Türk Kahvesi Için Uygun Fiyatlı Elektrikli Öğütücü

Congofather

Yeni Kahvesever
Katılım
7 Haz 2020
Konum
Istanbul
Merhaba,
Anneme ağırlıklı Türk Kahvesinde kullanmak üzere otomatik çekirdek öğütücüsü almak istiyorum. Bir ara denemesi için benim ağırlıklı olarak filtre kahve için kullandığım Timemore Slim modeli verdim ve click ayarlarını anlattım. Ama onunla Türk kahvesi inceliğinde çekmek için çok fazla süre harcamak zorunda kaldığını ve bunun da yorucu/sıkıcı olduğunu iletti.

Ev kullanımı için pratik, uygun fiyatlı, temizlenmesi vs kolay iyi bir otomatik öğütücü arıyorum. Ağırlıklı Türk Kahvesi çekirdeği öğütülecek. Deneyimi olanların hızlı yönlendirmesini bekliyorum.

Not: Forumda gördüğüm kadarıyla "Türk Kahvesi" sanki yasaklı kelime ve basit kaçıyor. Espresso kullanımı muhtemelen daha "havalı"/"cool" :D (bence öyle değil; neticede çekirdeklerin çok ince öğütülmesi gibi mekanik bir işlem/sorun var ortada. Türk kahvesi ve espresso için sorun benzer). Bundan dolayı, Türk kahvesi özelinde soruyu yönlendirdiğim için "kusura" bakmayın!
 

sur81

Yeni Demleyici
Katılım
17 Nis 2020
Kusura bakacak bir şey yok. Neden öyle bir algıya kapıldınız bilmiyorum. Uygun fiyatlı o incelikte kahve öğütecek bir elektrikli makine yok maalesef. Sözen bir değirmeni modifiye ederek belki...
 

Veracocha

Yeni Kahvesever
Katılım
2 Mar 2020
molent g50 timemore c2'ye göre daha kısa zamanda ve daha iyi çekiyor ama yine de un gibi yapamıyor
 

Cy

Tecrübeli Demleyici
Katılım
12 Nis 2012
öncelikle şunu açıklamak gerekir. türk kahvesi kadar ince öğütebilen değirmen modeli çok az.

yada şöyle düzeltelim. hem espresso hem türk kahvesi öğütebilen değirmen modeli çok az.

eureka mignon serisi modellerinde türk kahvesi öğütmek mümkün. kendimde eureka mignon perfetto modelinde türk kahvesi öğütmekteyim.

ayrıntılı bilgi için forumdaki konularını inceleyebilirsiniz.

ayrıca fiyatları pahalı gelirse sürekli ikinci el bölümünde ilana çıkıyor.
 
Üst