La Lune Roastery & More Roastery Co

Mitsuko

Tebrikler - Rütbeni Kendin Seç?
Katılım
28 Ocak 2022
Merhaba, deneyip keyifle tükettiğim kahveler nereden gelmiş , kim kavuruyor derken aşağıdaki bilgilere ulaştım.

İzmirli firmanın Head Roaster'ı Tanıl Yıldırım, hakkında konu olmamasına şaşırdım. Herhalde sıra gelmedi konuşmaya oysa epeydir de bu sektördeymiş. Kahve Masası yeni sezon konukları arasında mutlaka olmalı kendisi, @teyyaredenkahve @pepukkahve . Sağ olsun hem foruma üye oldu hem de bildiklerini paylaşma konusunda kapısı açık olan biri. Pek çok yeni ismin gelişimine şahit oluyoruz, sektör için değerli katkıları olan bir kavurucuyu tanımak da ayrı güzel.

Firma ile bir bağım yoktur diye not düşeyim, böyle çekirdeklere bu şartlarda ulaşabilmek şans oldu benim için. Kahveye başladığımdan beri güzel kahve duraklarım oldu, bir yenisi daha eklendiği için mutluyum listeye. Sizlerin de bilgisine sunuyorum, nice güzel kahvelere.

TANIL YILDIRIM-Head Roaster

1986 yılında Bandırma’da doğdu. Üniversite eğitimini tamamladıktan sonra kahveye olan merakı onu kahve dünyasını keşfe yönlendirdi. 2017’den beri kahve kavurma konusunda kendisini geliştirmek için konusunda uzman kişiler ile çalışıp uzun yıllar boyunca önde gelen kurum ve kuruluşlardan (SCA)eğitim almış bir isim oldu. Bu süre zarfında, kahve çekirdeklerinin farklı coğrafyalarda nasıl yetiştirildiğini, hasat edildiğini ve kavrulduğunu öğrendi. Kahve kavurma tekniklerinin inceliklerini öğrendikten sonra, Ayhan Özkan ile kendi kahve kavurma atölyesini açtı. Burada, kahve severlere özel kahve karışımları sunarak kahve dünyasında kendi yorumuyla ilerledi. Kahve kavurma teknikleri konusunda Ege Bölgesi genelinde eğitimler vererek, kahve üzerine yapılan yarışmalarda hakemlik yaparak kahve sektöründe yeni girişimcilerin yetişmesine katkı sağlamakta, danışmanlık vermektedir. Düzenlediği workshop’larda hem kendi kahve yolculuğunu hem de kahvenin hikayesini kahve severler ile paylaşmaktadır. Kendisi, kahve kavurmayı bir sanat olarak görmekte, en güzel notalarını da kahve severler ile paylaşmayı öncelikli hedefi yapmıştır.


LA LUNE ROASTERY

İnsanın kendisini keşfi, deneyimleri sayesinde gerçekleşir, buna inandığımız için mottomuz olan “Live who you are” a olduğu gibi bağlı kalarak kahveyi tekrardan deneyimlemenizi ve mevsimsel olarak değişen bir mahsul olan bu ürünü, kalitesine gerçek bir vurgu yaparak tekrardan sevebileceğiniz bir tat aidiyetine dönüştürmeyi istediğimiz için buradayız.

Günlük yaşamımızın dinlendirici parçası olan kahve demlemek, rahatlama anlarımızın, kafamızı dağıtmak ya da toplamak için kendimize ayırdığımız ferahlatıcı durakların vazgeçilmez parçası. Bizlere eşlik eden kahveyi en güzel şekilde kavurup paketlemeyi, fincanlarınızda yer almayı kendimize misyon edinmiş bulunmaktayız.

Bizler için 2016 senesinde başlayan kahve serüvenimiz, geçen seneler içerisinde biriktirmiş olduğumuz bilgi ve deneyimlerimiz sizlerle paylaşmak adına yeni firmamız olan “ La Lune “ da farklı bir yoldan ilerliyor. Bizleri her sabah yataklarımızdan kaldıran heyecan ve bizlere ilham veren bir maceranın ortasına iten, kaliteden ve tazelikten taviz vermeden sizlere kahvelerimizi sunmak, olabildiğince çok insanla paylaşmaktır gayemiz.


Sürdürülebilir bir iş yapısı anlayışındayız. Bu modelimizi ileriye taşımak, kaliteden asla ödün vermeden en iyiye ulaşmanın yollarını aramak için kollarımızı sıvamış bulunmaktayız. Sizin ilk yudumunuzda hissettiğiniz heyecanı, kahvenin ortak paydamız oluşunu, maceramızdaki yerinizi önemsiyoruz ve hepimizin ortak dili ‘’kahve’’yi birlikte deneyimlemeye sizleri bekliyoruz. Ne kadar çok olursak , o kadar yüksek çıkar sesimiz, notalarımız zenginleşir ve daha çok insan duyar sesimizi. Sizlerle bu ahengi yakalama fikri heyecan verici, paylaşmak ise sonu olmayan kahve tarlalarında yolculuk…



MORE ROASTERY CO.

2018'den beri Aru kahve ürünleri olarak siz kahve severlere hizmet vermek için buradayız.

