Ror Grafiklerini Anlamak Kahve Kavurma Detaylı Eğitim Videoları

Cakirilekahve

Aktif Demleyici
Katılım
30 Tem 2018
Konum
konya
Merhaba sevgili kahve severler tamamen ücretsiz olarak kullanıma sunacağım yaklaşık 9 hafta olarak planladığım kahve kavurma eğitimi videolarım her hafta sonu yayınlanacaktır. Her hafta cumartesi günü saat: 15:00 da 1 video yayına girecektir. Keyifle izlemeler dilerim. Videoların konusu ve bildirimlerini bu başlık altında paylaşmayı düşünüyorum. Sorularınızı ve isteklerinizi bu başlıktan bildirebilirsiniz. Görüşmek üzere.
 

Cakirilekahve

Aktif Demleyici
Katılım
30 Tem 2018
Konum
konya
İlk işleyeceğim konu "kahve kavurma makinesinde farklı miktarda kahvelere göre giriş sıcaklığını belirlemek" olacak bu bence kahve kavurmaya ilk başlayanlar için iletişimi kolaylaştırmak için önemli bir konu.

Genelde kahve kavurucu camiyası olarak hep derece konuşuruz ama asıl olan giriş kalorisi diyebiliriz. Kısaca aynı kahveyi kavuran kişiler 160 derecede gir 200 derecede gir gibi şeyler söyemesinin ne gibi yanlış anlaşılmalara sebep oluğuna değindim. Yani bazen aynı kahveye 160 derece çok 200 derece az gelebilir. Bunun temel sebebini bu videomda anlattım. Keyifle izlemeler dilerim.

 

Cakirilekahve

Aktif Demleyici
Katılım
30 Tem 2018
Konum
konya
Videomun konusu T Noktasına Göre Kahveyi Anlamak ve Kavurmaya Yön Vermek olacak. T noktasının bize anlattıkları ve istediği şeylerden bahsedeceğim.

Bir de 2. Videomda yanlış anlaşılabilecek bir mevzuyu buradan düzeltmek istiyorum.

Büyük çekirdek büyük çekirdek deyince sertlik kısmı öyle anlaşılabilir. Her büyük çekirdek sert küçük çekirdek yumuşaktır genellemesi doğru değildir. Benim orada bahsettiğim HEM BÜYÜK HEM SERT HEM DE TAM YIKANMIŞ KAHVELER yüksek giriş sıcaklıklarını severler eğer küçük ama sert bir çekirdeğiniz varsa giriş sıcaklığı biraz daha düşük olması gerekir.

 

Cakirilekahve

Aktif Demleyici
Katılım
30 Tem 2018
Konum
konya
Bu gün saat: 15:00 da "Kahveyi Kızatmaya Hazırlamak T Noktasından Sonra Kahve Kavururken Dikkat Etmemiz Gerekenler" konulu videom yayında olacaktır.


Videomda kısaca grafikleri neden eğip bükmek istiyoruz. Çekirdekleri doğru kızartmaya hazırlamak çekirdeği anlamak ve bu ışıkla grafiğin geleceğini görmek bahsi üzerinde duracağım.


 

pepukkahve

Kahve Masası
Yönetici
Katılım
3 Eki 2018
Konum
İZMİR
Elinize emeğinize sağlık. Gerçekten videolarınız çok kıymetli.
Kavurma ile ilgilenen arkadaşların oldukça işine yarayacağından eminim.
 

Cakirilekahve

Aktif Demleyici
Katılım
30 Tem 2018
Konum
konya
İlginiz için teşekkür ederim. @pepukkahve @Odie Hedef kitlenin düşük olduğu halde yine de paylaşmak istedim 50-100 izlenme anca alacak bir konu ama Türkiye'de bu şekilde ücretsiz bir kaynak olmayınca iş başa düştü.

Kahve kavrum süresinin tat ve kokuya olan etkisi konulu videom yayındadır


 

teyyaredenkahve

Kahve Masası ✈️
Yönetici
Katılım
28 Nis 2017
Konum
İstanbul
Resmen hazine gibi bir paylaşım. Tabii ilgilisine...

Elinize emeğinize sağlık. Bu aralar forumda gezinip bu gibi kıymetli ve çok emek verilen işleri ön plana çıkarmaya çalışıyorum.

Bir şeyler üretmek gerçekten zor.

Çoğumuz konulara girip yorum yazmaya bile üşeniyoruz ama içerik üretenleri bir yandan da motive etmeli. Yoksa ilerleyemeyiz diye düşünüyorum.

Tekrardan teşekkürler @Cakirilekahve
 
Üst