Merhaba

lapterk

Yeni Kahvesever
Katılım
9 Eki 2016
Merhaba Ben Mustafa,
Espresso icin Arçelik 3185 aldım. Su an kahve değirmeni, süt köpürtme ucu ve tamper konusunda araştırma yapıyorum. Etrafta bir sürü öneri var ve tam olarak hangi değirmeni alacağıma karar veremedim.Sözen marka değirmenin ayarı nasıl yapılır forumda göremedim. Değirmen, uç ve tamper konusunda yardımcı olabilirseniz sevinirim.
 

atabora

Yeni Kahvesever
Katılım
13 Mar 2015
Cevap: Merhaba

Merhaba hoşgeldiniz :D. Sözen bence filtre kahve ve daha ince öğütmede oldukça başaralı ve başlangıç için de ideal. Ayar kısmı altındaki vida benzeri bir şeyle yapılıyor. Resimdeki ayar kısmı ayar değiştirmekten dolayı orijinal ayar vidasının bozulmasından dolayı benim taktığım vida. Buhar çubuğunu ben değiştirmedim ama değiştirenler silvia buhar çubuğu kullanıyor. Tamper ise bana kalırsa çok önemli değil 58 mm herhangi bir tamperi kullanabilirsiniz.
mEDQ4R.jpg
[/url][/IMG]
 

lapterk

Yeni Kahvesever
Katılım
9 Eki 2016
Cevap: Merhaba

Cevabınız için çok teşekkür ederim. Eğer size zahmet olmazsa aşağıdaki sorularıma da yanıt verirseniz çok sevinirim.

1. Bu vidayı ayarlamak için bir kural var mı? Demek istediğim en sağa çevirdikten sonra 1 tur 2 tur vs gibi. Çünkü bununla alakalı pek bir bilgi bulamadım.

2. Siz de el değirmeni kullanıyorsunuz galiba ama espresso için elektrikli bir değirmen olarak 1000 TL nin altında bir marka/model biliyor musunuz. Çünkü kafam oldukça karıştı.

3. Genelde 25-30 saniyede shot'ın olacağı söyleniyor. Kullandığım bu makine ile bu zamanın nereden itibaren başladığını ve ne zaman double shot miktarının dolduğunu anlayabilirim.

Tamper dediğiniz gibi 58 mm alacağım. Çünkü o plastik şeyle istediğim gibi sonucu çok zor alıyorum.
 

atabora

Yeni Kahvesever
Katılım
13 Mar 2015
Cevap: Merhaba

1. Sözen el yapımı olduğu için hepsi birbirinden farklı ayar mekanizmasına sahip bu yüzden tur sayısıyla ayar yapmak imkansıza yakın.

2. Türkiye'de 1000 lira altında çok alternatif yok. Kullananlar ya breville yada ikinci el pro değirmen kullanıyor.

3. Shot süresinin başlangıcnı makinenin düğmesine bastığımız zaman olarak kabul ediyoruz. Double shot için 14 18 gram arası kahve kullanılıyor genelde. Makinenin el verdiği düzeyde damak tadına göre dozaj değiştirilebilir ben çiftli sepette 2-3 mm kadar boşluk kalacak şekilde dolduruyorum.
 
Üst