Can Sungur'un French Press Düşmanlığı

ErdemD

Yeni Kahvesever
Katılım
1 Eki 2019
Merhabalar, twitch,youtube ve espor tayfasını tanıyan biri olarak bir şeyler deme ihtiyacı hissettim. Öncelikle Can Sungur denilen arkadaş tabiri caizse "her bokolog." Bu yüzden dediklerini ciddiye almanıza gerek yok. Zaten doğru ekipmanlar varken, şu yöntemle kahve içilmez, bu demleme çok kötü gibi yaklaşımlar insanların kahve severlere bakış açılarını kötü etkiliyor. Günün sonunda gövdeli kahve seven birine "Hayır french press içme varoş!" demek komik geliyor.
Açıkça söylemek gerekirse burada pek çok arkadaş o beğenmediğiniz gamer topluluğundan farksız. "Gamer topluluğu" benzetmemi kötü bir amaçla söylemiyorum. Hemen açıklayayım, oyuncu topluluklarında fazlasıyla yardım sever insanlar olduğu gibi fazlasıyla kendini üstün gören insanlar mevcut. Az çok tanıdığım kadarıyla kahve topluluğu da bundan farksız. Bu nedenle farklı gruplara ön yargıyla yaklaşıp onlara saldırmak, sizleri de bu topluluklardan farklı kılmayacaktır.

Ek olarak,
"Çağımızın vebası bu oyunlarda çocukların gelişimi ve sosyal başarımları için köstek olmaktan ve vakit öldürmekten başka bi işe yaramıyor. Bunun gibi tiplerde videolar çekerek gençleri bu oyunlara sevkedip daha çok özendiriyorlar."

Çağımızın vebası olarak oyunları görmektense önce sosyal medya platformlarına bakın derim. Yıllarca bu işin içinde olmuş biri olarak söyleyebilirim ki, her toplulukta olduğu gibi bu topluluk da "yanlış insanlar" yüzünden kötü algılanıyor. Kendiniz de söylemişsiniz "eski kafalıyım" diye fakat burada eski kafalılıktan ziyade bir bilgisizlik mevcut. Oyunlar yalnızca rekabetten ibaret değil. Oyunlarda en az sinema kadar bir hikaye anlatıcılığı içermekte. Oyun toplulukları pek çok topluluktan daha sosyal ve daha aktif. Yani komşunuzun evden çıkmayan oğlu oyun oynuyor diye bütün oyun oynayan ve seven insanlar sosyallikten uzak ve zaman öldüren kişiler olmuyor. Her nasıl bütün kahve seven insanlar hipster değilse, oyuncular içinde bu geçerli. "Bence oyun videosu değilde daha işe yarar şeyler üretmeye ihtiyacımız var." Neyin işe yarayıp neyin yaramayacağına bilgimiz olmayan konuda karar vermemeliyiz.

Son olarak Can Sungur'u günahım kadar sevmem. Hatta en nefret ettiğim internet kişilerinden bir tanesidir. Bundan seneler evvel bile Can Sungur'a nefret duyan çeşitli kesimlerle arkasından çok sövdük. Fakat burada biraz fazla üstüne gelinmiş. Kendisi sadece oyun videoları çekmiyor, bir takım kesime yönelik az çok da olsa eğitici içerikleri de mevcut. Örneğin :
 

Hartollew

Yeni Kahvesever
Katılım
30 Ağu 2019
Kendisi normalde cidden iyi muhabbeti olan birisi. Normalde bilmediği konular hakkında konuştuğunu hiç duymamıştım. Şaşırdım açıkçası.
 

blackeagle17

Yeni Kahvesever
Katılım
3 Ocak 2019
Yazık.. Köylüden de kötü bir şey söylesenize diyor. Kurban ol o köylüye.. İnsan içine karışamamış yeni nesil ünlü modelleri. Üzücü olan yüzlerce cocugumuz bu tipleri rol model alıyor. Obez, insan iliskisi zayıf , sokaktan bihaber bir nesil yetisiyor.
 

sdcvn

Yeni Demleyici
Katılım
21 Tem 2018
..Şimdi bir 3ncü dalga Kahvecisine gidin, Kahve yapmak için ekipman tavsiyesi sorun direk V60 veya Chemex derler..French Press ya bilmezler ya tavsiye etmezler..maalesef böyle bir algı var bu French press için..Oysa French press ne ince uçlu kettle ister ne filtre kağıt ister, ucuzdur.Daha az gram kahve kullanırsınız (10-12 gram yeter mesela).Öğrenciye veya fazla para vermek istemeyene uygundur :D öyle olunca Kahveden para kazanacaklara gelmez..
Başka bir etken züccaciyelerde(tam yazamıyorum şunu) 5-10 Tl ye oyuncak misali F.P ler olduğundan, yeni nesi demleme teknikleri çıktığından FP maalesef demode olmuş gibi..
Tüketim çılgınlığında ana etkenlerden biri Yeni olsun, farklı olsun olunca ortada deli dolu demleme ekipmanları var...
 

tdsintentions

Yeni Kahvesever
Katılım
25 Ara 2016
Yazık.. Köylüden de kötü bir şey söylesenize diyor. Kurban ol o köylüye.. İnsan içine karışamamış yeni nesil ünlü modelleri. Üzücü olan yüzlerce cocugumuz bu tipleri rol model alıyor. Obez, insan iliskisi zayıf , sokaktan bihaber bir nesil yetisiyor.
Eğitimsiz insalara "köylü" dediğimiz günleri geride bıraktık zannediyorum. Ortaya bir agaç koyup hakkında bilgi verin. En iyi anlayan olduğunu söyleyenler diğerlerini küçümsemeye çalışacaktır.
 
Üst