Boxx Coffee Roasters

S

sonysinger

Guest
İlginç bilgiler edindim gerçekten. Ben de az kalsın kahve demlemede en önemli ölçütün değirmen olduğu kanısına inanıp paramı çarçur edecektim. İlk iş olarak Eminönü taraflarına gidip, bir kaç çeşit elek edinmem gerekiyor. Altu bey inanın bahsettiğiniz çilek, böğürtlen, passion fruit notalarını tadımlamak için can atıyorum. Tiz gelen notaların adete bir low pass filter edasıyla rezonans notaları alıp, geriye sadece berrak frekansları bırakmasını deneyimlemek istiyorum. İnanın çimen, bisküvi, patates gibi kokuları almaktan sıkıldım. Gerçi bisküvi kokusu sütle karıştığında vazgeçilemeyecek bir tada dönüşüyor oda ayrı bir konu :D

Kahveden vereceğiniz ciddi fireden, ucuz el değirmeni kullanırsanız yapacağınız kol kaslarından ve zaman kaybından, iyi eleklerin maliyetinden söz etmeyi unutmuşlar. Ben şahsen kötü değirmen kullanacak kadar zengin değilim. Zaman olarak da, ekonomik olarak da... Yine de herkesin kendine özgü bakış açısına saygı duyarım...
 

nodrac

Yeni Kahvesever
Katılım
9 May 2012
Ben kesinlikle Altu beye katılmıyorum. Ve insanları yanlış yönlendirdiğini düşünüyorum. Ben 10 yılı aşkın süredir kahve ile hobi ile uğraşan biriyim. En yakın yaşadığım bir örneği veriyim. Mazzer mini, ve ns musica sahibiyim. Son 1 yıldır espressodan aldığım keyif oldukça azalmıştı ve buna sebep olarak 3.dalga akım ile gelen açık kavrulma kaynaklandığını düşünüyordum. Aynı zamanda v60 ve chemex için sözen kullanıyordum fakat mazzer ve sözen ile çektiğim kahvelerde muazzam tad farkı oluşuyordu. Fakat espresso ve fitre için mazzeri kullamak ikisi arasında geçiş yapıp espresso ayarını bulmak çok zor oluyordu. Bunun üzerine yaklaşık 1 ay önce commandante aldım Togay arkadaşımızdan. Filtre kahve için kullanırken espresso için denemek aklıma geldi. Kesinlikle kanallanma ortadan kalktı ve kahvenin tadı iyileşti. Bunun üzerine hemen mazzer mininin bıçaklarını değiştirdim. (ben 2.el almıştım ve 6 yıldır kullanıyordum.) Mazzerin öğütme kalitesine düzeldi. O yüzden su vs etkili ama kesinlikle iyi bir değirmen şart arkadaşlar. Ayrıca altu beyin bahsettiği tadları alabilmeniz için damağınızı eğitmeniz gerekiyor. Hayatınızda kaç kere passion fruit yedinizki kahvede o tadı bulacaksınız?
 

cemix

Profesyonel Demleyici
Katılım
6 Kas 2017
İyi kalibre edilmiş Ek43 bile öğütme açısından çok başarısız. 300 mikron altını ve 800 mikron üzerini elediğinizde çok ciddi bir kayıp görürsünüz.
Kötü bir öğütücü + Eminönü'nden 400 mikronluk bir elek ile çok iyi noktaya gelebilirsiniz.
Ben sözen veya hario değirmende 250 mikron analiz eleğiyle en az %10 kayıp yaşıyorum. Biraz daha ince ayarda %20lerde oluyor kayıp. Bu miktarlar bile bana fazla geliyor 400 mikronu siz düşünün... Bu yüzden benim oyum kaliteli değirmene.
 

mehmetaksit

Tecrübeli Demleyici
Katılım
20 Kas 2017
Konunun yeri bu başlık degil ama kesinlikle once değirmen önemli, hele ki sinboyla devam ederek hiçbir nota falan alamazsınız. Suyu ayrica kendiniz de yapabilirsiniz. Forumda tarifi var. Once iyi bir degirmen alin. Eleklere gereksiz yere para yatırmayın ve kaplayacağı yeri de düşünerek gidip iyi bir degirmen alin.
 

