Merhaba

adnncn

Yeni Kahvesever
Katılım
6 Ocak 2021
Kahveyi gerçek lezzeti ile yapmayı ve tatmayı seven tüm kahve köpüğü sevdalılarana merhabalar, adım adnan, Elektrik-Elektronik mühendisiyim, Bursa da yaşıyorum. KG79 kahve öğütücüm ve isveç'e bir iş seyahati sırasında aldığım basit bir filtre kahve makinem ve mokapot demliğim var. Tek bir kupa kahve içeceksem, delonghinin (modfiyesiz) en ince ayarında öğüttüğüm kahveyi v60 usülü demleyerek, birden fazla kupaya ihtiyaç varsa kahve makinesinda demleyerek tüketiyorum. İsli tadları az olan, hafif içimli, aroması zengin kahveleri seviyorum, aşırı kavrulmuş kahveleri pek tüketemiyorum. En son tükettiğim ve devamını aldığım Moliendo markasının honduras kahvesini seviyorum şu aralar, öncesinde paco kahve markasının ethiopia kahvesini severek tüketiyordum moliendonun aromasını daha çok sevdim.

Daha leziz kahveler için makine arayışım vardı, bundan yaklaşık 1 ay kadar önce vestel taze filtre kahve makinesini alarak bir upgrade yapmak istemiştim. Aldığımda ilk izlenimin geri iade etmem gerektiği oldu. En ince öğütme ayarında bile çok duru bir kahve tecrübesi sunuyordu (KG79 un performansı bile daha iyi). İade ettim, kurtuldum.
Geldiğim aşamada, eşimin espresso bazlı sütlü kahveler sevmesinden dolayı, otomatik veya manuel (hangisi olacağına bile karar veremedim henüz) espresso makinesi alıp, çekirdeklerin hakkını verebileceğim bir kahve makinesi arıyorum, önerilere de açığım, 3-4 bin aralığında bir ürün düşünüyorum, herkese iyi forumlar..
 

FirstCrack

Tecrübeli Demleyici
Katılım
21 Haz 2017
Merhaba, hoş geldiniz. Başlangıçta öğrenme amaçlı ikinci el Beko, Arçelik ya da Delonghi manuel espresso makinelerine bakabilirsiniz. Ayrıca makinenin kaşığı bu linkteki gibi double naked olursa demleme hatalarını görüp düzeltmek açısından daha yararlı olur. Forumda da bu makinelerle ilgili bolca bilgi mevcut.
 

adnncn

Yeni Kahvesever
Katılım
6 Ocak 2021
Aslında forum geneli otomatik makine tercih edilmiyor, ama evde kahve işinin esnek olabilmesi, eşim de canı istediğinde kahve yapabilmesi için Siemens TI923309RW EQ.9 s300 makineyi inceliyorum, 7bin küsur bedeli vardı n11 de daha dün. Ama şu an satışa kapalı :D
Tartı kullanmıyorum, kg79 un kupa sayısını ve filtre kahve makinemin cup sayısını baz alıyorum.
 

ahmetakif

Yeni Kahvesever
Katılım
30 Ara 2019
Konum
Ankara
Gram ve oran değerleriyle konuşmak daha sağlıklı olacaktır. Benim tavsiyem basit bir mutfak tartısı almanız yönünde öncelikle, 50 lira civarına birçok iş görecek ürün var. Hele ki espresso da istiyorsanız daha da önem arz edecek gram meselesi ve daha hassas bir tartı gerektirecek. Tam otomatik kullanırsanız pek ihtiyacınız olmayacak tabi. Philips, gaggia ve bekonun da bu tarz makineleri var onlara da bir göz atın isterseniz.
 
Son düzenleme:
Üst