Büyümüşte Küçülmüş Bir Ev Kahve Kavurucu-studyrac A400

ebtt

Tecrübeli Demleyici
Katılım
11 Nis 2017
thumbnail_IMG_6796.jpg thumbnail_15C42669-A1DC-46C7-B6E7-824231FC7E21.jpg Ekli dosyayı görüntüle 8392 Ekli dosyayı görüntüle 8392
Herkese merhaba

Kavurum hobim nedeniyle mısır patlatma makinesi ,ankastra fırın,çakma behmor,ısı tabancalı tamburlu sistemleri deneyip en son sitede konusu da bulunan LPG ile çalışan Home Coffee Roaster-4 ile yaklaşık iki yıldır evde kavurmaya devam ediyorum.Genel olarak sistemimden mennunum.Ancak makas kesimleri ile makine estetik yoksunu.

Forumlardan tanıdığım kahve dostları ile 400 gr lık bir laser kesim makine üretimi için whatsApp grubuna dahil oldum.Seyhun arkadaşımız bilgisayarda çizim işlerini sürekli fikir alışverişi ile bitirdi.Rafet arkadaşımız Kayseride Laser kesimleri yaptırdı.Can arkadaşımız Sivas ta Rafet ile birlikte parça temini ve montaj işlerini bitirdi.Sistem profesyonel makinelerin bir çok özelliğini görselinden,teknik özelliklerine kadar barındırıcak şekilde tasarlandı.

Bu özelliklere sahip makinelerin çok yüksek fiyatlı olması bizi böyle çalışmaya yönlendirdi.Yaklaşık 2 aylık bir sürede cıhaz tamamlandı.

STUDYRAC ismi bu projede emeği geçen arkadaşların baş harflerinden ortaya çıktı.

Bu arada bu projede geri planda bizlere her konuda yardımcı olan , bilgi birikimlerini bizler ile paylaşmaktan çekinmeyen Kıbrıs ta yaşayan yaptığı laser kesim kavurum makinesi ile bize ilham veren Emrah Tepe ye,Tayland da kavurum işiyle uğraşan Mustafa Şafak a, Motordante tasarım ve üreticisi Ural Avcı ya, KavurUNO isimli ev tipi kavururu ile bizlere ilham veren Ünsal Orlu ya çok çok teşekkür ederiz

STUDYRAC a 400 LPG ile çalışacak şekilde bitti.Elekrikli versiyonu e-400 projesi henüz bitmedi.

Makinenin özellikleri

1-max 400 gr kavurabilecek

2-motor deviri kontrolü mevcut

3-kuff toplayıcı sistemi

4-Artisan bağlantısı

5-Isı kaynağı olarak evdeki ocak veya nurgaz ng 501 kartuşlu sistem veya lokmacı ocağı isteğe bağlı seçilebilecek

6-Kavurum sonu soğutma sistemi

7-Gözetleme camı ve numune alma kaşığı (Trier)

8-Kuff toplayıcı ve havalandırma bölümü hariç 20x20x30 cm boyutlarındadır
 
Son düzenleme:

kahvekurdu

Yeni Kahvesever
Katılım
4 May 2020
Hayırlı olsun iyi günlerde kullanın.Seri üretim y da istek üzerine üretim yapacak mısınız?
 

FirstCrack

Tecrübeli Demleyici
Katılım
21 Haz 2017
Tebrik ederim. Piyasadaki dükkan tipi kavurma makineleri kadar işlevsel duruyor. Biraz da makyajlanırsa tamamdır :D
 

Cann

Yeni Demleyici
Katılım
20 Şub 2017
Konum
Sivas
Ekibin bir üyesi olarak ben de bir şeyler yazmak istiyorum

Öncelikle konuyu açtığı için @ebtt Tuncay abiye teşekkür ederek başlayayım. Kendisi ile ortak ilgimiz olan kahve kavurma konusunda ona danıştığım zamanlarda tanışmıltık, böyle bir makine yapma fikrini ona açınca da katılmak istemesi bizi çok mutlu etti. Bu konuda bize daha önce makinesini kendisi yapmış bir çok arkadaşımız yardım etti sağolsun.

