KAMPANYA Pesado Espresso ve Barista Aksesuarları

Bulent73

Aktif Demleyici
Katılım
22 Nis 2023
Ben de genelde M sepet ile 17-18 gram arası dozluyorum ve puck screen olarak bazen pesado bazen de normcore kullanıyorum.
Benim de kullanımım benzer. M sepet için firma tavsiyesi 17-19 gr. Pesado puck scr ile 17 gr. kahveyle, Bomber 0.8 scr ile 18 gr.la kullanıyorum kahveyle ilgili extrem bir durum yoksa.
Puck la ilgili bu denli sıkıntı hiç yaşamadım. Kendi yöntemim shotı aldıktan hemen sonra pf'yi lavaboya alarak screen de takılıyken screen'e yavaşça bir süre musluktan su akıtmak. Bazen sepetin alt kısmına da. Puck yumuşuyor muhtemelen. Sonra direk sallayarak rahatça çöpe. Çok nadiren ince tahta kaşık yardımı. Bende çalışıyor 🙂 Knock box sesten dolayı kullanamıyorum yatıyor derin uykuda😂
 

dederuhibey

Caffe Soske - Bomonti
Katılım
29 Eyl 2018
Firmadan da cevap şu şekilde:

Hi Berhan, Sounds like you have a problem faced by every barista - how to get the puck out after an extraction. I'm afraid the answer is - you need a knock box. It's the most efficient way. I have been known to knock out the puck by banging on the edge of a bowl, cutting board or bin, but you always risk having it pop out and make a mess. A knock box is really the only good solution, that's why they are always a popular accessory.
 

Ufuk

Yeni Demleyici
Katılım
9 Ara 2017
Dün itibariyle pesado M boy kullanmaya başladım. Kolay temizlik için önerisi olan var mı kaşıkla çıkarmak zorunda kaldım.
 
Üst