Lelit Anna hakkinda öneri

SantoMiele

Yeni Kahvesever
Katılım
22 Şub 2024
İkinci el lelit Anna buldum yurt dışı ürünü henüz 1 yıldır kullanıyormuş. 16500 tl fiyatı var ancak Anna ne yazık ki çok bilgi sahibi olduğum bir makine değil yanında lelit tamper ve funnel de vereceğini söylüyor arkadaş. Sizce bu fiyata alınabilecek makine mi ya da bu fiyata daha iyi seçenekler neler olabilir? Yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum. İyi forumlar
 

CoFFeePaTh

Profesyonel Demleyici
Katılım
8 Nis 2019
Konum
Adana
Alıp kullanan arkadaşlar var, genel olarak espressoyu sevip sevmeyeceğinize karar vermek için ideal bir başlangıç bütçesi... Pid ve basınç göstergesi olması önemli... Daha ilerletmek isterseniz sonraki aşama E61 gruplu cihazlar olur.
 

DragonFly

Tebrikler - Rütbeni Kendin Seç?
Katılım
4 Kas 2012
6 ay kadar kullandım, malzeme kalitesi üst düzey bir üründür. Klasik espresso için dört dörtlük özellikleri mevcut. PID sayesinde başlık sıcaklığı shot alırken oldukça stabil. 3 yönlü valf puck'ın kuru çıkmasını sağlıyor. Buharı çok kullanmadım ancak 2 kişilik sütü tek seferde köpürtüyor. Tekrar shot alma süresi çok kısa hemen toparlıyor makina. Satma sebebim, klasik espresso bir süre sonra tek düze olmaya başladığı için açık-orta kavrumlardan meyvemsi notalar içeren modern espresso tekniklerini kullanmak istedim. Pre-infusion bu anlamda eksiklik sayılabilir. OPV'nin içerde olması ayarlamayı zorlaştırıyor onun dışarda olmasını ve kolaylıkla basıncı değiştirebilmeyi isterdim. 57mm aksesurlar bulması biraz meşakkatli bir kez temin edince uzun süre işinizi görebiliyorsunuz. Precision sepet mevcut ancak yurt dışından almak durumunda kaldım. Başlangıç için çok iyi bir makina özellikle Gaggia Classic ile karşılaştırıldığında PID ve OPV ve malzeme kalitesi ile öne çıkıyor. Aksesuarları ile alırsanız avantajlı olur. Naked portafilter olsa iyi olur, 18gr precision sepet şart IMS E&B bunlar iyidir, WDT, leveler, dozlama hunisi puck prep için temel aksesuarlar.
 
Üst