Satıldı Lido 3

cgrierdgn

Aktif Demleyici
Katılım
27 Şub 2018
Merhabalar.
Forum üyesi @fatihonder'den aldığım Lido 3'ü satmaya karar verdim.
Çentiklerdeki mavi işaretler silinmek üzere fakat oje ya da başka tür bir boyayla yenilenmesi mümkün. Bu değirmenlerde sıfır noktası kayar, bu bilinen bir durumdur ve bir sorun teşkil etmez. Aşağıda üreticiden aldığım mail'e bkz.

Hello again! The easiest way to deal with that [sıfır noktası kaymış demiştim, ona istinaden söylemiş] is to remove the blue mark, and put a new one (we use a paint pen to make the mark). They start out aligned, but within a relatively short amount of time the burrs break in, and can get closer together. Since the mark shows the point at which the burrs are very close to begin with (brand new, not broken in), as the burrs get closer, the adjustment ring is able to move a bit to the left... Not out of alignment, but actually, usually, into better alignment. We generally refer to the mark as a 'reference mark', rather than zero, so people can better understand it.

Ben mavi işareti silip yenisini koymadım; yeni sahibi koyabilir ya da böyle kullanabilir.

Kesicilerin Etzinger ürünü olup olmadığını sorduğumda yine üreticiden aldığım cevap da şu şekilde:

Hello, yes, they are made by Etzinger, thank you for asking!

Kullanım tecrübem: Comandante alana kadar, (kenarda duran ve kullanmadığım Sözen hariç) tek el değirmenim bu oldu (zaten Comandante dünya piyasasını kasıp kavurana kadar bu değirmenin adı çok zikrediliyordu, sonradan hem CMD, hem de diğer alternatiflerden sonra unutuldu). Büyük kapasitesi (70 gr. civarı) ve hızlı öğütümüyle avantaj sağlıyor (defalarca 6-7 kişiye kahve yaptım kendisiyle). Ayrıca benim hoşuma giden adımsız (stepless) ayar mekanizması da bence bir artı. Türk kahvesi için rahatlıkla öğütüm yapabiliyor. Espresso denemedim fakat bu amaca da uygun. Alt halkaya kendiniz etiket yapıştırabilir ya da deneyerek öğütüm boyutunu bulabilirsiniz. Açıkçası işin deneysel kısmıyla ilgilenenler için kullanımı çok keyifli bir değirmen. Kolu katlanabiliyor ve kısa, bu yüzden biraz güç gerektiriyor fakat alıştıktan sonra zorlanmıyorsunuz. Değirmeni tamamen sökmek için allen/alyan anahtarı gerekiyor, bende bulunan kendi tornavidası işe yaramıyor aşındığı için.

Ben bir yerden sonra tutmayan plastik haznenin yerine çelik hazneyi aldım Amerika'dan, elbette onunla göndereceğim. Bardak olarak da kullanabilirsiniz, çok hoş bir hissiyatı var. Taşıma çantasını ve plastik hazneyi de göndereceğim. Ayrıca pakete, alan kişiye alıştırma yapması için eski tarihli 100-150 gram kahve de ekleyeceğim.
Fiyat kargo dahil (PTT) 1500 lira.

photo_2023-05-07_11-32-59.jpg

photo_2023-05-07_11-33-00.jpg
 
Son düzenleme:
Üst