Ortak Kahve Projesi

'Kahve Çekirdeği İlanları' forumunda bulcum tarafından 26 Mar 2017 tarihinde açılan konu

  1. bulcum

    bulcum Paylaşımcı Üye

    Merhaba arkadaşlar!

    Bir süredir aklımdaki bir projeyi sizlerle paylaşmak istedim. ( Aylık 250-300 gramdan fazla kahve tüketiyorsanız sizi pek ilgilendiren bir yazı olmayacaktır. ) Malumunuz bir çok çevrimiçi satış yapan firma abonelik sistemiyle müşterilerine sabit zamanlarda kahve ulaştırarak kahve teminini kolaylaştırıyorlar. Benim de buna benzer bir fikrim var şöyle ki:

    Sanalbaharat.com üzerinden 1 kg'lık nitelikli kahve çekirdeklerini piyasaya göre çok çok daha hesaplı alabiliyoruz. Mesela internet piyasasında 250 gr ortalama bir nitelikli çekirdek 30-35 TL arasında. Sanalbaharat.com'da ise nitelikli Colombia, India veya Yirgacheffe gibi kahvelerin 1kg fiyatı ortalama sadece 30 TL. Fakat sorun şu ki sanalbaharatta bu çekirdekler asgari 1kg olarak satılıyor. Benim gibi evde tek başına kahve içenler için 1 kg'luk kahve çok fazla geliyor. Hatta geçen ay ben fazla gelen çekirdeklerimi forumda bir arkadaşla bedelsiz paylaşmıştım.İşte size sunacağım proje buna benzer bir şey:

    Forumdan 3-4 arkadaşla aylık dönüşümlü olarak belirli çekirdeklerden 1er kilo alıp, çekirdek kargodan elimize ulaşır ulaşmaz 1kg çekirdeği 250 veya 300 gramlık paketlere bölüp diğer arkadaşlara göndermek. Bu yolla tek seferde dığer yerlerden 250 gram kahve alan birinin ortalama masrafı 35-40 TL'den 15 TL'ye düşmüş olacak. Çekirdeği her seferinde gruptan bir kişi alıp diğer arkadaşlara kargo yapacak. Kargolama tüm kişilere aynı anda olacağı için bu işi yapacak sıradaki kişi için çok bir külfet olmayacaktır diye tahmin ediyorum. Her siparişte de 3 adet valfli poşet alınarak kahvenin diğer kişilere gönderilme esnasında kahvenin sağlıklı koşullarda saklanması sağlanmış olur. Kahveyi alan arkadaş o seferde kahve ücretini kendi ödeyecek diğer arkadaşlar sadece kargo ücretlerini ödeyecekler.

    Böyle bir şey teklif etmemin tek sebebi ucuza kahve içmek değil. Çekirdeklerimizi paylaşıp yeni arkadaşlıklar kurmak ve aynı zamanda böyle bir organizasyon ile farklı kişilerin kendi gruplarını kurmalarına da önayak olmak.

    Olumlu düşünen arkadaşla konu üzerinde konuşup bir sonuca varabiliriz. Yorumlarınızı bekliyorum.
     
  2. MrHesap

    MrHesap Aktif Üye

    Cevap: Ortak Kahve Projesi

    Ne zaman yeni kahve alacak olsam sanalbaharatı ziyaret ediyor sonra "Bayatlar bu kahve ben daha yarısına gelmeden" deyip vazgeçiyorum. Herseferinde aklıma geliyordu bu düşünce, elinize sağlık. Katılma düşüncesinde olanlar bulundukları şehirleride yazarlarsa eğer belki kargo ücreti vermedende bu paylaşım gerçekleştirilebilir.
     
  3. lapterk

    lapterk Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Ortak Kahve Projesi

    Ben bu projeye katılmak isterim ama ne yazık ki kargo ile uğraşamam. [MENTION=1390]MrHesap[/MENTION]'ın dediği gibi böyle bir şeye katılmak isteyenler yerlerini yazarlarsa belki direkt elden de bu iş yapıabilir. Ben İstanbul Küçükyalıdayım.
     
  4. bulcum

    bulcum Paylaşımcı Üye

    Cevap: Ortak Kahve Projesi

    [MENTION=1313]lapterk[/MENTION] şöyle düşününce kargo külfeti hafifler sanırım. 4 kişilik bir grup olunca 4 ayda bir kere kargo ile uğraşacaksınız. Diğer aylarda normal internet alışverişi yapmış gibi size kargo gelecek.
     
  5. Petscheneg

    Petscheneg Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Ortak Kahve Projesi

    Antalya için böyle bir girişimde bulunmuştum ama geri dönüş olmadı. Tek bir adrese gönderip elden paylaşmak çok iyi bir fikir, destekliyorum.
     
  6. bahadr

    bahadr Paylaşımcı Üye

    Cevap: Ortak Kahve Projesi

    Ben yine sanaldan alıyorum.Elimde patladı içemedim ay sonuna kadar ki öyle oluyor.Hemen soğuk demleme yapıyorum.Soğuk demleme bayatlığı falan kaldırıyor bana göre.Hani belli olmuyor.Bir de sabahları pratik oluyor.İçine iki buz ufak bir sandviç yallah işe :) Ama gönül isterdi bu projeye katılmak lakin kargodan ziyade elden olsaydı olurdu.
     
  7. freedom

    freedom Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Ortak Kahve Projesi

    Merhaba,
    [MENTION=1473]bulcum[/MENTION] 'dan ilk paketi alan şanslı kişi benim. Buraya mesaj yazan arkadaşların ortak noktası olan "elden teslim alma" fikrine sonuna kadar katılıyorum. Lakin arkadaşın gönderdiği kargoya 12 TL ödedim. Eğer bir oluşum olacaksa kargo ile teslim almak yerine sanalbaharattan direk almayı tercih ederim.
     
    Son düzenleme: 28 Mar 2017
  8. raistlin

    raistlin Firma Yetkilisi

    Cevap: Ortak Kahve Projesi

    Merhaba, ben de o taraflardayım. Elden paylaşım fikri oturursa varım, yoksa kargosunun uğraşı ve gereksiz masrafı sistemi çökertir benim adıma :) Bu civarda başka arkadaş var mı? Yoksa da iki kişi iki kişidir açıkçası :)
     
  9. bulcum

    bulcum Paylaşımcı Üye

    Cevap: Ortak Kahve Projesi

    Görünen o ki, sistem kargosuz, elden çalışsın fikrine doğru kayıyor. Olsun bu da güzel, hatta daha güzel yanı, yüzyüze görüşüp tanışıp dostluk kurma imkanı sağlar sanırım. Ben gebze veya anadolu yakasında bu paylaşımlara katılabilirim.
     
  10. raistlin

    raistlin Firma Yetkilisi

    Cevap: Ortak Kahve Projesi

    Katılıyorum, yüzyüze tanışıklıklar daha da güzel olur. O halde Anadolu Yakası en azından 3 kişi çıktı diyebilir miyiz?
     
  11. bulcum

    bulcum Paylaşımcı Üye

    Cevap: Ortak Kahve Projesi

    [MENTION=1004]raistlin[/MENTION] , Sanırım evet. Hatta kötü bir ironi olarak bir 3. Dalga kahvecide buluşabiliriz :) coffeenutz olabilir. Çabuk karar verip bu pazara buluşmak üzere sipariş verebiliriz.
     
  12. raistlin

    raistlin Firma Yetkilisi

    Cevap: Ortak Kahve Projesi

    Katılıyorum, yüzyüze tanışıklıklar daha da güzel olur. O halde Anadolu Yakası en azından 3 kişi çıktı diyebilir miyiz?
     
  13. raistlin

    raistlin Firma Yetkilisi

    Cevap: Ortak Kahve Projesi

    Benim için uygundur. Bu arada, sık sık İtalya'ya seyahat ediyorum. Seyahat programım ve bagaj hakkım uygun olduğu sürece oradan da mevcut grup ve paylaşım için kahve ya da basit ekipman getirebilirim. Bu da işin bonusu olsun :)
     
  14. bulcum

    bulcum Paylaşımcı Üye

    Cevap: Ortak Kahve Projesi

    Bu bonus değil baya ikram oldu. Haber bekleriz.
     
  15. bulcum

    bulcum Paylaşımcı Üye

    Cevap: Ortak Kahve Projesi

    İlk ciddi adımı atmış olayım. Bugün ilk siparişi vereceğim [MENTION=1004]raistlin[/MENTION] ve [MENTION=1313]lapterk[/MENTION] katılıyor sanırım. Son bir 4. arkadaş isim yazabilir. Bir iki saat bekleyip siparişi Sidoma olarak vereceğim. Bu arada [MENTION=1004]raistlin[/MENTION] ve [MENTION=1313]lapterk[/MENTION] den teyit bekliyorum
     
  16. raistlin

    raistlin Firma Yetkilisi

    Cevap: Ortak Kahve Projesi

    Ben hem kahve tipi, hem de bu Pazar görüşüp sohbetle kahveleri paylaşmak için varım. Coffenutz Kozyatağı da uygundur benim için.
     
  17. lapterk

    lapterk Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Ortak Kahve Projesi

    Benim içinde şu an uygun gibi gözüküyor. Eğer gün konusunda problem olursa buradan yine mesaj atarım.
     
  18. Rick

    Rick Yeni Üye

    Cevap: Ortak Kahve Projesi

    Selamlar, ben de Ankara'da bu şekilde bir paylaşım olacaksa katılabilirim. :)
     
  19. bulcum

    bulcum Paylaşımcı Üye

    Cevap: Ortak Kahve Projesi

    Evet arkadaşlar, siparişi verdim sanırım 2 gün içinde ulaşır. Su an 3 kişiyiz ve 4. arkadaş için hala vakit var. Hatta bizimle kahve paylaşmasa bile diğer arkadaşların da katılımıyla (ileride) bu organizasyon forumun buluşma gününe bile dönüşebilir. Bu arada çekirdeğimiz Etiyopya Sidamo.
     
  20. zhd93

    zhd93 Yeni Üye

    Cevap: Ortak Kahve Projesi

    Adana'dan üç dört kişi çıkar mı acaba? :)