Kingrinder El Değirmenleri

whtt

Yeni Kahvesever
Katılım
12 Şub 2024
Arkadaşlar kingrinder k ve p serisi ve 1zxpresso q air arasında kaldım. Moka pot ve v60 için öğütüm yapacağım, imkan olursa türk kahvesi için de öğütüm yapabilirim. Bunlar arasından f/p bakımından hangisini tavsiye edersiniz? Ayrıca kingrinder satışı yapan bir yer de bulamadım.
Amazonda Kingrinder'lar mevcut. timemore c3 veya c3 pro da düşünebilirsin.
 

486dx

Yeni Kahvesever
Katılım
3 May 2023
Selamlar,

Comandante C40 ile Kingrinder K6 click karşılaştırması yaklaşık olarak nedir? CMD 18 click karşılığı K6'da kaça tekabül ediyor gibi bir soru. (yazıldıysa baktım göremedim kusura bakmayın)
 

EmreKocakurt

Yeni Demleyici
Katılım
9 Tem 2023
Konum
İzmir


My Coffee Show'un K-Ultra ve K6 kıyaslaması. Özellikle pour-over'da ikisi arasındaki farkın dikkatten kaçacak kadar olduğunu söylüyor.
 

kuzgun

Yeni Kahvesever
Katılım
13 Şub 2024
Arkadaşlar kg k6 aldım, seasoning ucuz kahve çekirdeği alayım diyorum. Kaç gr kahveyle seasoning tavsiye edersiniz?
 

kuzgun

Yeni Kahvesever
Katılım
13 Şub 2024
Arkadaşlar Kingrinder K6 modelini bugün ilk kez kullandım. Nasıl yaptığımı bilmemekle birlikte Türk Kahvesi için pudra kıvamında öğütüm yapabildim. Sonra yine nasıl yaptığımı bilmeden moka pot için öğütüm yaptım. Yani ayar kısmıyla sağa sola oynadım ama ne yaptığımı bilmeden oldu. Çekirdekler öğütülünce hazneyi bir açtım, ilkinde pudra kıvamında, ikincisinde de espressodan bir tık kalın kıvamda moka pot demlemesine uygun öğütüm yaptım. The whirl markasının espresso brunette çekirdeğiyle öğütüm yaptım. Türk Kahvesi de moka pot demlemesi de lezzet olarak hoşuma gitti. Yalnız değirmenin öğütüm esnasında çıkardığı ses hoşuma gitmedi, gıcık edici bir sesi var. Kullanmayı öğrendikçe ve daha fazla öğütüm yapınca yine bilgilendiririm. Açması ve geri kapatması karmaşık ama kolay.
 

knsgnn

Yeni Demleyici
Katılım
8 Mar 2021
Ofis kullanımı için Paşabahçe'nin ucuz değirmeni yerine Kingrinder P0 aldım. Plastik kalitesi bana aşırı ucuz geldi sanki yere düşürsem kırılacak gibi. Fakat metal aksam sağlam duruyor. Aksı 2 cm ye 6-7 mm lik metal (alüminyum olabilir) plaka içinden geçiyor. Öğütüm kalitesi, hızı ve öğütüm rahatlığı Paşabahçe ile kıyaslanamayacak kadar iyi.
Giriş seviyesi değirmen arayıp acaba bu hobiyi sever miyim diyen biri için harcayıp üzülmeyeceği bir para olduğunu düşünüyorum.
 

kuzgun

Yeni Kahvesever
Katılım
13 Şub 2024
1zpresso K serisine benzer ayarlar. CMD 18 ince bir öğütüm, 66-69 arası bir yerlerde olabilir.
Bu ayarları nasıl yapıyoruz? Ben değirmeni 40 50 30 vs. Yerlere geritiyorum ama ne yaptığımı bilmiyorum. Rastgele öğütümler yaptım anlamak için, youtube üzerinden de video bulamadım.
 

pdanisman

Yeni Kahvesever
Katılım
22 Mar 2024
bugün kingrinder k6 değirmenim geldi. klik ayarı fena değil 3-5 klik içeri fazladan gidiyor. asıl sorunum ise şu. 0 a getirdiğimde gözle görülür şekilde burr yuvaya mikrometre bazında tam oturmuyor. milimetreden küçük bir pay ama fark var. kol serbest dönecek şekilde azar azar açarak denediğimdede 5. klikte burr un bir tarafı yuvaya sürtüyor. sizinkilerde durum nasıl
 

erce

Yeni Kahvesever
Katılım
5 Nis 2024
arkadaslar ben urunu yeni aldım hatta ilk kez değirmen kullanacagım ama kutudan bu sekilde cıktı ve çıkmıyor üstteki aparat onu nasıl birleştirecegim değirmen kolu ile7cc5ebfe-bd5d-42fa-b26b-2bc63cd5fa49.jpg
 

erce

Yeni Kahvesever
Katılım
5 Nis 2024
evet şimdi oldu tesekkürler. kutu açılım videolarında o kısım hep takılı olmayanlara denk gelmiştim şimdi çıkarabildim.
 

kuzgun

Yeni Kahvesever
Katılım
13 Şub 2024
Arkadaşlar kingrinder k6 değirmenimi temizlerken burr kısmında bir yer dikkatimi çekti. Burada bir kırık mı yoksa sizinki de böyle mi?
 
Üst