Gaggia' dan sonra kullanılabilecek makine önerisi?

cafeingenieur

Aktif Demleyici
Katılım
2 Şub 2022
Ben de sütlü içecek yapacaksam arada 1-2 flush ile 20 dk civarında hazır oluyor. Espresso yapacaksan buhar kazananını kapatıp 12-15 dk arasında hazır hale getirebiliyorum.

Sabah rutinin bir parçası olarak espresso ya da latte yapılacaksa zaman ayarlı bir priz işleri kolaylaştırıyor.

Sen de benim gibi teknik kısmı ve deneme yapmayı seven biri olarak ne dersen katılıyorum :D
Teşekkürler, iltifat olarak aldım:D
 

schiele

Tecrübeli Demleyici
Katılım
14 Ocak 2021
Konum
Istanbul
Bu süre zarfına kadar araştırmaların sonucu Mara x' te karar kıldım. İnternette onlarca karşılaştırma videosu ve inceleme videosu izledim. Elizabeth ile çok arasında kaldım. Elizabeth' teki pre inf in ayarlanabilmesi beni çok cezbetmişti, fakat hem mara x e göre yorumları hem de maraya flow control takılabildiğinden tercihim bu yönde oldu. Hedrick' inde Mara' ya olumlu bakması sonucu bu makine de karar kıldım. Flow control almayı da düşünüyorum. Fakat Bianca' daki kadar efektif oluyor mu ona emin değilim. Bu konuyu başka bir başlık altında soracağım. Cevaplar için teşekkür ederim.
Olmuyor malesef flow control marax de bianca gibi çalışmıyor ne kadar kalibre ederseniz edin o rotary pompa biancaya inanilmaz hassaslık verirken marax da çevirince hemen kontrolsüz bir şekilde yükseliyor ve hassas profillemeler yapamıyorsunuz. Yayı tabi tekrar tekrar söküp değiştirip kalibre etmeyi deneyebilirsiniz ama çok umut vermiyor yani sonradan takılan flow kontrol eklentilerinde bianca kadar hassaslık hiç göremedim...
 

Enzo

Tecrübeli Demleyici
Katılım
29 May 2023
bizim gaggia classic espresso grubumuz var. buna yakın biçimde basınç profilleme yapabilen şekilde modladı arkadaşlarımız makinelerini. Böyle şeyler yapılabiliyor.
Çok Eskiden Gaggia baby vardı bende o zamanlar oyle modlar yapabilen arkadaşlara denk gelseydim kesinlikle böyle modlar yaptırırdım
 
Üst