Timemore Black Mirror Dual Sensor Tartı

orkunozkaya

Aktif Demleyici
Katılım
15 Tem 2018
Konum
İzmir
Internetteki siteleri de kurcaladım biraz. Anladığım kadarıyla single sadece toplam döktüğünüz suyu ölçümlüyor. Double'da ise V60'a toplam dökülen suyu ve karafa süzülen suyu ayrı ayrı takip edebiliyoruz.

Bugüne kadar zaten hep V60'a döktüğümüz toplam suyu ölçtük, tarifler de bu suyun miktarı üzerinden veriliyor. Ayrıca karafa suyun ne kadarının süzüldüğünü bilmek hayatıma nasıl bir fark katacak ki iki katı para vereyim gerçekten çok anlayabilmiş değilim.

Android uygulaması olarak da iki ürün de aynı şeyi kullanıyor gibi geldi bana. Dolayısıyla eğer çift sensorlu olan tarihsel veriyi saklayabiliyorsa tek sensorlu olan da saklayabiliyor olmalı. Haaaa, şöyle olabilir belki çift sensorlünün üzerinde ayrıca bir hafıza birimi vardır ve android uygulamasına bağlamasan da tartının kendisi bir miktar veriyi depolayabiliyordur. Tek sensorlu olanda ise veriyi saklamak için mutlaka bluetooth bağlantıyı kurup veriyi telefonunda saklıyorsundur.

Ben farkı doğrudan Time more'a sordum, bakalım cevap gelirse paylaşırım
 
Son düzenleme:

orkunozkaya

Aktif Demleyici
Katılım
15 Tem 2018
Konum
İzmir
şöyle anlatıyım. Hario nun ki ben acaia kullanıyorum , yaklaşık 1 veya 1buçuk sn lag i (gecikmesi) var. buda size su dökme hızınıza göre 4 le 30 gr lara kadar fazla (genelde fazla konur) dökmenize sebep oluyor. Mükemmel demleme için, evet lag olmayan bir tartı. Fakat ev kullanıcısı içinse sorunun cevabı bu konuda ne kadar takıntılı olduğuyla dogru orantılı. ayrıca aparatını da görüyorsanız espresso içinde mükemmel bir tartı olabilir. satın aldım 1 bucuk saat önce. gelince ölçümlerini atarım

Bu arada videolarda bluetooth bağlantıda cihaz ile applikasyon arasında 0.5 ila 1sn civarı bir lag olduğu gözüküyor. Su döküş hızınızı uygulamadan takip ederseniz lag'den kurtulmayacakdınız yani. Gecikmeyi önlemek için tartıdaki ağırlığı takip etmeniz gerekecek bu durumda da bir süre sonra uygulama kullanılmayarak atıl kalacak
 

duracell

Yeni Demleyici
Katılım
6 Ara 2018
Bugüne kadar zaten hep V60'a döktüğümüz toplam suyu ölçtük, tarifler de bu suyun miktarı üzerinden veriliyor. Ayrıca karafa suyun ne kadarının süzüldüğünü bilmek hayatıma nasıl bir fark katacak ki iki katı para vereyim gerçekten çok anlayabilmiş değilim.

Bu kadar katı bakmamak gerek aslında. Dengeli bir bardak için kahveye dökülen suyun yaklaşık %25'lik bir bölümü kahve içerisinde kalır diye hesaplanıyor. Yani 200gr su döküyorsanız çıktınızın 150gr+/-10 civarında kalması iyidir gibi. Bunun çok altı ya da çok üstünde bi çıktı elde ediyorsanız under/over extraction yaşıyorsunuz. Demlemede tutarlılığı sağlamak için iyi bir özellik. Demleme bittikten sonra kağıdı demlediğiniz ekipmandan çıkarttığınızda karaftaki suyu görebiliyorsunuz ama anca bir sonraki demlemede kullanılacak bir veri oluyor.

Tahminimce dual olanda ikinci bir chipset ve hafıza kartı vardır. Bunun için de 70 birim fark koymuşlar aslında. Böyle bakarsanız çok değil ama çevirirseniz bence de olmasa da olur :D
 

orkunozkaya

Aktif Demleyici
Katılım
15 Tem 2018
Konum
İzmir
Single Sensor ile Double Sensor'un arasındaki farkları sormuştum, Timemore soruyu tam anlayamadı galiba sadece ürün kataloglarını yollamakla yetindiler :D Soruyu biraz daha açıklayarak tekrar sordum, gelen cevabı sizinle paylaşırım.

