ECM Classika II PID

djdigy

Yeni Kahvesever
Katılım
10 Tem 2015
Cevap: ECM Classika II PID

Espresso üstüste 2 shot çok aldığım oluyor hiçbir problem yok. ECM ile çok memnun kalırsınız bence. Sütlü içecek yapılmaz diye birşey de yok çok güzel yapılır. Sadece tercih etmiyorum. Eğer sütle işiniz hiç yoksa zaten düşünmenize ve gerek yok tek kazanlı classika sizin için en iyi seçenek.
 

ekremk

Yeni Kahvesever
Katılım
14 Eki 2016
Cevap: ECM Classika II PID

tek kazanlı makineyle sütlü içecek yapılmaz diye birşey tabiki yok :D sadece ardarda yapacaksanız beklemeniz gerekebilir, hazırladıgınız sütlü icecek adedi 1-2 taneyse zaten dusunmeye gerek yok olay volum arttıgında...
 

coupe

Yeni Kahvesever
Katılım
17 Şub 2015
bu makine espressoperfetto internet sitesinde var da ben mi göremiyorum? pid olmayanı var sanki.
 

dederuhibey

Caffe Soske - Bomonti
Katılım
29 Eyl 2018
Bir şey soracağım, makine açıldığında 1.10 yazıyor, tahminimce bu firmware versiyonu. Sizde de böyle mi? Ya da güncelleme alıyor mu ECM'ler eğer firmware ise? Otomatik kapanma 30 dakika değil de 5 ya da 10 dakika olsa süper olabilirdi, ya da standby özelliği. Eksikleri bunlar gibi bu cihazın. Otomatik kapanma bazı diğer markalarda olduğu gibi belli bir sıcaklıkta tutmuyor, komple kapatıyor. Tekrar açınca hızlı ısınma gibi bir şey değil yani. Tabi kahve içilen sabah ve öğlen zamanlarında kapansa bile soğumamış oluyor tam olarak ama...
 

Omega

Aktif Demleyici
Katılım
24 May 2016
Konum
Ankara
Evde esp içmenin nirvanası denebilir sizdekine ( iyi bir değirmen de olduğu zaman)
Güzel günlerde kullanın
 

Erkan

Yeni Kahvesever
Katılım
19 Mar 2017
Benim 1.03 ve otomatik kapanma yok. Nasil FW yuklenir bir fikrim yok ama acikcasi benim icin standby a gecmiyor olusu arti bir ozellik, tercih sebeplerimden olabilir. Misal Ayni ayarda Apartamento larda var belli bir sure sonra standby a gecme. Gerci Makinayi acip iptal edilebiliyor jumper larla. Kullanim aliskanliklariniz ve bekkentinizle de alakali tabi ki ama, ben zaten akilli priz ile kullaniyorum makinayi, o yuzden istedigim gibi acma kapanma ayarliyorum, acik olmasini istedigim vakitte hep hazir olmasini bekliyorum, kendi kendine tasarruf moduna gecip sogumasi isime gelmiyor. Siz de bir akilli priz ile istediginiz gibi calisma kapanma rutini kurabilirsiniz.
 

dederuhibey

Caffe Soske - Bomonti
Katılım
29 Eyl 2018
Zaten ECO modunu kapatabiliyorsunuz sorun yok onda. FW yüklenir mi sorunu ECM firmasına sordum, cevap gelmedi, 1 hafta oldu. Espresso Perfettoya soracağım ki adamlara sorsunlar. Biz erişemedik ECM beylere, Almanlara.

Akıllı priz tabii ki var bende de ama hesaplarıma göre ayda 55TL elektrik tüketiyor ECO mode ile(30dk sonra kapanma). Hiç kapanmaması size baya bir pahalıya patlıyor sanırım.

Sabah 8:30'da otomatik açılır makine, 30 dakikalık ECO mode ile 1'e kadar 5 tane triple shot alınır 22gramdan. Sonra da kapanır, 55TL bunun elektrik masrafı, bilgi amaçlı olarak yazayım dedim.

