Kronotrop

'Online Satış Siteleri' forumunda adolate tarafından 23 Mar 2016 tarihinde açılan konu

  1. adolate

    adolate Paylaşımcı Üye

    Reklam sanılmasın, şirket ile hiç bir ilgim veya bilgim yok. Online kahve satışları hakkında Kronotrop hakkında bir başlık yok idi, bu yüzden bu başlığı açtım. Deneyimlerimizi paylaşabiliriz;

    Her hafta farklı bir yerden çekirdek sipariş ediyorum, en iyisine karar kılına kadar devam edeceğim. Bu haftaki siparişimi Kronotrop'dan yaptım. Kendilerine attığım maillere Özgün Sarısoy tarafından çok hızlı cevap aldım. "Kavurur Kavurmaz Gönder" başlığını seçmiştim. Kavrulduktan 24 saat geçmeden kahvelerim geldi. Almış olduğum çekirdek"Etiyopya Yirgacheffe Kochere Grade 1". Kavrulmasının 4. günü demledikten sonra deneyimimi paylaşacağım.

    Satış adresi aşağıda;

    Kronotrop
     
    Son düzenleme: 23 Mar 2016
  2. borayz

    borayz Yeni Üye

    Cevap: Kronotrop

    Fiyatları hep yüksek ama bu ve başka forumlarda tecrübe edenler gelen kahvelerin piyasanın üzerinde bir kaliteye sahip olduğunu söylüyorlar.
    Bu pahalı ama iyi durumu benim gözlemlediğim kadarıyla iki firma için geçerli:
    1.Kronotrop
    2.Petra
     
  3. esavas

    esavas Emir Savaş

    Cevap: Kronotrop

    Fiyatlar biraz pahalı ama deneyeceğim bende burayı. Kargo ücreti ne kadar? Birde ekipmanların bazılarının fiyatları piyasaya göre ucuz.
     
  4. adolate

    adolate Paylaşımcı Üye

    Cevap: Kronotrop


    Alışverişi yaparken sistem otomatik olarak iki seçenek veriyor. Yurtiçi yada Aras, ikisinde de kaç tutacağı yazıyor. Aras 6.49 idi, Yurtiçi daha pahalıydı sanırım. Zaten kargo ücretini sipariş sırasında alıyorlar.
     
  5. spongio

    spongio Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Kronotrop

    Kampanya yapsa dusunulebilir ama bu haliyle benim icin cok yuksek. 1 paket alip 1 ayda bitirenler aliyor da bizim gibi cok kahve icenleri pek hesaba katmiyorlae.
     
  6. adolate

    adolate Paylaşımcı Üye

    Cevap: Kronotrop

    Sabah erkenden kalkıp kavrulmasının 4. gününde heyecanla Kronotrop kahvemi denedim. Deneyimimi şu şekilde anlatabilirim.

    Etiyopya Yirgacheffe Kochere Grade 1

    Kahve siparişinden önce Özgün bey ile mailleşmiştik. Bana çiçeksi bir kahve olduğundan bahsetmişti bu çekirdeğin. Evet gerçekten öyle, kahveden pırıl pırıl bir çiçek kokusu yükseliyor. v60 performansı benim damak tadıma çok uymadı. Sanırım afrika kahveleri v60 da daha yavaş akıyor ve tat hayli yoğunlaşıyor. İri çekimde bile 5 dakikalık bir akış süresi verdi ve buda hayli yoğun bir tat verdi, aroması yerinde bir kahveydi. Ama damak tadı herkese göre değişir. Bana uymadı. Ama iş aeropresse gelince sonuç baştan çıkartıcı oldu. Sanki bu çekirdeği Able Fine Disk ve aeropress ile yapmışlar. 12 g kahve 75 g su 45 sn blooming toplam 200 g su 1.30 saniyede bastırmaya başlandığında pırıl pırıl bir kahve çıktığı ortaya, sade kahve tatlı mı olur diyordum bazen yorumları okuyunca, orada bahsedilmek istenen tatlılığın ne olduğunu anladım :) compleks meyve tatları ve kadife gibi bir bitiş ile hiç tatmadığım kadar keyifli bir kahve oldu.

    Sonuç olarak herkesin bahsettiği fiyatları pahalı ama kalite daha yüksek yorumunu deneyimlemiş oldum. Fiyatlarında olduğu gibi kalite olarakta piyasanın bir tık üzerinde bir kahve idi.
     
    Son düzenleme: 26 Mar 2016
  7. spongio

    spongio Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Kronotrop

    kochere denemeyen herkesin denemesi gereken bir kahve bence. ilk içtiğimde çok şaşırmıştım. ama bir süre sonra sıkılıyor insan, çok aromatik, ağdalı bir tadı var. o yüzden uzun süreli demlemelere, ince öğütümlere pek gelmiyor.
     