Şimdilik bakmak isteyen olursa Timemore'un ürün kataloğunu aşağıdaki bağlantıdan indirebilir

https://drive.google.com/file/d/17y1CKyiwKIOk18o75Kp8S1cZjOGPfu9u/view?usp=drivesdk
 

orkunozkaya

Aktif Demleyici
Katılım
15 Tem 2018
Konum
İzmir
Sorularıma biraz daha detaylı cevap aldım:

+++++ cevapların tercümesi şöyle +++++

Şirket olarak artık Black mirror Single version üretmeme kararı aldık çünkü;

1) Çift sensorlu modelimiz daha iyi satış rakamlarına ulaştı
2) Çift sensorlu modeli filtre tutacağını çıkartarak tek sensor gibi kullanabiliyorsunuz
3) Çift sensorlu model fonksiyon açısından daha zengin

İki tartı da bağlantı için aynı uygulamayı kullanıyor ve demleme verileri cep telefonunda depolanıyor.

(Not: verileri pc'ye aktarmak (export) mümkünmü diye sormuştum)
Verileri bir link aracılığı ile başkaları ile paylaşabiliyorsunuz. Size örnek bir bağlantı yolluyorum:
https://bm.timemore.com/share/13576?from=groupmessage

(Not: tartının gecikmesi olup olmadığını sordum)
Tartı eşzamanlı olarak ağırlığa cevap veriyor. Aşağıdaki youtube videosunda görebilirsiniz:
 

pofpof

Yeni Demleyici
Katılım
20 Ocak 2016
Konum
Fethiye
@orkunozkaya çabalarınız için teşekkür ederiz.
Ben de bir tartı alma arifesindeyim, bu tartının dual olanı da güncel kur ile 780 TL gibi maloluyor. Bu fiyata değer mi değmez mi kararsız kaldım. Bir yandan @raistlin hocamın Hiroia tartı ile ilgili haberleri var mı diye bekliyorum, bir yandan bunu almazsam brewista smart 2 mi alsam diye düşünüyorum. Epresso için de kullanmak istiyorum, gönül de Lunar istiyor ama yaklaşmak çok zor Lunara. İyice karışık durumlar :rolleyes:
 

orkunozkaya

Aktif Demleyici
Katılım
15 Tem 2018
Konum
İzmir
@archimede inan ki dual sensor olayı bana tam olarak ne katabilir ona karar veremiyorum. Aynı şekilde raistlin'in hiroia'sını ben de bekliyordum, fiyat açıklanmayınca ters köşe oldum.

Benim için uygulaması önemli daha çok, uygulamalara bakınca da iki tartıda da sıkıntılar gördüm. Bilmiyorum çok kararsız kaldım bu tartı işinde.

Forumda satışa çıkan bir ikinci el Acaia var, ona bakıyorum bir yandan da
 

raistlin

Tin Coffee Firma Yetkilisi
Katılım
18 Mar 2016
Tartı duyurusu yapıldı arkadaşlar. Fiyatı açıklanmadı gibi bir durum oluşmadı Orkun Bey. Bu hafta duyuracağımızı söylemiştim, ürünler her şeyiyle burada hazır olmadan altını dolduramayacağımız vaadlerden kaçınmak, kahveseverlerin heveslerini kursaklarında bırakmamaya çalışıyoruz sadece. :D
 

keremp

Yeni Kahvesever
Katılım
5 Ara 2014
Konum
istanbul
evet bir yorum ve görüş alabilirsek iyi olur :D

buna göre karar arefesindeyim bende...

teşekkürler
 

gogo21

Yeni Kahvesever
Katılım
4 Kas 2018
Çinden aldığım meşhur tartının ekranı 3 ayda cortladı.Biraz açılı bakmak gerekiyor.Ayrıca lag süresi de uzundu.Hazır sebep bulmuşken eli yüzü düzgün,janti bir tartı alayım diyorum.Kullananlar var ise bir iki yorum rica ederim.
 
Üst