Otomatik Kahve Öğütücü Tavsiyesi Olan Varmı?

barista87

Yeni Kahvesever
Katılım
5 Eki 2021
Merhaba arkadaşlar yeni açacağım dükkanıma 4000-5000 tl arası bütçe ile alabileceğim en iyi profesyonel otomatik kahve öğütme makinesı neler olabilir?
 

katsura60

Yeni Kahvesever
Katılım
19 Nis 2019
Eğer müşteri yoğunluğunuz fazla değilse ve espresso tabanlı düşünüyorsanız mahlkönig vario önerebilirim. Ya da biraz daha paraya kıyıp eureka atom 65 alabilirsiniz.
 

sicario

Aktif Demleyici
Katılım
9 Ara 2020
müşterilerinize sadece espresso bazlı ürünler verecekseniz ve müşteri yoğunluğunuz az ise eureka işinizi görebilir ama ben hem filtre hem espresso hem french press vermek istiyorum derseniz tek değirmen ile idare etmeniz çok zor. bu tür değirmenlerde filtre - espresso geçişleri kolay değil, hem kahve zaiyatı yaşarsınız hem de ayarları tutturmanız kolay olmaz.
 

barista87

Yeni Kahvesever
Katılım
5 Eki 2021
Müşterilerime filtre, espresso ve french press ürünleri vereceğim, ikili almka yada iki ayrı almka daha mantıklı gözüküyor. Espresso için tekli eureka gibi kaliteli bir öğütücü, diğreinide orta kalite daha ufak bir öğütücü almayı planlıyorum.
Farklı kaliteli marka önerileriniz varmı?
 

sicario

Aktif Demleyici
Katılım
9 Ara 2020
Espresso için eureka alacaksanız atom veya zenith in 75 mm’lik burrlü olan modellerini tavsiye ederim. Filtre ise ayrı bir mevzu, v60 olarak mı yoksa, makine mi kullanacaksınız bilmiyorum ama homojen ve hızlı öğütüm önemli, bu yüzden kahveciler genelde ek43 kullanıyor. Aslında tamamen bütçeniz ve tahmini günlük satış beklentinizle ilgili. Eğer ben günde maksimum 4-5 bardak filtre kahve satarım diyorsanız, eureka crono bile işinizi görebilir ama yoğun kullanımlarda zorlanırsınız
 
Üst