Comandante C40 Nitro Blade El Değirmeni

Mr Rocket

Yeni Kahvesever
Katılım
7 Kas 2015
Cevap: Comandante C40 Nitro Blade

Bunu 230 avroya alan var mı hakikaten?
 

thewind

Aktif Demleyici
Katılım
13 Kas 2016
Cevap: Comandante C40 Nitro Blade

Bunu 230 avroya alan var mı hakikaten?

valla hiç bir fikrim yok. geçen gün kahvelerle ilgili bir şey sormak için probador colectiva'yı aradım. sohbet ederken arada öğütücü için de danıştığımda laf arasında bu öğütücüleri yakında getirip satacaklarını ama fiyatlarının biraz pahalı olduğunu söylemişlerdi. ben de bir el değirmeni en fazla ne kadar olabilirki dedim ve araştırmaya başladım ama fiyatı görünce şok oldum.
 

ekremk

Yeni Kahvesever
Katılım
14 Eki 2016
Cevap: Comandante C40 Nitro Blade

yakinda stoklarda diyor
ne kadar olacak acaba
urun hakkinda bilgisi olan var mi ozellikle partikul ebadi dahilimi tutarlimidir
 

thewind

Aktif Demleyici
Katılım
13 Kas 2016
Cevap: Comandante C40 Nitro Blade

Sabah ben de facebook'da gördüm. Ben de çok merak ediyorum fiyatını ama çok pahalı olur.
 

CoffeeBosnjak

Yeni Kahvesever
Katılım
24 Kas 2016
Cevap: Comandante C40 Nitro Blade

Alıntı: Alıntıdır; Probador Collectiva

C40 Nitro Blade®



Comandante C40 (MKIII) Nitro Blade gerçek kahve tutkunları ve nitelikli kahve meraklıları için bulunabilecek en iyi değirmen çözümlerinden biridir. Tamamen yeni bir fikrin ve uygulamanın ürünü bıçak setiyle çok dayanıklı ve yüksek performanslı bir el değirmenidir. Söz konusu bıçak seti uzun ve zorlu bir araştırma/geliştirme sürecinin haklı gururunu taşır. 2015 yılının başlarında burgaçlı bıçakların ana malzemesi olarak hassas bir martensitik matrikse sahip yüksek alaşımlı, nitrojen oranı yüksek bir paslanmaz çelik kullanılmaya başlanmasıyla Comandante değirmenleri de rakiplerinin bir adım önüne geçmiştir.

Buna ek olarak taze çekmenin kaçınılmaz olduğu yüksek kalite çekirdekleriniz için en doğru partikül ebadı dağılımını verecek yeni bir geometri ve form da geliştirilmiştir. Yüksek nitrojenli martensitik üzerinde çalışması son derece zor bir malzemedir ve ciddi bir ustalık ve mühendislik ister. Ama bu becerildiğinde ise artıları çok fazladır: Çok dayanıklıdır, aşınmaya karşı inanılmaz dirençlidir ve körleşme sürecini çok yavaştır.

Sertleştirilip formu kazandırılan Nitro Blade’e son bir mühendislik dokunuşu eklenmiştir: Z-dişlerinin uç kısımlarına yerleştirilen mikro bıçaklar sayesinde tüm bıçak setinin keskinliği enikonu arttırılmıştır. Ve bu sayede en ince çekimden en kalın çekime hiç fark etmeksizin en doğru partikül ebadı dağılımı yakalanabilmiştir.

Paslanmaz çeliğin sayısız nimetlerinden yararlanmak üzere de C40’ün gövdesi, şaftı, çevirme kolu, mikro bilyeli yatağı da yine paslanmaz çelikten üretilmiştir. C40’ın çıplak hali de yine paslanmaz çeliktendir ve üzeri değişik ağaçlardan elde edilen ahşaplarla kaplanır.



Öğütülmüş Kahve Miktarı

Comandante bıçak setleri işinin ehli uzmanlarca doğrudan büyük metal bloklardan tek parça halinde kesilir. Bu ise öğütme seviyeniz ne olursa olsun yumuşak ve bileğinizi zorlamayacak bir döndürme hızında her bir turda ortalama bir kahve çekirdeğinin öğütüleceği şekilde bir tasarımın ortaya çıkmasına olanak tanımıştır.



