Herkese selamlar

vollkan

Yeni Kahvesever
Katılım
9 Eki 2016
Selam, ben Tekirdağ dan Volkan.Kahveye olan yeni ilgim beni buraya kadar getirdi. Şuan kahve konusunda çekirdek kahve sayılırım,inşallah forum sayesinde öğütülüp güzel tatlar yakalayabirim.
Babam ve ben kahve içmeyi seviyoruz(bildiğimiz nescafe yani,adına her nekadar kahve desekte şuan içtiklerimizin kahve olmadığını biliyorum) Günde toplam 2-3-4 bardak tüketiriz.
Farklı tatlar denemeyi seviyorum,bu tüzden çeşit çeşit kahve yapmayı ve içmeyi arzuluyorum.

Şu an hiçbir ekipmanım yok,nereden başlamalı konusunda isteyen arkadaşlar yardımcı olabilir. Önerilere açığım.Bende bu arada forumu bir göz gezdiririm.

Herkese iyi forumlar.
 

Mr Rocket

Yeni Kahvesever
Katılım
7 Kas 2015
Cevap: Herkese selamlar

Merhaba, forumumuza hoş geldiniz.

Umarım burada kahve hakkında çok şey öğrenip damak zevkinizi birkaç level yukarıya çekersiniz.

Her şeyden önce ilk önemli adımı atmışsınız:Nitelikli kahve amaçlıyorsunuz.
Bundan sonra şu dört şeye ihtiyacınız var:

1-Demleme yöntemine göre ekipman
2-İyi bir öğütücü
3-Doğru kavrulmuş taze çekirdek
4-Azim ve sabır

Sütlü kahve (cappuccino,latte,macchiato...) yapacaksanız mutlaka basınçla çalışan bir espresso makinesi almanız gerekecek.Forumu okuduğunuzda memleketimizde delonghi, kenwood tarzı makinelere itimat etmemeniz gerektiğini okuyacaksınız ki doğrudur.Sıfır makine için minimum 2200 tl'leri gözden çıkarmanız gerekecek.Bunun haricinde 250 tl' den başlayan artık ithalatı gerçekleşmeyen Arçelik ve Beko makineleri ikinci el olarak alabilirsiniz.Bu söylediklerim sadece espresso içmek için de geçerli.

Kahve sektöründe 3. dalga ile artık yeni kahve demleme yöntemleri yaygınlık kazandı.Bunlar çok daha ucuza gerçekleştirebileceğiniz yöntemler.Bunların başında da pour over (chemex, V60) ve sifon gelmekte.

Bütün bunlar sizin ve babanızın damak zevkine kalmış.

Öğütücü meselesine gelirsek: Manuel olarak 40 tl civarında olan Sözen el değirmenine kimse hayır demez.Yok otomatik olsun derseniz -ikinci eli de kastediyorum- 700 tl lerin üzerine çıkacaksınız.

Ancak hangi demleme yöntemini tutarsanız tutun doğru kavrulmuş taze kahveye ihtiyacınız olacak.Deneyerek karar vereceğiniz ticari siteler var. bonarricoffee gibi...

Bütün bunlarla alakalı her bilgiyi ayrıntılı olarak forumda bulabilirsiniz.Aramaya inanın!

İyi kahveler...
 
Son düzenleme:

vollkan

Yeni Kahvesever
Katılım
9 Eki 2016
Cevap: Herkese selamlar

2 kez uzun uzun cevap yazdım ama forumun hızlı cevabı çalışmıyor sanırım,:mad: teşekkürler.
 

Mr Rocket

Yeni Kahvesever
Katılım
7 Kas 2015
Cevap: Herkese selamlar

Aslında ben de hızlı cevapla yazdım yukarıdakileri.Sağlık olsun.Bu arada sade kahve seviyorsanız french pressle işe başlayabilirsiniz.Maliyet açısında en uygunu sanırım bu şimdilik.Kaldı ki french press her eve lazım.
 

metehan

Tecrübeli Demleyici
Katılım
30 Kas 2012
Konum
ANTALYA
Cevap: Herkese selamlar

ben bu işe yeni başlayanların espresso makinesi almasını önermiyorum çünkü gördüğüm kadarı ile 0'dan başlayan ve espresso ile işe girişenlerin çoğu o makineyi satıp pour over demleme yöntemlerine dönüyor.
 
Üst