Espresso Makinesi Seçimi Konusunda Yardım

dante

Yeni Kahvesever
Katılım
20 Şub 2021
Merhaba arkadaşlar,

ben bir süredir evde kullanabileceğim espresso makineleri konusunda araştırmalar yapıyorum gerek internette gerekse de forumlarda. Açıkçası kısa vadeli olmayan, uzun süre kullanabileceğim ve çok fazla sorun çıkarmayacak bir makine arayışındayım. Yaptığım araştırmalar sonucunda kafamda bazı modeller ve bunlar hakkında bazı sorular oluştu. Aşağıda yazdığım makineler hakkında sizler de yorumlarızı yazıp, hangisini seçmenin ihtiyacım doğrultusunda faydalı olacağı konusunda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Makineler :
- DeLonghi ec685M (Boyut ve fonksiyon olarak yeterli gibi gözükmüştü fakat portafiltresi aluminyum olduğu için kafamda soru işareti oluştu açıkçası)
- Gaggia New Classic Pro RI9480 (portafiltresinin 58mm olması nedeniyle ve hakkındaki yorumlar nedeniyle listeye almıştım fakat kazanının aluminyum olması nedeniyle yine soru işaretleri oluştu)
- Sage bes810 (hakkında çok iyi yorumlar var ve kullanıcı memnuniyeti yüksek, bildiğim kadarıyla thermoblock kullanılıyor)
- Sage ses500
- Lelit Anna pl41temp
- Lelit Glenda pl41plust (bildiğim kadarıyla Anna'dan ayrılan özelliği portafiltresinin 58mm olması ve kazanının daha büyük olması, fakat barometre mevcut değil)
- Lelit Grace pl81t (bu ürün fiyat olarak en yükseği ama hem pre-infusion hem barometre hem de PID mevcut olduğu için bütçeyi zorlamaya değer olduğunu düşündüğüm için listeye aldım, fakat portafiltresi bunun da 57mm)

Yukarda yazmış olduğum makineler arasında bildiğim kadarıyla Sage ve Lelit'ler tamamen çelik olarak üretilmiş ve herhangi bir aluminyum parça bulunmuyor makinelerde. O nedenle bunlara biraz daha ağırlık vermiş durumdayım. Ama sizler de fikirlerinizi paylaşabilirseniz sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.
 
Son düzenleme:

sicario

Aktif Demleyici
Katılım
9 Ara 2020
Merhaba siz zaten bu sorununuzu farklı bir mecrada dile getirmiştiniz, orda da size gerekli ve yararlı bilgilendirmeler yapılmıştı. Aldığınız cevaplar sizi tatmin etmedi mi?
 

dante

Yeni Kahvesever
Katılım
20 Şub 2021
M
Merhaba siz zaten bu sorununuzu farklı bir mecrada dile getirmiştiniz, orda da size gerekli ve yararlı bilgilendirmeler yapılmıştı. Aldığınız cevaplar sizi tatmin etmedi mi?
Merhaba,
tatmin etmekten ziyade bu platformdaki bu konuda tecrübeli arkadaşların da fikrini alıp o doğrultuda karar vermek istediğim için konuyu açmıştım.
 
Üst