Bıçak Yapısı

Nitro Blade kahve çekirdeklerini kendine has bir metotla “keser”. Öğütülen kahvenin şaşırtıcı ölçüde uniform (özdeş) ve düzgün partiküller halinde olmasına ek olarak, mümkün olan en az miktarda “kahve tozu” oluşur. Hem segman hem de göbek yüksek alaşımlı, yüksek nitrojenli paslanmaz çelikten üretilmiştir. Bu ise Nitro Blade’in kenarlardan kahvelerin kaçmasına izin vermeyip çok kesici ve keskin olmasına da olanak tanır. Korozyona, aşınmalara karşı fazlasıyla dayanıklı olan Nitro Blade harika bir öğütme performansı sergiler.



Nötr Bir Malzeme

Nitro Blade çelik yüzeyi hemen hiçbir şekilde kimyasal ya da fiziksel etkileşime girmediğinden tat üzerinde de nötr bir etkisi vardır. Bu özellikle kompleks asiditeye sahip yüksek kaliteli mikrolot arabika kahveleri öğütürken önemlidir.

Seramik bıçaklar daha fazla baskı/sıkıştırma uygulanmasını gerektirir ve tutarlılık sorunlarına yol açarken normal çelik bıçaklar ise nitelikli kahvelerde aranan meyve-çiçeksi notları ve asiditeyi ciddi oranda tahrip eder. Comandante bu bakımlardan rakiplerinin epey önüne geçmiştir.

İsterseniz Nitro Blade’i baharatlarınız için ve kurutulmuş bitki çaylarınız için de kullanabilirsiniz. Tabi değişik kullanımlardan sonra kokuların karışmaması için iyice temizlemeyi unutmayın.



Mekanizma

Ortadaki şaft gücün ve öğütme momentumunun daha iyi dağıtılması için iki adet mikro bilyeli yatakla desteklenmiştir. Her iki bilyeli yatağın üzeri de hem koruma amacıyla hem de sessiz çalışmaları için plastikle kaplanmıştır.

Döndürme kolu paslanmaz çeliktendir ve kahveyi doldurmak için kolaylıkla çıkarılabilir. Koldaki şeffaf disk paslanmaz çeliğin üzerine sıkı bir şekilde preslenmişse de, eğer gerekli görülürse yeniden ayarlanabilir.



%100 Doğal Meşe Ağacı

Ahşap kol Almanya’nın epik Black Forest ormanlarından gelmedir. %100 doğal meşe ağacındandır ve döndürme koluna bir açma-kapama sistemiyle bağlanmıştır. İsterseniz söküp tekrar takabilirsiniz. Ahşap kolun şekli ve formu öğütme sırasında konforlu ama kavrayıcı bir tutuş sağlamaya dönük olarak tasarlanmıştır.

Ayrıca çevirme kolunun uzun olması ve manyetik olarak tutturulup haznenin içinde saklanabilmesi de artı avantajlar arasındadır.

Tüm ahşap yüzeyler sağlığa zararlı olmayan doğal yağlarla işlenmiştir.



Güvenilir TRITANTM (BPA İçermez)

Bıçak setindeki tüm bileşenler BPA içermeyen ve son derece dayanıklı, kolay kırılmamasıyla bilinen bir malzeme olan bir sentetik malzeme olan kopolyester TRITANTM’den üretilmiştir. Eastman’a göre, TRITANTM sadece BPA içermemekle kalmaz aynı zamanda bifenol-S ve diğer bifenol bileşenler kullanılmadan üretilir. Buna ek olarak, bağımsız laboratuvarların yaptığı araştırmalar da östrojenik ve androjenik aktiviteler içermediğini ortaya koymuştur. Kısacası, değerli çekirdeklerinizi gönül rahatlığıyla emanet edebileceğiniz güvenli bir ortam.



Öğütme Seviyesinin Ayarlanması - 3 Aşamalı Klik Eylemi

Öğütme seviyesini belirleyen ayar işlemi çok belirgin bir klik hareketinin eşlik ettiği 3 ayaklı bir yıldızı andıran bir şekilde tasarlanmıştır. Bıçakların konumunu atamak üzere dengeli bir baskı senaryosu yaratmak için 3 tane birbirinden bağımsız mikro çelikten bilyenin iç içe geçmesi sağlanmıştır. Bu sistem C40’ın hemen altına yerleştirilmiştir. Üç parmağınızı kullanarak daha ince çekmek için yıldızı saat yönünde, daha kalın için ise tersi yönde döndürün. Klik mekanizması tam istediğiniz öğütme noktasında kilitlenecektir.

Ve evet Porlex gibi Aeropress’in üstüne de sığıyor.



