Öğrenciye El Değirmeni?

Cknvisual

Profesyonel Demleyici
Katılım
9 Tem 2019
küçük bir ekleme yapayım, şayet kahve full dark roast ise Delonghi KG79 kendi çapında ortalama iş çıkartıyor. Zaten makinenin tasarım amacı tamamen dark roast, kömür çekirdekler. Bu nedenle zorlanmadan yağ gibi öğütüyor. Ama light/medium roast kahvelerde takır takır sesler çıkarıp işlevsiz kalıyor. Kaldı ki, Delonghi kg79 alınabilecek bütçeyle Xeoleo veya Timemore alınabilir. Çok fark yok aralarında.


İlgninçmiş, aslına bakarsanız ben de tchibo barista espresso türevi çekirdekler kullanırken performansından rahatsız olmuyordum, ama ne zaman nitelikli kahve macerasına giriştim, o zaman ciddi sıkıntılar yaşamaya başladım ve sonunda elden çıkardım. Ben daha çok damağım gelişti diye yorumlamıştım olayı ama dediğiniz de gayet mantıklı geliyor :-)
 

Hsyngokce

Yeni Kahvesever
Katılım
23 Eyl 2020
Konum
Kırklareli
Herkese ayrı ayrı teşekkürlerimi sunarım. Sözen süper boy tercih ettim. Fakat kullanmadan önce YouTube da gördüğüm bir arkadaş sayesinde modifikasyonlar yaptım.
Elim yatkındır bıçak hobim olduğu için sürekli bileme yaparım.
Önce dişlisini eğe ile biraz ince çalışarak daha düzgün hale getirdim. Kalından inceye zımpara ile biledim. Çok keskin oldu.
Sonra iki avuç pirinç öğüttüm türk kahvesi kıvamında. Bu sayede hem iz yapıp sallanma olmadan homojen öğütmüş olduk hem de temizliği hallettik.
Moka pot performansını da gayet iyiydi deneye deneye buldum ayarı.
Sonuç olarak eğer Sözen alıyorsanız benim gibi de öğrenciyseniz maksimum 200 TL ye bu iş çözülür. Eğesi, zımparası felan.
Zor de değil YouTube da gösterilmiş nasıl yapılacağı. Saygılar.
 
Üst