Gaggia Elegant manometre ve flow profile eklentisi

cafeingenieur

Aktif Demleyici
Katılım
2 Şub 2022
Herkese merhaba,

Bildiğiniz gibi Mühendis Abi markasıyla 2 yılı aşkın bir süredir PID kit, OPV yayı ve XXL buhar termostatı satışını yapıyoruz. Uzun bir süredir, Gaggia Classic kullanıcısı olup makinesine PID kit yanında akış profilleme ve preinfüzyon amaçlı manometre ve dimmer taktırmak isteyen kullanıcılardan talepler alıyordum. Bir yandan bu konuda taleplerin artması nedeniyle, bir yandan da gün geçtikçe karşıma daha fazla çıkmaya başlayan denek haline gelmiş sorunlu makineleri tamir ettikçe bu eklentiyi de portföye eklemenin bir zorunluluk haline geldiğini hissettim. 3 aylık bir geliştirme süreci sonrasında geldiğimiz nokta itibariyle, hem benden daha önce PID kit alan kullanıcıların, hem de modsuz makine sahibi olanların satın alıp makinelerine uygulayabilecekleri Gaggia Elegant kiti buradan duyurmak istiyorum.

GAGGIA ELEGANT

Standart manometre - dimmer (flow profile) - pid eklentilerinin aksine topbox içermeyen bu yeni tasarım, sadeliği ve şıklığı ön plana alarak tasarlandı.

Özellikleri:
  1. Pirinç solenoid valf eklentisi sayesinde pompa değil grup başlığı basıncını görebilme
  2. İthal bakır manometre hattı sayesinde titremeyen ibre ile - üst düzey espresso makineleriyle eşdeğer - manometre ölçümü
  3. Tamamı paslanmaz bağlantı elemanları
  4. Tamamı ısıya dayanıklı contalar
  5. Pompa koruyucu rezistanslı dimmer
Kit beraberinde tıpkı PID kit'te olduğu gibi yirmiye yakın fotoğraf içeren çok detaylı bir klavuz geliyor olacak. Bu klavuzu uygulayarak montajı kendiniz yapabileceksiniz. Montajı yapmak istemeyenler daha önce olduğu gibi İstanbul'daki adresimize getirip yaptırabilirler.

(Suyu makinenin üstünden doldurmayı alışkanlık haline getiren kullanıcılar için yukarıdaki tüm özellikler baki kalmak kaydı ile bir topbox kiti de geliştirip Shopier adresinden onu da satışa sunduk. İsteyenler Gaggia Box adı altında aynı Shopier adresimizden bu kiti de temin edebilirler.)

Daha önce bizden PID kit almış olan kullanıcılar için bir süprizimiz de var. Shopier adresimizde telefon numaralarını indirim kodu olarak kullanıp satın almayı mart ayı sonuna kadar indirimli yapabilirler. Bunun dışında aynı indirim miktarı (250 TL) lansman indirimi olarak Şubat sonuna kadar tüm kullanıcılara "lansman" koduyla açık olacaktır.

https://shopier.com/24338031

Son olarak, bu tasarımı beraber yaptığımız patent (2024/001677) ortağım @Muratsoykan'a katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Tüm 3D print ihtiyaçlarınız için kendisiyle temasa geçebilirsiniz.

Not: Gelen sorular üzerine metal ve 3D print kutulu versiyonlar ile ilgili de bilgi vermek isterim. Hemen aşağıdaki resimde soldaki siyah Gaggia'da 3D print, sağdaki beyaz Gaggia'da ise Metal PID kutusu bulunmaktadır. Aradaki sadece görünüm farkı vardır. Metal kutulu görünümü beğenenler, Shopier'de alım sırasında "metal kutu" seçeneğini seçerek 250 TL ücret farkı ile metal versiyonu satın alabilirler.

DSC_5929.jpg

DSC_5933.jpg

DSC_5947.jpg
 

Ekli dosyalar

  • 2-2.jpg
    2-2.jpg
    455.1 KB · Görüntüleme: 9
  • DSC_5969_resized_1.jpg
    DSC_5969_resized_1.jpg
    534.9 KB · Görüntüleme: 0
Son düzenleme:
Üst