Kapaklı Cam Hazne

Cam hazne 40 gr kadar kahve alabilir ve bu ise 4-5 bardaklık bir kahveyi aynı anda öğütebileceğiniz anlamına gelir. Harika bir saklama malzemesi olduğu için cam tercih edilmiştir ve sıcak suyla kolaylıkla temizlemek mümkündür. C40 ile bir tanesi şeffaf ve bir tanesi de kahverengi olmak üzere iki adet hazne alacaksınız. Ayrıca her hazne için ayrı bir kapak da. Kapak yenilenebilir doğal kaynaklardan üretilip tekrar dönüştürülebilen Urochem 371’den üretilmiştir.

Lütfen Çok Dikkat

Lütfen bıçak setine dokunurken son derece dikkatli olun. Bıçaklar çok keskin olduğundan ciddi yaralanmalara yol açabilir. Bıçak seti ile ayar yaparken parmaklarınıza dikkat edin. Ayrıca cam hazne sert yüzeylere çarptığında kırılabilir. Çocukların değirmene dokunmasına izin vermemelisiniz.






C40 (MKIII) Nitro-Blade



Teknİk Verİler



Bıçak Geometrisi:

Comandante Z15MB-V7LC-DSE-200


Bıçak Malzemesi:

Patentli Yüksek Alaşımlı Nitojen Paslanmaz Çelik


Öğütülmüş Kahve Tahliyesi:

< 3,0 Nm’de Her Dönüşte Bir Adet Çekirdek

Gövde:

Paslanmaz Çelik (Ahşap Kaplama)


Şaft:

Paslanmaz Çelik


Çevirme Kolu:

Paslanmaz Çelik


Çevirme Kolu Tutacağı:

100% Doğal Meşe Ağacı (Black Forest Ormanından)


Ağaç İşleri Koruma Malzemesi:

Doğal Yağ (Çocuk Oyuncaklarında Kullanıma Uygun)


Motor-Kaplaması:

Eastman Tritan (BPA İçermez)


Şaft Yatağı:

Plastik İzolasyonlu 2x Paslanmaz Çelik Mikro Bilyeli Yatak


Hazne:

Şeffaf ve Kahverengi


Kapak:

Urochem 371 (Doğal Malzeme)


Paketleme:

Sadece Dönüştürülmüş Kâğıt

Dipnot: Alıntıdı , şahsıma ait yazılmış değildir.Bilgilendirme , yardım amaçlı belirtmek istedim.
 

shagrath

Yeni Kahvesever
Katılım
4 Ağu 2016
Cevap: Comandante C40 Nitro Blade

Adamlar 100 Euro'ya veya pantpolon ayakkabı alıyorlar. Yurtdışı için normal bir fiyat bence. Bizim kur farkından dolayı fiyat uçuk çıkıyor.
 

thewind

Aktif Demleyici
Katılım
13 Kas 2016
Cevap: Comandante C40 Nitro Blade

Az önce Facebook'da gördüm ürünler Türkiye'ye gelmiş.
 

adolate

Aktif Demleyici
Katılım
22 Şub 2016
Cevap: Comandante C40 Nitro Blade

Ürün öğütüm kalitesi bakımından ek43 ile kıyaslanıyor. Kalitesi bakımından tartışmaz. Ama tahminim 1200 tlden aşağı olmaz. Değer bir ürün ama ne yazıkli benim böyle bir bütcem olmadığı için bakmakla yetineceğim.
 

poko

Yeni Kahvesever
Katılım
25 Haz 2016
Cevap: Comandante C40 Nitro Blade

genelde karşılaştırmalar espresso kalınlığındaki öğütümler için yapılıyor ancak benim merak ettiğim şu: french press kalınlığında ne kadar homojen bir öğütüm sunar?

ve tabi ki, öğütüm kalitesi ve uzun ömürlülük bakımından verilen paraya değer mi?
bende şu an hario mini mill ve sözen var, mesela bunların 10 katı bir fiyata değer mi? veya, piyasaya yeni çıkan handground var, kolay ayarlanma ve homojen öğütme iddiasında bulunan bir ürün ve 80 dolar. bunun 3 katına değer mi mesela? (kalın öğütümler için soruyorum)
 
Z

ziyaretci5

Guest
Cevap: Comandante C40 Nitro Blade

genelde karşılaştırmalar espresso kalınlığındaki öğütümler için yapılıyor ancak benim merak ettiğim şu: french press kalınlığında ne kadar homojen bir öğütüm sunar?