Şirket olarak amacımız, dünyanın farklı yerlerinden gelen çekirdekleri sizlerle buluşturmak, bu güzel yolculukta farklı deneyimler sunmak. Sitemizde çeşitli kahve çekirdekleri, kahve karışımları, tadım notları, üretim süreçleri ve kökenleri, kahve ekipman ve aksesuarları hakkında ayrıntılı bilgi bulabilirsiniz. Ayrıca, kahve çekirdeklerini farklı yöntemlerle hazırlama ipuçları ve reçeteler de sunuyoruz.

Ürünlerimizi seçerken, kahve üretiminde kaliteye ve sürdürülebilirliğe büyük önem veriyoruz.

Doğal kaynakları korumaya ve işçilerin yaşam koşullarını iyileştirmeye yönelik sürdürülebilirlik çabalarına da öncelik veriyoruz. Sadece kaliteli kahve sunmakla kalmayıp aynı zamanda müşteri memnuniyetine ve deneyimine de büyük önem veriyoruz. Bu amaçla, sizin ihtiyaçlarınızı anlamak için özenle çalışıyor ve sizlere en iyi kahve deneyimini sunmak için elimizden geleni yapıyoruz. Siz de bizimle birlikte kahve dünyasına eşsiz bir yolculuk yapmak isterseniz Aru Kahve ve Kahve ürünleri olarak sizlere en iyi hizmeti sunmaya hazırız.
 
Son düzenleme:

cengiz0726

Tebrikler - Rütbeni Kendin Seç?
Katılım
1 Ağu 2022
Konum
Antalya
Arkadaşlar Selam bu fiyata Guji yi hiç bir yerde yok kaçırmayın derim 500g sipariş çektim.
Deneyen arkadaşlar var tavsiye üzerine alıyorum.
 

Ekli dosyalar

  • Ekran Görüntüsü (2).png
    Ekran Görüntüsü (2).png
    404.7 KB · Görüntüleme: 117

Mitsuko

Tebrikler - Rütbeni Kendin Seç?
Katılım
28 Ocak 2022
@cengiz0726 Abi benden önce davranmışsınız 😬 Ben içtim , Finca Moreira 'yı yazdım ama Guji için ayrı başlık yazacaktım içtim deyip geçmemek için.

Fiyat olarak iyi, hasat yılı sitede yanlışmış 2022. Aeropress, V60 , clever denedim. Soğuk demleme de yapmak lazım. 10.günden sonra içilmeye başlanabilir. Böyle bir konuya ihtiyaç duyduğumuz bu zamanda kaçırmamalı asıl korkum zam gelmesi 😬Bu başlık altında diye kargonun da kabul edilebilir miktarda olduğunu yazayım, alt limit 180 TL galiba bedava kargo için de.

Benim için her gün içilebilir kahveler listesinde, uçan kaçan yanı da yok miss gibi tertemiz kavrum. Almak isteyenlere rahatça önerebileceğim bir kahve. 🎈
 

TugrulGuven

Yeni Kahvesever
Katılım
17 Haz 2019
Öncelikle merhabalar.
More Coffee çok iyidir, baş kavurucusunu bizzat tanıyorum bana da kahve kavurmayı öğreten kişidir kendisi, abim diyebileceğim nadir insanlardan :D
Ben de yaklaşık 5 senedir More Coffee'den temin ediyorum kahvelerimi. Kahve kavurma makinelerinin olduğu ortamda birçok kez bulundum. Pırıl pırıl temizlikte titizlikle kavruluyor kahveler. Yeşil çekirdekler hem kavrulmadan önce hem de kavrulduktan sonra titizlikle kontrol ediliyor. Daha önceden forumda bahsedilen taş vb sorunları hiç yaşamadım, sizlerin de yaşayacağını düşünmüyorum. Konu devamında birkaç güne buraya demleme notlarımı ve fotoğraf paylaşıyor olacağım. Sorusu olan varsa özelden yazabilir seve seve yanıtlarım.
 

Mitsuko

Tebrikler - Rütbeni Kendin Seç?
Katılım
28 Ocak 2022
Ben de bir süre önce deneme fırsatım buldum, beğendiğim için de yazmak istedim foruma. Davet ettim ,foruma zaten geldiler de ben konu açamadım. Bugün yarın konusunu açarsak herkes daha net bilgi almış olur birinci elden hem. @LaLuneRoastery 🙏
 

teyyaredenkahve

Kahve Masası ✈️
Yönetici
Katılım
28 Nis 2017
Konum
İstanbul
Ben de bir süre önce deneme fırsatım buldum, beğendiğim için de yazmak istedim foruma. Davet ettim ,foruma zaten geldiler de ben konu açamadım. Bugün yarın konusunu açarsak herkes daha net bilgi almış olur birinci elden hem. @LaLuneRoastery 🙏
Çok teşekkürler 🙏

Hoş gelmişler 😀 merakla paylaşımları bekliyorum. Bu tarz paylaşımlar çok faydalı oluyor.
 

kahvekahve

Profesyonel Demleyici
Katılım
17 Ağu 2022
Gujiyi merak edip ben de 500 gr sipariş oluşturdum. Sitedeki her kahve uygun fiyatlı. Bu da biraz korkutuyor açıkçası ama umarım memnun kalırız. Bu fiyatlarla fena olmayan kahveler sunuyorlarsa favorilerim arasına girebilirler.
 
Üst