Timemore Değirmenimde Sorun Var Mı?

bmert

Yeni Kahvesever
Katılım
5 Ocak 2021
Merhaba,

Bir kaç gün önce Timemore G1 edindim. Daha önce Delonghi KG79 kullanıyordum. İlk denemelerimde KG79'da bile dikkatimi çekmeyen ince parçacıklarla karşılaştım.
16-18 klik V60 denemelerimde kalan kahve tortusunun yüzeyi çamur görünümündeydi. Biraz eşeleyince altından daha kalın parçacıklar görünüyor.
Daha sonra 20-22 klik denemelerimde kahve yatağındaki çamur görüntüsü gitti ama yine de kenarlara yapışan tozların miktarı normal mi emin olamadım.
Ayrıca pek tecrübem olmayan french press'te 24 klik ayarında çok bulanık kahve alıyorum. Fincanın dibinde de toz tortusu oluyor.

20-22 klik arası V60 ve 24 klik french press ile ilgili fotoları ekliyorum. Değirmende bir sorun olduğunu düşünür müsünüz?

20klik.jpg statik.jpg etiyopya.jpg guetemala.jpg french2.jpeg
 

ahmetakif

Yeni Kahvesever
Katılım
30 Ara 2019
Konum
Ankara
Hocam döküşünüz ve kahve kaynaklı böyle yataklar oluşabilir. ben şahsen problem olmadığı görüşündeyim gayet homojen duruyor parçalar. Değişik kahveler ve daha yumuşak su döküşü denersen bu tarz bir görüntü oluşmayacağını düşünüyorum. Kağıt filtreden geçmeyen metotlarda tortusuz kahve imkansız zaten ama yine de biraz daha kalın çekmek daha iyi olabilir french press için.
 

bmert

Yeni Kahvesever
Katılım
5 Ocak 2021
Görüşleriniz için çok teşekkürler. Gerçekten teknikle alakalı sanıyorum ve umuyorum. Bu fotolardaki döküşün ve/veya karıştırmanın çok kötü olduğu üstlerde kalan kalın parçacıklardan belli.
Kullandığım afrika çekirdeklerinin sert olup tozlanma yapması da olası. Daha iyi sonuçlar elde ettim.
 

Secron

Profesyonel Demleyici
Katılım
7 Ağu 2020
Arkadaşların dediği gibi ek43 bile olsa yine de bu sorunu kafamıza takıyoruz. Aynısını molent ve comandantede de yaşarsınız emin olun
 
Üst