Merhabalar

Alibilal

Yeni Kahvesever
Katılım
6 May 2021
İsmim takma ad dan anlaşılacağı üzere Ali. İstanbul'da oturuyorum. Öğrenciyim, filtre kahve makinası hakkında bilgi alabilmek için hesap açtım konuda da bilginiz varsa yardımcı olursanız mutlu olurum. Google da en üste bu site bulunuyor :D İyi forumlar.
 

Lordfalconn

Yeni Kahvesever
Katılım
29 May 2020
Merhaba , aramıza hoş geldiniz :D
Kahve dünyası oldukça geniş bir konu ve hemen hemen her bütçe için bir karşılık bulabilirsiniz.
Filtre kahve makinası hakkında bilgi istemişsiniz öncelikle bütçenizi belirlemenizde fayda var.
Sıfır yada 2.el alabilirsiniz , elbette tercih sizin. Forumun da alım satım bölümüne bakın derim.

Filtre kahve makinasında manuel ayar olmadığı için seçim yaparken çok fazla seçeneğiz olmayacaktır. kahvenin aroması, asiditesi vb konularda makine ne yapıyorsa onu almak zorundasınız. Dolayısı ile çok ucuz bir seçenek ile en iyi seçenek arasında şahsen ben çok olağanüstü bir fark görmüyorum. Bu demek değil ki en ucuzunu alayım, Öncelikle kağıt filtre kahve nin demlenmesini ve pürüzsüz olmasını sağlar o nedenle kağıt filtre kullanabileceğiniz modelleri seçin.
Sadece siz içecekseniz , termos yerine cam karaflı modelleri tercih edin, temizlik kolay oluyor. Ne kadar az plastik o kadar iyidir.
Kaliteli malzeme olmasında fayda var. En iyi kahve lezzeti bayatlamamış çekirdekten alınıyor. Bu nedenle lahveyi çekirdek olarak alıp , çektikten sonra makinada kullamak lazım. Bütçeniz müsaitse çekirdek öğütücülü modellerden almanızı tavsiye ederim.

Moccamaster filtre kahve makinası SCA onaylı ve bu konuda en iyi makinalardan göstereliyor. sıfır fiyatı 3000TLcivarında.
https://www.hipicon.com/moccamaster?gclid=EAIaIQobChMI47n31MK08AIVU_iyCh00fgecEAAYBCAAEgKjs_D_BwE

Öğütücülü kahve makinası ;
https://www.n11.com/urun/philips-hd7769-ogutuculu-filtre-kahve-makinesi-860812?magaza=ereyon
https://www.hepsiburada.com/philips-hd7769-ogutuculu-filtre-kahve-makinesi-p-HBV00000PQ2UB

sabah kalktığımda kahvem hazır olsun derseniz zaman ayarlı makinalardan bakabilirsiniz.
https://www.trendyol.com/electrolux...MI77PJ7sa08AIVlLmyCh1BpAflEAAYASAAEgKjf_D_BwE

bütçe sorunu var ise dert etmeyin , kahvesiz kalmaya değmez. alın bir tane ve demleyin...

verdiğim örnekler tamamen bilginiz olsun diyedir. Ben moccamaster kullanıyorum makina olarak , ayrıca siemens EQ9 plus connect s700 makinam var ,ev ahalisi ve misafir için kullanıyorum.

Sorarsan bunların yanında ençok kullandığım ise en ucuz çözüm olan V60 ekipmanı. :D en güzel kahve sonuçlarını buradan alıyorum. Doğal olarak sadece V60 alarak bitmiyor, bir öğütücü(el değirmeni) ve hassas terazi de gerekiyor.
sadece kendiniz içecekseniz ben ençok bunu öneririm :D

Sorularınız olursa forumda sormaktan çekinmeyin. Bir bilen kahvesever yardımcı olacaktır.

sevgiler
 

Alibilal

Yeni Kahvesever
Katılım
6 May 2021
Önerilileriniz için içtenlikle teşekkür ederim. Gözüme bu makinayı kestirdim ve bugün aldım hala kahve demlemedim.
https://www.amazon.com.tr/Grundig-N...07PPPSG7F/ref=cm_cr_arp_d_product_top?ie=UTF8
Arçelik, Beko ürünleri ile aynı duruyordu ve sitesinde satılan fiyatın da çok altındaydı. Bu ürünü alırken Electrolux EKF3300 ile aynı fiyataydılar. Şu an çalışıyor ve iç aksamın plastiği birazcık canımı sıktı. Acaba sorun teşkil eder mi? Sağlıklı mıdır?

