Rancilio Silvia

raistlin

Tin Coffee Firma Yetkilisi
Katılım
18 Mar 2016
Merhaba. Rancilio Silvia duyduğum kadarıyla çok iyi bir makine. Makinenin V1, V2, V3... diye modelleri var. Bunlar arasında çok fark var mı?

Merhaba,

Silvia'nın üreticisi tarafından tanımlanan V1, V2 ya da V3 gibi modelleri yok.

1998 yılında çıkmış bir makine ve çıktığı günden beri de Rancilio tarafından belirtilen modeli tam olarak Silvia. İlk çıkan modeli tam olarak Miss Silvia hatta. Şu an V1 olarak tanımlanan model de bu.

V1, V2 gibi tanımlamalar yıllar içerisinde Rancilio'nun Silvia üzerinde yaptığı teknik değişikliklerden sonra karışıklık olmaması adına global pazar tarafından doğal olarak yakıştırılan tanımlamalar. 20 yıllık mazisi olan makinede tuhaf da sayılmaz bu durum. :D

2006, 2009, 2013 gibi yıllarda Silvia'larda yapılan değişiklerle beraber V ekiyle beraber versiyon tanımlaması oturdu. Bir ayrı farklılık da Amerika kıtasında satılan Silvia'ların M koduyla tanımlanırken Avrupa modellerin E koduyla tanımlanması. Bu durum Avrupa'daki enerji verimliliği yasalarından kaynaklanıyor, E harfi de bunun simgesi. Avrupa modelleri belirli bir sürenin ardından enerji yasaları yüzünden kendisini kapatıyor.

Sorunuz detaylı bir soru açıkçası, ama buna dair özellikle global internet topluluklarında tonlarca bilgi bulabilirsiniz. Kabaca bilgilendirmek gerekirse ilk versiyondan sonra yapılan farklılıklar: POD kahve adaptasyonu, ayarlanabilir OPV, 360 derece hareketli buhar çubuğu, grup başlığı için kapak, buhar vanası ve portrafiltre sapı için farklı malzeme seçimi, rezistans farklılığı gibi.

Çok daha ayrıntılı bilgi için birazcık okuma. :D

Selamlarımla,
Togay
 

pofpof

Yeni Demleyici
Katılım
20 Ocak 2016
Konum
Fethiye
Ben de uzun zamandır bir makine arayışındayım, yurtdışından alsam mı diye düşünürken yakın maliyetle getirmiş espressoperfetto. Bütçe itibari ile sanıyorum şu anda anca Silvia için müsaitim gibi görünüyor. Gönlüm aslında dual boiler olduğu için lelit p92t de ama fiyatı iki katı malesef :confused:
 

Omega

Aktif Demleyici
Katılım
24 May 2016
Konum
Ankara
R silvia yı 2 yıl kullanmış biri olarak kesinlikle tavsiye ederim
Sağlam taş gibi ve basittir
Sütle işiniz yoksa 10 numara seçim olur
Sürekli sütlü içiyorsanız kahveyi dual boiler alın
 
Üst