Yani makine 5x30 dakika boyunca açık kalıyor. Oysa ki ilk açılışta 10 dakika sonrakilerde de 5 dakika ısınma süresinden akıllı priz yerine elle açılıp kapansa toplamda çok daha az elektrik harcayacak.

Bir de bir sorum daha var, 94 dereceye ayarladım ben, 90 dereceden sonra daha yavaş ısıtmaya başlıyor, oysa ki buhar şartelini açınca çok daha hızlı ısıtıyor. Sizde de öyle mi? Çok yavaş oluyor 90'dan sonra ısıtması, ayarlanan ısıyı geçmesin diye yavaşlatıyor sanırım ısıtma işini yaklaştıkça hedef ısıya.
 

Erkan

Yeni Kahvesever
Katılım
19 Mar 2017
Ben bir kez mail atmistim cok hizli yanit almistim, ama epey oldu birseyler degismis olabilir, mutlaka cevap vereceklerdir diye dusunuyorum.

Net bir hesap yapmadim elektrik konusunda ancak zaten rutinlerimiz farkli. Ortam isisi vs de onemli tabi ama kazan isindiktan sonra sicakligi korumak biraz daha ekonomik olabilir. İcecek aldiktan sonra makineyi akilli prizden kapatip, en yakin shot alma ihtimalinizden 10-dk kadar once acilacak sekilde kurabilir, ya da rutininize gore mesela yarim saate bir 5dk -10 dk acilip sonra tekrar kapanacak sekilde kurulabilir, ben tp link hs110 kullaniyorum bunlar bende mumkun en azindan.
İsitici konusu, PID dogasi geregi evet boyle, oran, integral ve turev ile kontrol ediliyor isitici, hedef sicaklik ve mevcut sicaklik arasinda bu hesap surekli yapiliyor. Hedefi tutturabilmek ya da surekli cok yakininda kalabilmek icin daha yavas hareket ediyor gibi dusunebilirsiniz.
 

dederuhibey

Caffe Soske - Bomonti
Katılım
29 Eyl 2018
Evet hs110 var bende de. Mantıklı evet, 30 dakikada bir 5 dakika açıp kapamak daha az açık olmasına sebep olur.
 

Omega

Aktif Demleyici
Katılım
24 May 2016
Konum
Ankara
Ecm sync kullanıyorum;
Son 30 günü içeren tüketim verilerimi paylaşayım: 18,8 saat 9,69 kwh
Ecm SYNC da 2 boiler var
750 ml/1200watt demleme
2000 ml/1400w buhar
%80 buhar kazanı kapalı kullanırız ( düğmesi var)
10 shot ın ancak 2 si sütlüdür
Hf içi HS110 12 dk önce cihazı acar 8 dk ope sürer ort 20 dk sonunda off konuma geçer
Hf sonu 15 dk önce açılır 10 dk ope sürer toplam 25 dk çalışır
9,69 kw : 10₺ ediyor/aylık
Ayda ort 60-70 esp 8 latte diyelim
İlginç gelebilir ama DB makine olan ECM SYC
HX makinelerden daha ekonomiktir.
Çünkü hx leri tek boileri var ve genelde 2 lt civarıdır ve her seferinde 120-130 derecelere kafar ısıtılır( sütsüz içseniz dahi ) bu boileri kapatamazsınız. Çünkü mini demleme boileri bu kazanın içinde yerleşiktir ve dolatlı yoldan ısıtılır
 
Son düzenleme:

BleuRebel

Aktif Demleyici
Katılım
22 Ocak 2023
Konum
İstanbul
Selamlar, Classika Pid 2 ve Puristika makinelerini kullanan arkadaşlar için küçük bir whatsapp grubumuz var, eklenmek isteyenler özelden bana yazabilir.

@Erdinckazak Classika Pid 2 hayırlı olsun.
 
Son düzenleme:
Üst