Su haznesi çıkıyor, İçinde istediğim zaman kullanabileceğim bir filtre var, Yavaş demleme özelliği iyi çalışıyor demişler. Bu yüzden bu ürünü satın aldım. Ne düşünüyorsunuz?
 

Lordfalconn

Yeni Kahvesever
Katılım
29 May 2020
Öncelikle hayırlı olsun güle güle kullanın. Sorduğunuz soruya cevap vermek zor. Plastik o kadar çok hayatımızdaki, içtiğimiz suya kadar heryerde. dediğim gibi ne kadar az plastik o kadar iyi. Sağlık açısından bir sorun çıkaracağını sanmam.
makina iyimidir derseniz , başlangıç seviyesi için işinizi görecektir diyebilirim.

Kahve bir keyif ve tutku. Aldığınız çekirdek , kavrumu ve öğütümü işin büyük bir bölümü , kullancağınız suyun kalitesi bir başka konu, demleme ise yine ayrı bir konu. Filtre kahve makinası bunlardan sadece demleme kısmı. O nedenle sizin amacınız belirleyici oluyor burada. Amaç filtre kahve içmekse bu makina işinizi fazlasıyla görecektir.

Ben bu makina ile iyi kahve içmek istiyorum derseniz , o zaman kullandığınız su ve alacağınız çekirdeğin kalitesini arttırarak bu amaca yaklaşabilirsiniz. başta da dediğim gibi bu işin sonu yok. Kahve severler içinde evde kendi suyunu yapanlar mı ararsınız , yoksa öğütülmüş kahvenin ne kadarı suda çözünüyor ve içtiğim kahveye geliyor diye ölçüm yapanlar mı ararsınız. Çekirdek kavurma makinası yapanlar mı , suyu kahveye dökerken blooming için ne kadar beklersek en iyi aroma ve tad gelir diye kilolarca kahve demleyenler mi ..... sonu yok gerçekten :D

Damak tadınızın gelişmesi için bol bol değişik kahve deneyin. Hangi çekirdekleri seviyorsanız bulmuş olursunuz.
Su olarak herkes farklı birşey söyleyecektir ama esinlikle musluk suyu ile yapmayın kahveyi, ziyan edersiniz.

Su olarak Pınar Madran , bulamazsanız herhangi bir içme suyu olabilir. Ben içme suyunu brita sürahide filtreden geçirip kahve de kullanıyorum . Çekirdek alıp çektirdikten sonra da bayatlamasına izin vermeden tüketin. Hava almayan kaplarda yada torbalarda tutmakta fayda var kahveyi. O nedenle azar azar alın derim. yüklenip 1 kg kahve almayın.

Beğendiniz kahveleri not edin, çok ülke ve çekirdek var karışıyor bir sonra , neydi o kahve diyor insan.
Forumda toplu alımlar oluyor, bazı arkadaşlar fazla gelenleri satıyor yada takas ediyor, takip edersiniz.

Nitelikli kahve nedir , araştırmadıysanız biraz forumda yada internette bakın derim.

Afiyet şeker olsun.
 

Alibilal

Yeni Kahvesever
Katılım
6 May 2021
Şahsen Yağlı, yoğun, koyu tat sevdiğimi düşünüyorum. Fakat gayet yabancıyım konuya filtre kahveyi yalnızda dışarıda tükketim emin olamıyorum. İki kahve satın aldım ve sabırsızlanıyorum.
Biri Jacobs Monarch, pek çok kişi sevse de gurmeler tatsız buluyor, sevmiyor sanırım.
Diğeri rastgele karşıma çıkan Tchibo'da 6'da 5 yoğunluk puanı alan, Yazdığından anladığım kadarıyla aromatik özel bir kahve Privat Kaffee African. Bu ikisi hakkında düşünceleriniz varsa ve başka önerininiz varsa mutlu olurum :D:D:D
 