thewind

Aktif Demleyici
Katılım
13 Kas 2016
bu ay kahvelerimi boxx coffee'dan aldım. ilk denediğim kahve "costa rica tarrazu san cayetano" yaklaşık bir haftadır denemeler yapıyorum.

v60'da 19gr kahve için 300ml 92-93 derece su ile toplam demleme sürem 2:40-2:50 arasında olduğunda, gerçekten içmeyi özlediğim, acı tatlar barındırmayan güzel bir çekirdek. gövdesi neredeyse yok denecek kadar düşük, tat olarak; hafif turunçgil ya da limon olarak nitelendirebileceğim ve bana hoş gelen tatlar aldım. bitişte kesinlikle bol sütlü çikolata bariz geliyor. özellikle demleme bittikten sonra 2-3 dakika karafta soğutup arada da havalandırırsanız gerçekten çok fark ediyor.

ancak; yüksek gövde, uzun aftertaste ve belirgin aroma beklentisi olan arkadaşlara pek tavsiye etmiyorum. bana göre kendi halinde, güzel kavrulmuş (kavrulma tarihi: 3 temmuz), içerisinde acı tatlar bulunmayan ortalama bir çekirdek. ben 2 temmuz günü sipariş verdiğimde 250gr'lık paketi 33tl idi. şimdi kontrol ettiğimde 38tl olmuş :confused:
 
D

drsuat

Guest
Espresso için blend arayışında olanlar boxxcoffee nin blendini deneyebilirler ben geçen hafta aldım çok memnun kaldım, 19gr kahve 38gr espresso 25*30 sn shot süresinde güzel dengeli bir espresso ortaya çıkıyor. Süreyi 30-35 civarına çıkarırsanız asidite biraz yükseliyor. Böyle sevenler içinde ideal.
 

Altu

Boxxcoffee Firma Yetkilisi
Katılım
20 Ocak 2017
Türk lirasının fazla değer kaybı yüzünden artan kahve fiyatları ve yeni hasat Etiyopya'ların tüketiciye daha rahat ulaşması adına
"doviz15" kodulu kuponu kullanarak %15 indirim ve ücretsiz kargodan yararlanabilirsiniz. Kod pazar gecesi 12:00'ye kadar geçerlidir.
Kupona dahil olan kahveler Ethiopia Dambia Uddo ve Ethiopia Abysinian Mocca'dır.
 

ogundemir

Yeni Kahvesever
Katılım
25 Şub 2017
Türk lirasının fazla değer kaybı yüzünden artan kahve fiyatları ve yeni hasat Etiyopya'ların tüketiciye daha rahat ulaşması adına
"doviz15" kodulu kuponu kullanarak %15 indirim ve ücretsiz kargodan yararlanabilirsiniz. Kod pazar gecesi 12:00'ye kadar geçerlidir.
Kupona dahil olan kahveler Ethiopia Dambia Uddo ve Ethiopia Abysinian Mocca'dır.

Kargoyu 5 lira gösteriyor Altu Bey.
 

Altu

Boxxcoffee Firma Yetkilisi
Katılım
20 Ocak 2017
kupon kodunu girince indirim kaleminde kargoyu düşüyor. Kargo 5 tl gözüküyor; ama aşağıdaki indirimin içinde eksi kargo da var.
 

Altu

Boxxcoffee Firma Yetkilisi
Katılım
20 Ocak 2017
Herkese selamlar,
Brezilya Carmo Best Cup kahveleri için bir kupon tanımladık. "bestcup" kodlu kuponu pazartesi'ye kadar kullanarak %15 indirim + ücretsiz kargodan yararlanabilirsiniz.
Kupon sadece best cup kahveleri yani agua limpa ve sao pedro için geçerlidir.
 
Üst