Yardım: Sıfırdan Ekipman Ve Önerileriniz

kemaloz

Yeni Kahvesever
Katılım
17 Mar 2021
Selamlar. Aranıza yeni katıldım. Şimdiye kadar filtre kahve, granül kahve tüketen birisiydim. Eşim ve ben kahve alışkanlığımızı kafelerde ve malum kahve zincirinde sürdürüyorduk. Ancak etrafımda pek çok kahveci ve kafe battığından artık onlara da ulaşamıyorum. Migros'tan filtre kahveler alıp french press ile demleyip tüketiyordum. Bayat kahve içmekten artık bıktım, Granüller de artık tat vermiyor. Espresso yapmak, doğrudan espresso, americano veya sütlü olarak tüketmek istiyorum. Bunun için şu an elimde hiç bir şey yok. :D İşin aslı bunlara ayıracak binlerce liram da yok.

Tek beklentim var: Lezzetli ve taze kahve içmek istiyorum o kadar.
Bu iş için giriş düzeyi ayırabileceğim bütçe: Peşin olduğunda 1000 TL - Taksitle olduğunda 2000 TL

Kapsüllü makineleri açıkçası sevmiyorum. Yavan ve bayat geliyor. İş yerinde kullanıyorum ancak onu içene kadar sek bir granül kahve daha doyurucu oluyor. O yüzden kapsüllü kullanmak istemiyorum.
Kahve makineleri malumunuz oldukça pahalı. O yüzden 4-5bin liraya makine almak da imkansız.

Şimdilik bir moka pot ile işe başlayıp zamanla makinelere geçmeyi düşünüyorum. Bunun için;
Bialetti Brikka ile işe başlamak niyetindeyim. Yaklaşık 450-500 TL'ye bu ürünü alabilirim. Ancak kahve öğütücü (değirmen) de almam gerekiyor sanırım. Onun için bir kahve öğütücü önerisi istiyorum. Taze çekilmiş lezzetli kahve tüketmek istiyorum. Bunun için ayrıca kahve çekirdeği alacak bir online platform önerisi de istiyorum. Ayrıca süt köpürtme meselesini manuel olarak nasıl çözebilirim?

Kafamda Bialetti Brikka, Timemore Chestnut C2 var. İkisi hemen hemen 1300 liralar civarına geliyor. Sizce bunlarla mı başlamalıyım, yoksa önerileriniz var mı?

Şimdiden teşekkürler.
 

berkaay9

Aktif Demleyici
Katılım
15 Eyl 2020
Merhaba hoşgeldiniz. En önemli ürünün değirmen olduğunu düşünüyorum c2 başlangıç için güzel bir ürün. Moka pottan espressoya yakın bir içecek alırsınız ama espresso diyemem. French pressiniz varmış sütü french pressde köpürtebilirsiniz. İlk başlarda alışmak için ucuz çekirdekler kullanabilirsiniz tadı biraz fazla iyi olmayabilir ama bu sizi caydırmasın alışınca pahalı çekirdeklere geçmenizi öneririm bütçeniz için sanalbaharat.com sitesindeki çekirdekler gerçekten ucuz ama nitelikli kahve değildir
 

berkaay9

Aktif Demleyici
Katılım
15 Eyl 2020
Bir de hassas tartı almanızı öneririm. Amacınız espresso almaksa wacaconun nanopresso'suna da bakabilirsiniz
 

igorcirpanovic

Yeni Kahvesever
Katılım
25 Kas 2020
Öncelikle iyi bir değirmen. Molent g50 ve timemore alabilirsiniz.

Akabinde amazon.com.tr'den Amazon Germany'den gelen uygun fiyatlı espresso makinelerine bakabilirsiniz. (Yaklaşık 6 taksit de yapıyorlar) İlk bulduklarım:

https://www.amazon.com.tr/dp/B07B3RPKD7/ref=olp_aod_redir#aod

https://www.amazon.com.tr/dp/B07XDT4MQN/?coliid=I2JJ31EJBRMZT5&colid=1JNRHXTXN50G3&psc=1

Makineyi sipariş verirsen Aliexpress'ten ya da forumdan satan da bulabilirsiniz. 51 mm basınçsız sepet satın alabilirsiniz.

Yine aynı şekilde 51 mm tamper de alabilirsiniz.

