Kahve Hakkında Sorularım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ctuz

Banned
Katılım
19 Şub 2016
Herkese merhaba.
Kahve konusunda daha emekliyorum ama elimden geldiğince okuyorum, öğrenmeye çalışıyorum.
Sormak istediğim bazı sorular var.
Pratik ve rahatlığı yüzünden french press kullanıyorum. Mokapotda var ama ondan keyif almıyorum. Kahve konusunda bayat kahve dediğimiz dükkanlardan almakla başlayıp, bu ara Ankaradaki tek kahve alacağımız yerden(coffee haus) alıyorum taze çektirip.
Şimdi sormak istediklerim:
1) Bu zaman kadar kahvelerin kendine has o limonlu, çikolatalı vs. denilen hiçbir tadını alamadım. Bunun sebebi nedir? French press mi, taze diye düşündüğüm kahve mi? İnternette denilen her türlü french press tekniklerini denedim ama sonuç hep aynı. Yanlışım nerede?
2) Delonghinin combo makinası var. Bir tarafı espresso bir tarafı filtre kahve bunu önerir misiniz?
3) Ve en önemli sorumda, her kahve çeşidini denemek istiyorum ama internette satış yapan heryer 250gr'dan aşağı satmıyor. Çok hızlı tüketemediğim için bu miktar bana fazla. 125 gr civarında satış yapan yer öneriniz varmı? Yada sen boşver al o 250 gr'ı çünkü onları kahvesi tüm sorularına cevap olur dediğiniz bir yer var mı kahve alabileceğim?
 

kbere

Aktif Demleyici
Katılım
13 Ocak 2015
Cevap: Kahve Hakkında Sorularım

merhaba,

soru 1:
http://www.kahveler.net/7032-post11.html
http://www.kahveler.net/kahve-cekirdekleri/880-kahve-tadimi-demisken.html

soru 2:
http://www.kahveler.net/4193-post3.html
http://www.kahveler.net/4203-post6.html
(beko espresso makinesi + v60 vb elle demleme yöntemleri veya ucuz filtre kahve makinesi tavsiye ederim)

soru 3:
bu kadar küçük miktarda gönderen benim bildiğim sadece şurası: https://tazekahvevar.com/ cherry bean coffees tarafından işletiliyor ama sadece online alımlarda bu ürün ve fiyatlar geçerli. mesela bir arkadaş yakınlarda kadıköydeki mekanlarına gittiğinde şöyle bir olay yaşamış: '-_-' ~ Ger tavsiye eder misiniz derseniz, etmem. aldığım ürünlerden memnun kalmadım. 100 gram kahve almanızı da tavsiye etmem. 1 fincan için yaklaşık 15-16 gram kahve harcanıyor. 100 gram 6 fincan demek. çok kötü kahveler çıktığında anlıyorum, ama iyi kahveler çıktığında bence o kahveyi 10-15 gün içip tadını özümseyin. ya da kafelere gidip farklı çekirdeklerle ama aynı yöntemle demlenmiş kahveleri içebilirsiniz. yalnız diğer konularda da konuştuğumuz üzere bu işlem biraz maliyetli oluyor maalesef :confused: tavsiyem etrafınızdaki arkadaşları da kendinize ortak etmeniz. böylece 250 gram alıp bölüşebilirsiniz
 
Son düzenleme:

zekimert

Yeni Kahvesever
Katılım
12 Kas 2014
Cevap: Kahve Hakkında Sorularım

Ankaradaki tek kahve alacağımız yerden(coffee haus) alıyorum taze çektirip.
1) İnternette taze kahve alabileceğiniz bir dolu site var. Sırf Ankara'da diye kendinizi Coffee Haus'a mahkum etmeyin. Bir de zaten taze çektirip almayın, en kısa zamanda değirmen edinin.
2) Delonghi cihazlar kalite olarak belli bir yere kadar beklentilerinizi karşılar. Arçelik / Beko cihazlar ile kıyaslanabilecek cihazlar değil. Yine de yoklukta gider.
3) Kahveler arasındaki lezzet farkı açıkçası benim de merak ettiğim bir konu ancak bence sizin anlamanız için önce değirmen edinerek kendi çektiğiniz kahveyi denemeniz gerekiyor, hazır çekilmiş ile olmaz. Geri kalanını kbere özetlemiş.
 

adolate

Aktif Demleyici
Katılım
22 Şub 2016
Cevap: Kahve Hakkında Sorularım

Bende bu işlerde yeniyim ama anladığım kadarıyla bir kahvenin tat profilinde "karamel" yazıyorsa o kahveden karamel tadı beklemek yanlış. Bu kahvenin mevcut tadının en çok andırdığı lezzet oluyor bence. Bazende açıklamada yazandan çok farklı tatlar almakta mümkün olabiliyor bence. Yani adam "lime" yazıyor bana yaban mersini kokusu geliyor mis gibi. Eğer profesyonel düşünmüyorsanız [MENTION=345]kbere[/MENTION]'nin dediği gibi mesele içerken aldığınız keyif.
 

ctuz

Banned
Katılım
19 Şub 2016
Cevap: Kahve Hakkında Sorularım

Cevap veren herkese teşekkürler.

Öncelikle
kbere bir kaç sorum olacak. linklerden birinde delonghi hakkında yazdığın bir cümlede tam olarak seni tatmin etmeyen nedir onu sormak istiyorum:
"starbucks'tan çektiririm ihtiyacım kadar, yaparım kahvemi içerim diyen insanlar bile bi süre sonra daha iyisini istiyor"
bco 264 alsam, neyi beni mutlu etmez? taze kavrulmuş kahvemi ona koyduğumda, french pressden alacağım lezzetlerden daha iyi olmaz mı?
birde arçelik-bekonun önereceğiniz modeli nedir?

zekimert sizede bir sorum var. sitelere bende denk geliyorum ama buradaki başlıklarda bile biri baristasepeti çok iyi derken, bir başkası ora çok kötü diyor. herkesin ortak memnun olduğu bir yer var mı tecrübe edip, onu merak ediyorum. sizinde arçelik model tavsiyenizi öğrenmek isterim.
 

ctuz

Banned
Katılım
19 Şub 2016
Cevap: Kahve Hakkında Sorularım

Cevap vermeyen herkese çok teşekkürler.
 

OverdoseCoffee

Firma Yetkilisi
Katılım
19 Ocak 2016
Konum
İzmir
Cevap: Kahve Hakkında Sorularım

Merhaba,
1) Tadım olayı biraz kişiye ve kahveye göre değişen bir konu aynı kahveden tatmak lazım :D
2) Tadım notası beklentiniz yüksekse V60, Chemex gibi pour over yöntemleri tavsiye ederim
3) Kahve konusunda yardımcı olabilirim DM yolu ile ulaşabilirsiniz :D

İyi akşamlar
 

Cy

Tecrübeli Demleyici
Katılım
12 Nis 2012
Cevap: Kahve Hakkında Sorularım

Cevap vermeyen herkese çok teşekkürler.

sorduğunuz soruların cevapları forumda nereye baksanız görebileceğiniz şekilde zaten var. soru sormayın demiyorum ancak hiç araştırmadan öğrenmek istiyorsunuz üstelik birde sitem ediyorsunuz. hep aynı soruların ve cevapların döndüğü forumda karışıklık meydana gelir. bu yüzden konuya müdahale etmem gerekiyor.

araştırmaya bu bölümden başlayabilirsiniz.

http://www.kahveler.net/yeni-baslayanlarin-mutlaka-bilmesi-gerekenler-sss-/
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst