Belgrad Kahvecileri

Sungur

Yeni Kahvesever
Katılım
27 Şub 2019
7 10 Ekim arası Belgrad'da olacağım. Kahve içilecek güzel mekanlar, Kahve alınabilecek kavurucular için tavsiyelerinize açığım.
 

ferrotello

Yeni Kahvesever
Katılım
13 Ağu 2018
Best coffeeshops in Belgrad diye haritada aramalar yapabilirsiniz, olmadı açın haritayı bir kurcalayın şehri, mekanların yoğun olduğu yerleri inceleyin, bulursunuz varsa.
 

Sungur

Yeni Kahvesever
Katılım
27 Şub 2019
İnternetten arama ile bulduğum yerler var. Konuyu açma sebebim forum üyelerinin deneyimlerini merak etmem.
 

vetiverfan

Yeni Kahvesever
Katılım
6 Ağu 2019
Kafeterija Lokal/Lokal Coffee Roasters. Kendi kavurdukları kahveleri satıyorlar aynı zamanda.
 

fecimen

Yeni Kahvesever
Katılım
26 Eki 2019
Konum
Bursa
Knez Mihailova caddesi civarında Koffein isimli bir 3. nesil kahveci var. Kafeterija biraz daha Starbucks gibi şirketleşmiş, 3 katlı devasa bir kahve dükkanı. Koffein bana daha samimi ve güzel geldi. Zevk meselesi tabiki, bence bunu da deneyin kararı siz verin.
 

vetiverfan

Yeni Kahvesever
Katılım
6 Ağu 2019
Kafeterija Starbucks tarzı bir yer ise aklımda yanlış kalmış ismi, benim önerdiğim yer N. Tesla müzesine yakın, ufacık 2 katlı bir dükkandı. Kafeterija ve Kafetarija Lokal iki farklı yer olabilir tabii. Yanlış bir yere yönlendirmişsem özür dilerim. :D
 

Sungur

Yeni Kahvesever
Katılım
27 Şub 2019
4 farklı kahveciyi deneme fırsatım oldu,
1. İsmine aldanıp gittiğim "Aviator Coffee Explorer - Čubura" google'da yazılanın aksine artık kahve dükkanı değil bar. Espresso dışında bir alternatif yok. Single origin herhangi bir nitelikli kahve seçeneği sunmuyor. Mekanın yeni adı Terazije.
2. Kafeterija Lokal/Lokal Coffee Roasters'ın çok küçük bir dükkanları var. kendi kavurdukları kahveleri sordum. Artık olmadığını söylediler. V60 denedim fakat kahveleri taze değildi. (Tesla Müzesine yakın bulunması çok zor küçük bir dükkan)
3. Koffein single origin sordum ve brezilya dışında yok dedi. Irish coffee istedim whisky ile espressoyu karıştırıp gönderdi.
4. Šoljica Specialty Coffee & Tea Bar kahvesi starbucks kahvesi gibi geldi bana.

3 günlük gezinin sonunda İstanbul'daki kahvecilerin işi çok daha ileriye taşıdığı kanaatine vardım. Beşiktaş Molecule, Nişantaşı Kronotrop gibi yerlerde çok daha güzel kahveler içtiğimi düşünüyorum.
 
Üst