Başlangıç için uygun fiyata güzel espressolar alabileceğinizi tahmin ediyorum. Mokapot'un da sevenleri var, ama espressonun gövdesine ulaşabilmeniz mümkün değil. Bu başlangıç makinelerinde en azında 10 bar- 15 bar civarı basınç var ve bir makine tecrübe etmiş olursunuz.

Nacizane fikirlerim bu şekilde.
 

Namen

Yeni Kahvesever
Katılım
16 Ocak 2021
Makine: 2.200 TL https://www.amazon.com.tr/dp/B07VPHD8L8/ref=cm_sw_r_cp_apa_i_P1GSCESQG6A3J1XY5XQK

Oğütücü: 920 TL
https://www.amazon.com.tr/dp/B00EO26GGC/ref=cm_sw_r_cp_apa_i_F8QD99DZV8CE8RSQYNB9

Tamper: 90 TL
https://www.hepsiburada.com/lacapra-tamper-58mm-ahsap-sap-p-HBV00000CPNHG?magaza=BilgeDükkan

Basinçsiz Portafiltre: 300 TL
TRY 57.24 40%OFF | 58MM 3 kulaklar Portafilter dipsiz filtresi Barsetto kahve makinesi paslanmaz çelik tutucu ahşap kolu aksesuarı
https://a.aliexpress.com/_v5mGjd

Hassas tarti: 130 TL
TRY 90.91 22%OFF | 3kg/0.1g 5kg/0.1g damla kahve ölçeği zamanlayıcı ile taşınabilir elektronik dijital mutfak terazisi yüksek hassasiyetli LCD elektronik terazi
https://a.aliexpress.com/_v2HcmL

TOPLAM = 3.670 TL

Ben bu seti giris seviyesi olarak aldim. Basincsiz portafiltre ile birlikte sanirim fena bir set olmayacaktir.

Ben de yeniyim sizin gibi makinalari cok pahali buldugum ama taze lezzetli, kapsul olmayan kahve icmek istiyordum.

Yani alternatifleriniz amazon.com.tr de rahatca ulaşabilirsiniz uygun fiyatli oliyor. Tam otomatik makinalar var krups 4bin gibi. Inceleyebilirsiniz
 

kemaloz

Yeni Kahvesever
Katılım
17 Mar 2021
Yanıtlarınız için teşekkür ederim,
@Namen
@berkaay9
@igorcirpanovic

Hocam 3500lere çıkamam şu an malesef. Hem @Namen 'in yazdıkları gibi şeyler bana şu an çok karmaşık geliyor. Yani alsam 10 gün bu ne, bu ne diye ortada dolanırım gibi :D. Wacaco nanopresso'yu duymamıştım. Nasıl acaba? Sanırım iyi bir değirmen ve moka pot veya wacaco nanopresso ile başlayacağım. Sonra makineler ile devam edebilirim.
 

berkaay9

Aktif Demleyici
Katılım
15 Eyl 2020
Bu fiyata asla elektrikli değirmen önermem eğer ince öğütümlere gidecekseniz espresso veya türk kahvesi gibi en uygun molent g50 öneririm timemore c2 ince ayarlara inemiyor. En önemli ekipmanın değirmen olduğunu düşünüyorum eğer bütçenizi zorluyorsa molent g50 ve brikka olmayan bir moka pot alabilirsiniz. Kendim de timemore c2 den comandante ye geçiş yaptım moka pot ve nanopresso kullandım nanopressomu espresso makinesi aldığım için satıyorum eğer ankaradaysanız ikisini karşılaştırmanız için gösterebilirim
 

igorcirpanovic

Yeni Kahvesever
Katılım
25 Kas 2020
hocam söylemeden de geçmeyeyim. Herkesin çok methettiği Arçelik ve Beko Evolution makinelere kesin bakın. Forumda ara ara ikinci eli düşüyor. Temiz bulabilirseniz hem bütçeyi aşmazsınız hem de 2000-3000 TLlik makinelerden alınacak performansı alırsınız. Ek olarak @berkaay9 'a net katılıyorum. Espresso için iyi öğütüm sağlayabileceğiniz en ucuz elektrikli değirmen 2000 TL civarında. İlk adımda el değirmeni mantıklı olacaktır.
 
Üst