Lordfalconn

Yeni Kahvesever
Katılım
29 May 2020
bu ikisini bir kullanıp deneyimleyin bence. Damak tadı kişiye özel birşey sonuçta. Gurmeler den ziyade çekirdek tercihinde insanlar kahvenin kökeni , yetiştiği çiftlik ( yükseklik, çekirdeğin türü , aroması , asiditesi vb) vs konulara bakarak karar veriyor.
Başkasının beğendiğini bir başkası beğenmiyor. Bunlara birde maliyet faktörü eklenince durum daha ilginç oluyor.

örnek olması açısından aşağıdkai sayafaya bakabilirsiniz. Burada hem kahvenin künyesini hemde V60 ile demeleme önerisini görebilirsiniz. :D sayfada geçen aromaları görünce ne kahveymiş arkadaş oluyor insan ama merak etmeyin o tatları alabilmek biraz zaman istiyor. Birçok insan o tadları alamıyor :D O tadları alabilmek için çalışıyoruz.

Gene örnek olsun diye sayfada bulunan kahveleri inceleyebilirsiniz.İnternette onlarca kavurucu ve satıcı bulabilirsiniz. Bu 2 kahveniz bitince bir colombia ile başlayın derim. Bence filtre kahveye güzel yakışıyor. Aynı sitede colombia la isla red honey
önerebilirim. Birde sitelerde satılan tanışma paketleri var. 3-4 değişik kahve 100gr lık paketlerde. bunladan alarak değişik kahvelere deneyebilirisniz. Ben tek başıma ayda1-1.5 kg kahve tüketiyorum.

Bunları yaparken kafein direncinize de dikkat edin , el titremesi , baş ağrısı , kalp çarpınıtısı olursa kafein çarpması diyebiliriz.
Bazılarımız 2 bardakla bu duruma gelebiliyor. ben genelikle günde 3-4 bardak tüketiyorum ki az sayılmaz. azaltmam lazım. :D

https://coffeerem.com/product/colombia-el-paseo-anaerobic-natural/
 

Horizon

Yeni Kahvesever
Katılım
29 Haz 2015
Filtre kahve makinaları tek kişi tüketim için uygun değiller en az 3-4 kişilik kahve yapmaları gerekiyor , kahve termosun içinde durunca tadı bir şeye benzemiyor. Buna dikkat edin.
 

Alibilal

Yeni Kahvesever
Katılım
6 May 2021
400Ml civarı demledim kendime 2 ölçek de kahve koydum. 6 Kişilik yaptığımla aynı tadı almış gibi hissetim. Şu an için aklımdaki soru plastik su koyduğumuz bölüm çok koku yapıyor. Her demleme öncesinde yıkıyorum bu yüzden sorun teşkil etmesin diye. Bu sık karşılaşılan bir durum mu acaba?
 

Lordfalconn

Yeni Kahvesever
Katılım
29 May 2020
400Ml civarı demledim kendime 2 ölçek de kahve koydum. 6 Kişilik yaptığımla aynı tadı almış gibi hissetim. Şu an için aklımdaki soru plastik su koyduğumuz bölüm çok koku yapıyor. Her demleme öncesinde yıkıyorum bu yüzden sorun teşkil etmesin diye. Bu sık karşılaşılan bir durum mu acaba?

yeni makinaların bir çoğunda karşılaşılan bir durum aslında, zamanla azalacaktır. Kokudan kurtulmak için su alanına limon sıkıp 1-2 defa boş çalıştırabilirsiniz. Piyasada sitrik asit diye satılan ürünler var. Aslında limon tuzudur. Bu işlemden sonra havadar biryerde bırakın bir süre. Bu işlemi 1-2 kere yapabilirsiniz.

Sirke de kullanılabilir diyenler var ama kahve makinasında bence uygun olmaz. Sirke daha çok kettle larda uygun oluyor.

Bunun dışında satılan temizlik ürünleri de var lahve makinaları için ama sizin makinanız yeni olduğu için şimdilik bunlara da gerek yok.
 
Üst