Türkiye Şampiyonlarının Vize Alamadığı için Yurtdışında Yarışamaması

kahvekahve

Profesyonel Demleyici
Katılım
17 Ağu 2022
Yapılan haksızlığa karşı öfkelenmekte bir şey yok ama " Yunanlıların ne olduğu belli zaten. 3 kuruş etmezler, bizi almıyorlarmış. " demek alenen ırkçılık oluyor. Yine de siz bilirsiniz.
Irkçıyım zaten. Sevmediğim ırklar var. Hangileri olduğunu yazıp daha fazla forum kurallarını çiğnemek istemediğimden yazmıyorum, ırkçıyım ama.
 

merodi10

Yeni Kahvesever
Katılım
24 Mar 2022
Sorun SCA'nın istifa etmesi onların bu işi halledememesi vs. değil maalesef. Bu durumu siyasi olayların dışında tutmaya çalışan, sanki her ülkeye girebiliyoruz ama Yunanistan bize ırkçılık yapıyor Türk kahvesini sahiplenmek istedikleri için bizlere yarışma özelinde vize vermiyorlar veya vize sorununu ülkemizin düştüğü durumdan bağımsız olarak geçen sene vermediler bu sene vermediler ama önümüzdeki sene vize alabilirsek(!) başaracağız çok iyi olacak dünyada süper güç olacağız diye düşünen forum üyelerini de reeliteden uzaklaşmadan gerçekleri düşünmeye davet ediyorum. Yoksa bu şekilde 4. 5. dünya ülkesi olma yolunda emin adımlarla ilerlemeye devam ederiz 🧿. Değerli yarışmacılarımıza geçmiş olsun. Umarım gelecekte hepimizin şahsi kriterlere dayanılarak hakkaniyetli, adaletli bir şekilde değerlendirileceği günler görürüz.

Dipnot: Kimseyi hedef göstermiyorum. Kimseyle de siyasi bir tartışma içerisinde bulunmayacağım.
 

Utkux54

Yeni Kahvesever
Katılım
24 Mar 2022
Mevzu Yunanistan değil.
Mevzu Avrupa Birliği değil.
Çünkü bu vize olayını sadece onlar uygulamıyor.
Bizim aklımızdan geçen ''bu vatandaşlık alanlar kim?'' sorusunun cevabını onlar zaten biliyor ve önlemini alıyor.
 

kahvekahve

Profesyonel Demleyici
Katılım
17 Ağu 2022
Arkadaşlar konu filtre kahve, espresso yarışması cart curt olsaydı kalkıp bu kadar laf etmezdim. Türkiye'ye nasıl vize vermez alçak AB falan da demiyorum.
Ben olsam ben de vermem. Konu TÜRK KAHVESİ olduğu için tepkim böyle. İtalyanların espressosu olsa yarışma bu kadar laf etmeyeğim.

Sadece Yunana da değil tepkim, organizasyonu düzenleyenlere de ayrıca. Nasıl olur da buna müsaade ederler? Yarışma için ŞAMPİYONA bir ayrıcalık tanıyamayacaksan yapmayacaksın o halde o yarışmayı orada. Yarışma da umurumda değil benim, kişiyi de tanımıyorum. Sinirlenmemek elde değil ama böyle bir haberi görünce.
 
Son düzenleme:

chnyrkgl

Yeni Kahvesever
Katılım
9 Şub 2022
Konum
İstanbul
Çok üzücü, vize red oranları gitgide artıyor maalesef. Geçmişte sayısız vizesi olan insanlar bile reddediliyor. Açıklanan red oranlarıyla, duyduğumuz sayılar bağdaşmıyor sanki. (Mesela bu rakam Yunanistan için %14 civarında.) Ülkeden göç bu hızla devam ettiği sürece de bu oranların artmasını bekleyebiliriz maalesef. Daha güzel günler görürüz umarım çok umudum kalmamış olsa da. Geçmiş olsun.
 
Son düzenleme:

ErdemY

Yeni Kahvesever
Katılım
20 Haz 2020
bayram sonrasi temmuz ayi icin niji’den alim organize edilebilirse forum olarak yapabilecegimiz destegi yapariz diye dusunuyorum
 
Üst