  8. adolate

    adolate Paylaşımcı Üye

    Cevap: Kronotrop

    Aldığım ve alacağım kahvenin dinlenme ve geliş süresini hesaplayamayınca dün sabah aniden kahvesiz kaldığımı fark ettim. Starbucks'a gitmeyi düşünürken kronotropda kahveleri daha önce kavrulduğu tarihe göre satıldığı aklıma geldi ve sabah erkenden 23 Mart'da kavrulmuş 250 gram Endonezya Sulawesi Tana Toraja siparişi verdim. Önemli olan Probador Colectiva'dan çarşamba günü gelecek olan kahvenin 4 günlük dinlendirme sürecinde iken kahvesiz kalmamaktı. Sipariş notuna gün içerisinde kargoya verilmesini yazmama rağmen akşama kadar ne onay maili nede kargoya verildi bilgisi gelmeyince mail attım kendilerine. Maili atmamım 1. dakikası dolmadan İstanbul merkezli bir numara tarafından arandım ve kargonum verilmiş olduğu bilgisini verdiler. 3-4 dakika içerisinde de takip numarasını paylaştılar.

    Ne kadar iyi kahve kavurduklarından, fiyat politikalarından yada kahvelerinin kalitesinden yana yorum yapacak kadar kahve konusunda bilgili değilim ama uzun yıllardır internetten alışveriş yapmaya alışık biri olarak kronotropun internet satış ciddiyetini fazlasıyla beğendim.

    Not: İStediğim kahve Endonezya Sulawesi Tana Toraja idi. Çiçeksi kahvelerden sıkılan, sert ama acı olmayan bir kahve içmek isteyen kesinlikle bu kahveyi denesin derim. V60 ile harika bir kahve içtim.
     
    Son düzenleme: 30 Mar 2016
  9. adolate

    adolate Paylaşımcı Üye

    Cevap: Kronotrop

    Bu gün yeni abonelik sistemleri için kendilerine mail attım taksit sistemi gelecek mi diye. Abonelik sistemi hayli uygun görünüyor. Eğer taksit gelecekse bir süre abone olmayı planlıyorum. Yapacakları dönüşe göre burada paylaşırım.
     
  10. moretimeforcoffee

    moretimeforcoffee Aktif Üye

    Cevap: Kronotrop

    bir yanıt var mı acaba :)
     
  11. adolate

    adolate Paylaşımcı Üye

    Cevap: Kronotrop

    Çok ilginç ki yok. Normalde kronotrop attığım maillere saati geçmezden cevap verirdi. Ama bu sefer cevap alamadım. Yarın arayacağım cevap gelmezse.
     
  12. moretimeforcoffee

    moretimeforcoffee Aktif Üye

  13. adolate

    adolate Paylaşımcı Üye

    Cevap: Kronotrop

    Bende facebook hesaplarından yoklayayım en iyisi.:D
     
    Son düzenleme: 2 Nis 2017
  14. adolate

    adolate Paylaşımcı Üye

    Cevap: Kronotrop

    Sanırım arada forumu kurcalıyorlar biraz önce cevap geldi :) Aynen aşağıya aktarıyorum;

     
  15. moretimeforcoffee

    moretimeforcoffee Aktif Üye

    Cevap: Kronotrop

    O zaman çok anlamlı olmuyor peşin ödemeye indirim almış oluyoruz sadece:)

    SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  16. adolate

    adolate Paylaşımcı Üye

    Cevap: Kronotrop

    Avrupa'da aboneliğin mantığı bu değil. Kart bilgilerini sisteme girersin onlar peyderpey çeker aylık ona göre kahveyi gönderir. İstediğin zaman dondurursun. Bunlar bize önceden kiloyla satıyor kahveyi iskontolu. Sonra ücretsiz kargo ile gönderiyorlar. Evet ciddi avantajlı bir durum ama abonelik mantığından uzak. Tüm bunlara rağmen yeni kahvelerini denedikten sonra 3 ay 2-3 haftalık bir periyot ile abonelik var aklımda.
     
  17. moretimeforcoffee

    moretimeforcoffee Aktif Üye

    Cevap: Kronotrop

    Ankara'da ortak alabileceğim birisini bulabilirsem benim de aklımda abonelik var. Ama dediğiniz gibi abonelik sistemi değil, peşin ödemeye iskonto bu olay :)

    SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  18. moretimeforcoffee

    moretimeforcoffee Aktif Üye

    Cevap: Kronotrop

    Num num restoranlarına da yeni kahvelerden gelmiş. Eğer iş bankası kredi kartı ile alırsanız da %5 indirim var :)

    SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  19. adolate

    adolate Paylaşımcı Üye

    Cevap: Kronotrop

    Kronotrop yeni bir Türk Kahvesi harmanı satışa sunmuş. Daha öncede güzel Türk Kahvesi single orijin ve harmanları vardı. Türk kahvesi severlere duyrulur :)
     
  20. freedom

    freedom Yeni Üye

    Cevap: Kronotrop

    Kronotrop'un kendi şubelerinde Nisan ayı başında kavrulmuş Türk kahvesi harmanını bir de fiyatı 250 gr 35 TL olduğunu görünce almaktan vazgeçtim.