Benim açımdan konuya bakacak olursak bu 6. Nesil bir kavurucu ilk kavurucum bir konserve kutusu içerisinde metal elek teli ve bir matkap ile dönen bir düzenekti. Şurada bahsetmiştim zamanında
Merhaba.

Yeni bir kavurucu denemesini sizinle paylaşmak istiyorum.

Şu linkteki cihazı yapmaya çalıştım.

https://m.tr.aliexpress.com/s/item/...2g0n.search-cache.0.0.3c9d796f5pKq9a#autostay

https://m.tr.aliexpress.com/s/item/...2g0n.search-cache.0.0.3c9d796fReIeTy#autostay

Kapasite 100gr.
Maliyet 7tl :D

Malzemeler:

Küçük gözlü elek teli. 20cm. (3tl)
Tij ○6mm. 30cm. (3tl)
Somun. ○6mm. 8ad.
Kalın demir tel. 1.5m. (1tl)
Boş konserve kutusu 2 ad.
Pvc fitili. 10cm
Şarjlı matkap ya da herhangi bir devir ayarlı motor.

Yapılışı:

Konserve kutusu iki yanında 2 şer cm kolon kalacak şekilde kesilir. İçine uygun boyda elek teli rulo halinde yerleştirilir. Diğer konserve kutusu sadece tabanı ve 2cm kenarı kalacak şekilde kesilip kapak olarak ayarlanır. Kutuların alt ortası delinip tij ve somunlar geçirilir. Demir tel ile ayak yapılır. Tijin bir ucu pvc fitiline diğer ucu matkaba yerleştirilir.

Yazıdan anlaşılması güç olabilir ama video ve fotoğraf ekleyeceğim. Çok ilkel ve basit bir sistem zaten. Fon işini aspratör görüyor. İlk kavurmada 6.40sn de ilk çıt geldi 8.30da aldım. Homojenlik idare eder. Fotoğraflar ekte.

Video:

Ekli dosyayı görüntüle 1049 Ekli dosyayı görüntüle 1050


Ardından gaz ocağı camı ve motor kullanarak yeni bir tip kavurucu geliştirdik, daha sonra başka bir arkadaşımızın yönteminden esinlenerek cam demliği delip bir tambur haline getirdik ve bunları mısır patlatma makinesi ile elektrik rezistanslı ytonga gömülü bir sistem takip etti.
Screenshot_20210121-001242_WhatsApp.jpg
Kavrum sonuçlarının gayet olumlu olması bizi studyrac'a kadar getirdi. Artık artisan bağlantılı, havalandırma sistemine sahip, kepek toplayıcılı ve soğutma sistemi de entegre olan bir ürünün hayalini kuruyorduk. Sonunda bu iş için gönüllü, tecrübeli tecrübesiz 8 9 kişi bir araya gelerek 2 ay arge 1 ay üretim süreci ile bu makineye kavuştuk. Beni bu projede en çok mutlu eden şey ise herkesin birşeyler katması, bir işin ucundan tutması oldu. Kimimiz projesini çizdi kimimiz malzemesini araştırdı kimimiz tecrübesini aktardı kimimiz de direkt imalatını yaptı. Şahane bir ekip çalışması sonucunda içimize sinen, tam istediğimiz gibi bir kavurucu doğdu. Kapasitesi, ebatları ve yeteneği ile hepimizi memnun eden bir makine ortaya çıktı. Yeni bir versiyonu da yolda. Elektrikli olarak geliyor. Şu anda bu makineye sahip 6 kişi var. Yeri gelmişken şu soruyu da cevaplayayım;
Seri üretim olacak mı?
Maalesef şu an hiç birimizin böyle bir fikri yok. Bu kendimiz için ekip olarak yaptığımız bir makine idi. Bunu seri olarak üretebilecek vakti olanımız yok doğrusu ama hep keşke 1 2 tane fazla üretseydik, bizim gibi evde kavrum sevdalılarına faydamız olurdu diyoruz.

