Ankara’da yaşayan bir mühendisin kahve merakı

Fatiiherdogn

Yeni Kahvesever
Katılım
28 Eyl 2023
Herkese selamlar,
Ben Fatih makine mühendisiyim takribi 1 senedir kahve merağım arttı. Elimde Hario V60 ve mokapot var. Bu siteyi de takribi 1 haftadır takip ediyorum. Çok şey bilmediğimi fark ettim 😄 sizlerden öğrenmeye çalışıyorum bazı şeyleri ama çok fazla konu var yavaş yavaş inceliyorum.
1zpresso X-Pro değirmen almayı düşünüyorum ancak yine de o fiyat bandında espresso ve Türk kahvesi öğütecek de bir değirmen de önerilerine açığım. :D Espresso makinesi konusunda da aynı şekilde kararsızım ancak idose adora düşünüyorum. Önerilerinize açığım 😄 toplam bütçem 20 bine kadar çıkarım taksitle ve parça parça alarak. Hem kendimi tanıtmak hemde önerileri almak istiyorum yanlış yere açtıysam kusura bakmayın.
İyi forumlar 😊
 

Salvo

Yeni Kahvesever
Katılım
27 Tem 2012
Oncesinde 7-8 yil simonelli oscar kullandim. Suanda Cafelat robot ile jx pro kullaniyorum. Fazlasini aramak aklimin ucundan bile gecmedi. Tavsiye ederim. Makineyi kullanmak cok keyifli ve çıktısından çok memnunum. Sutlu iceceklerle aram olmadigi icin yetiyor bana ama nanofoamer almayi dusunuyorum yanina. Sutlu icecek tuketiminiz fazla olacaksa robot uygun olmayabilir.
 

Fatiiherdogn

Yeni Kahvesever
Katılım
28 Eyl 2023
latte veya flat white tüketimi olacak ben süt çok tercih etmiyorum ama eşim tercih ediyor
 
Üst