makwa'yı 88-90 derece aralığında demlemenizi tavsiye ediyorum. Fazla çözünmenin güzel sonucu çok çabuk bozduğu bir kahve. 1:16 kahve su oranının aşağısına inmenizi tavsiye etmiyorum. Yeni yakılmış, ilk 5 dakika puro tadı ve kokusuna çok çok yakın. 1:15 inerseniz bitmeye yakın ağır puroya benzeyecektir.

Aeropress ve Chemex tecrübelerimizi yarın aktaracağım, afiyet olsun ;)
 

1nsane

Yeni Kahvesever
Katılım
21 Mar 2019
Chemex 90 derece Erikli Su, 18.7 gram kahve Commandate 29 klik, 60 gram çiçeklenme 30 saniye , 80'er gram 3 döküm her 30 saniyede. 3:20 civarları bitiş.

Aeropress 75 derece Erikli Su, 20 gram kahve Commandate 18 klik, ters metod tek kağıt filtre, 120 gram 20 saniye çiçeklenme, 10 saniye karıştırıp kapak kapatılır, 1:15'te 20 saniye boyunca bastırma. 90 gram civarı çıkan kahveyi 240 grama kaynar su ile tamamlayın ve karıştırın.

Afiyet olsun.
 

1nsane

Yeni Kahvesever
Katılım
21 Mar 2019
Herkese merhabalar.


Makwa ile farklı eleştiriler aldık. Bunlardan ilki tütün tadının ve kokusunun çok baskın olduğu ve diğer şeyleri bastırdığıydı. İkinci konu asiditenin beklendiği kadar kompleks olmadığı ve bir Kenya kahvesini andırmadıydı. Kişisel damak zevki konusunda biraz ileri gittiğimizi ve uç noktada bir kahve olduğunu kabul ediyoruz. Bu sebeple profilimizi revize edip daha açık bir kavrum ve daha kompleks bir asidite ile Makwa'yı tekrar satışa sunacağız.


Türk Kahvesi ve Espresso kavrumlarımızı daha özenli bir şekilde yapmak için biraz ağırdan alacağız.
 

1nsane

Yeni Kahvesever
Katılım
21 Mar 2019
Etiyopya ve Burundi ilk deneme kavrumlarımız hazır. Güzel bir teklifimizde var ;)

Sosyal medyada kahve konusunda tanınan bir kişi iseniz, Coffee Imports'tan mükemmel bir Etiyopya ve Burundi'yi tadım videonuz karşılığında sizlere ücretsiz Aras Kargo ile yolluyoruz. En çok beğenilen profilleri satışa çıkartacağız.

3 Kişi - 4 paket 60'ar gram Demleme özel profil kavrumlar

3 Kişi - 4 paket 60'ar gram Espresso özel profil kavrumlar

3 Kişi - 4 paket 30'ar gram Türk Kahvesi özel profil kavrumlar

Tadımlar kör. Eleştiriye gayet açığız. Hiç bir sınırlamamız yok ekipman ve su ile ilgili. İlgileniyorsanız özel mesaj veya info@minyak.com.tr adresine e-posta atabilirsiniz.
 

1nsane

Yeni Kahvesever
Katılım
21 Mar 2019
Cafe Imports'dan Tegaaaaaa ve Tulaaaaaaaa, filtreeeeee ve espressooooooo

https://minyak.com.tr/nitelikli-kahve-tega-tula-2020/

https://minyak.com.tr/nitelikli-espresso-tega-tula-2020/

İlk kavrumlar pazartesi

Ürünler için farklı gramaj seçenekleri mevcut. Ayrıca siparişinizi verirken taze kavrum veya önceki kavrum seçenenekleri var. Kahvem gelir gelmez içmek istiyorum derseniz önceki kavrum seçeneği yaklaşık 1 haftalık ve içime hazır bir şekilde sizlere ulaştırılacaktır.
 

1nsane

Yeni Kahvesever
Katılım
21 Mar 2019
Cafe Imports'tan tedarik zorluklarına inat, egzotik bir Burundi!

51168-burundikinyovu-2.jpg


Nitelikli Kahve Mutsinda 2020 - Minyak Coffee House

Burundi'den egzotik bir yıkanmış, Nitelikli Kahve Mutsinda. Filtre özel profil kavrum ile limon, blueberry, tarçın ve çikolata notaları.

39698-burundikinyovu.jpg


Nitelikli Espresso Mutsinda 2020 - Minyak Coffee House

Burundi'den egzotik bir yıkanmış, Nitelikli Espresso Mutsinda. Espresso özel profil kavrum ile limon, blueberry, tarçın ve çikolata notaları.

Filtre severler için "Asidite suç değildir!" sloganı ile sitrik asidite yoğun bir profil
Espresso severler içinse "Espresso asidik olmaz!" ezberini bozan, hafif, kesinlikle sırıtmayan bir limon asiditesi ve kaplayan bir gövde
 

1nsane

Yeni Kahvesever
Katılım
21 Mar 2019
Bütün siparişler ve numuneler kargoya verildi. Kahvelerimizi sevdiyseniz, siparişlerinizi bekliyoruz. Bütün siparişlerinizde tadımlık diğer kahvelerimizden de yolluyoruz ;)

Ekipmanlardaki çılgın fiyatlar devam etmekte, kaçırmayın deriz.
 

1nsane

Yeni Kahvesever
Katılım
21 Mar 2019
Herkese güzel ve keyifli bir hafta diliyoruz ;)

31.08.2020 Kavrumlarımız:

Etiyopya Tega&Tula Filtre ve Espresso
Burundi Muhanga Versiyon 2 Filtre ve Espresso (Daha açık kavrumlar)
 

1nsane

Yeni Kahvesever
Katılım
21 Mar 2019
Yakında sizlerle mükemmel bir haberi paylaşacağız. Bir kavuşma diyerek ipucu verelim ;)

Bütün kahvelerimiz için 3 adetle sınırlı kuponlarımız var. ÖM atabilirsiniz.
 
Üst