Yazımı bu projede emeği geçen herkese teşekkür ederek bitirmek istiyorum. Sadece bir makine değil, çok güzel dostluklar ve şahane bir ekip de edindik. Hatta kavrum grafiği paylaşacak ve bu konuda sohbet edecek bir grup. Umarım kısa sürede e400ü de duyururuz


20210121_001744.jpg
 

ebtt

Tecrübeli Demleyici
Katılım
11 Nis 2017
STUDYRAC a400 son yapılan düzenleme ve eklentiler ile
thumbnail_IMG_7012.jpg
Neler eklendi
1-Ön bölüme led aydınlatma
2-Kavurum bittikten sonra soğutma.
Havalandırma ve kuf toplayıcı görevi olan salyongoz fun aynı zamanda sogutma işini de yapacak.
3-Krom soba borusundan alta doğru konıkleştirilmiş kuf toplayıcı.Kuf toplayıcının en altında kapaklı cam kavonoz(.Kuf ile dolduğunda görünür olması amacıyla)
Eksik olarak sadece kavurum sonunda soğutma yapacak bölümde motorlu çekirdek karıştırıcı.(Müsait olduğumda piliç çevirme moturu ile o eksik de tamamlanacak)
 
Son düzenleme:

suatyel

Yeni Kahvesever
Katılım
13 Şub 2017
Tebrik ederim güzel gözüküyor. Öncelikle gözüme çarpan dirsek kısmı oldu. Buradan döktüğünüz çekirdekler tamamen gitmeyecek gibi duruyor tambur çevirme esnasında bazı çekirdekleri de buraya atabilir ve çekirdekler orada kalabilir. Bence kaşık biraz daha estetik olabilirdi. Siklon başarılı olmuş. Tambur borudan kesme mi yoksa sac kestirip silindir ile çevirdiniz mi ?
 

Cann

Yeni Demleyici
Katılım
20 Şub 2017
Konum
Sivas
Besleme diresekten yapılmıyor kaşık girişinden huni ile besliyoruz, kaşığa laf yok, onu @ebtt Tuncay abi elleriyle yaptı :D hepimize hediye etti.

Tamburu paslanmaz çelik çekme borudan keserek imal ettik. Rijitliğe büyük katkısı oldu bu durumun.
 

Cann

Yeni Demleyici
Katılım
20 Şub 2017
Konum
Sivas
Tuncay abimizi kaybettiğimizi büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. Sadece bir büyüğümüz değil bizler için bir rol model, tevazusu ve enerjisi ile örnek, azim kaynağı ve çok kıymetli bir abimiz idi. Biz kardeşlerine yapmış olduğu tüm yardımlar için, bizlerle paylaştığı tüm bilgiler için, yol göstericiliği için ne kadar teşekkür etsek azdır. Çok üzgünüz. Ruhu şad olsun. @ebtt
 

sdemiroz

Yeni Kahvesever
Katılım
14 Haz 2020
Konum
Ankara
Tuncay abimizi kaybettiğimizi büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. Sadece bir büyüğümüz değil bizler için bir rol model, tevazusu ve enerjisi ile örnek, azim kaynağı ve çok kıymetli bir abimiz idi. Biz kardeşlerine yapmış olduğu tüm yardımlar için, bizlerle paylaştığı tüm bilgiler için, yol göstericiliği için ne kadar teşekkür etsek azdır. Çok üzgünüz. Ruhu şad olsun. @ebtt

Çok üzüldüm, Allah rahmet eylesin...
 

Espavala

Yeni Kahvesever
Katılım
19 Kas 2012
Konum
Trabzon
Tuncay bey için Allahtan rahmet ve ailesine sabırlar diliyorum. Her nekadar tanımasam da...
Ben de bir ev kavurucusu olarak bu projeniz için canı gönülden kutlarım. Eğer bu makinelerin istek üzerine üretim ya da ön siparişi olursa almak isterim.
 
Üst