ve tabi ki, öğütüm kalitesi ve uzun ömürlülük bakımından verilen paraya değer mi?
bende şu an hario mini mill ve sözen var, mesela bunların 10 katı bir fiyata değer mi? veya, piyasaya yeni çıkan handground var, kolay ayarlanma ve homojen öğütme iddiasında bulunan bir ürün ve 80 dolar. bunun 3 katına değer mi mesela? (kalın öğütümler için soruyorum)

Aynısını bende merak ediyorum. Şu anda Hario'mun seramik kısmını düşürüp kırdığım için bir el değirmeni arıyorum ama hanground 80$ iken buna bu para verilir mi emin olamadım açıkcası.
 
Z

ziyaretci5

Guest
Cevap: Comandante C40 Nitro Blade

genelde karşılaştırmalar espresso kalınlığındaki öğütümler için yapılıyor ancak benim merak ettiğim şu: french press kalınlığında ne kadar homojen bir öğütüm sunar?

ve tabi ki, öğütüm kalitesi ve uzun ömürlülük bakımından verilen paraya değer mi?
bende şu an hario mini mill ve sözen var, mesela bunların 10 katı bir fiyata değer mi? veya, piyasaya yeni çıkan handground var, kolay ayarlanma ve homojen öğütme iddiasında bulunan bir ürün ve 80 dolar. bunun 3 katına değer mi mesela? (kalın öğütümler için soruyorum)

Aynısını bende merak ediyorum. Şu anda Hario'mun seramik kısmını düşürüp kırdığım için bir el değirmeni arıyorum ama hanground 80$ iken buna bu para verilir mi emin olamadım açıkcası.
 

sefffax

Tecrübeli Demleyici
Katılım
5 Eyl 2012
Cevap: Comandante C40 Nitro Blade

Aynısını bende merak ediyorum. Şu anda Hario'mun seramik kısmını düşürüp kırdığım için bir el değirmeni arıyorum ama hanground 80$ iken buna bu para verilir mi emin olamadım açıkcası.

Bu degirmen prof degirmenlerle karsilastiriliyor. Handground icin pek ic acici demiyor birkac kullanicinin yorumunu okudum.
 

metehan

Tecrübeli Demleyici
Katılım
30 Kas 2012
Konum
ANTALYA
Cevap: Comandante C40 Nitro Blade

Ürün öğütüm kalitesi bakımından ek43 ile kıyaslanıyor. Kalitesi bakımından tartışmaz. Ama tahminim 1200 tlden aşağı olmaz. Değer bir ürün ama ne yazıkli benim böyle bir bütcem olmadığı için bakmakla yetineceğim.

944 TL :D Adamlar bizi 200 euroluk ürüne 1500 tl falan ödetmeye alıştırmış. Bizde böyle beklentiye giriyoruz :D
 

Master

Yeni Kahvesever
Katılım
11 Mar 2015
Cevap: Comandante C40 Nitro Blade

İnstagram hesabından paylaşım yapmış Çağatay bey fiyatı 944 TL fiyatını hakediyor mu konusuna girmeyeceğim zira şuan son kullanıcı yorumları belirleyecek bu durumu :D
 
Son düzenleme:

thewind

Aktif Demleyici
Katılım
13 Kas 2016
Cevap: Comandante C40 Nitro Blade

Helal olsun. Neredeyse yurt dışı fiyatına yakın. Gerçi benim limitlerin hala çok üzerinde :D
 

poko

Yeni Kahvesever
Katılım
25 Haz 2016
Cevap: Comandante C40 Nitro Blade

fiyatı çok pahalı gerçekten ama yurtdışı fiyatlara göre gayet uygun. en ucuz coffeehit.co.uk sitesinde 189£ (890 TL) fiyat verilmiş, kargo ücretsiz olsa bile sadece gümrük vergisi eklenince 1000'i geçiyor zaten.
şu an durumum yok ama uzun vadede düşüneceğim.
 

adolate

Aktif Demleyici
Katılım
22 Şub 2016
Cevap: Comandante C40 Nitro Blade

Fiyatı görünce şok yaşamadım değil. 1200 Çağatay beyin fiyat politikasını düşünerek alt limitten verdiğim bir rakamdı. 944 lira makul bir fiyat olmuş. Şu ara bütcem yok fakat ürünün resmi satıcısı probador olduğına göre köşeye para koyarak alınabilir uzun vadede.
 
Üst