Demoka gr-0203

'Kahve Öğütücü Makineler' forumunda childishfears tarafından 22 Haz 2017 tarihinde açılan konu

  1. RocketLeague

    RocketLeague Yeni Üye

    Cevap: Demoka gr-0203

    ee o zaman deyinsene variodan başka seçenek kalmadı lezzetli kahverler içmek için.Ben sütlü kahveleri daha çok seviyorum o zaman çok fazla para harcamamalı mıyım öğütücüler için
     
  2. kbere

    kbere Aktif Üye

    Cevap: Demoka gr-0203

    eğer sütlü kahveler içecekseniz, bu espresso yapacaksınız demektir. çünkü espresso kullanılmayan az sayıda sütlü kahve tarifi var ve bunlar da çok popüler değiller. espresso yapacaksanız da bu değirmen her türlü işinizi görür.(@ozanyalcin'ın yorumları ve resimlerine bakarak söylüyorum. kullanmadım) aynı zamanda çeşitli elle demleme yöntemleri(v60 vs.) için de kullanabilirsiniz; ancak mükemmel bir performans sağlamaz. Yine de doğru demleme ve iyi kavrulmuş bir çekirdekle, dışarıda içtiğiniz kahvelerden güzel sonuçlar alırsınız. (bu forumdaki bir çok kişinin sorunu dışarıda milletin ayılıp bayılarak içtiği kahveleri zorlanarak içmesi)
     
  3. ozkanozden

    ozkanozden Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Demoka gr-0203

    Makineyi almadan önce bu yorumunuzu görmüştüm. 2 haftadır da makineyi kullanıyorum. Aslında istediğim inceliği yakaladım espresso için ama şu ayar vidasından neyi kastettiğiniz sürekli kafamı kurcalıyor. :) Çünkü ben herhangi bir ince ayar yapmadım makinede.
     
  4. childishfears

    childishfears Yeni Üye

    Cevap: Demoka gr-0203

    Ilk sayfadaki 2. Resimde gorulmekte. O vidayi ben gevsettim. Gevswtmesem belli bir seviyenin altina dusmedi.
     
  5. Tolgajkl

    Tolgajkl Yeni Üye

    Cevap: Demoka gr-0203

    Bahsi geçen vida tırtıklı yuvarlak,ayar butonuyla oynarken dönen o çarkın üstündeki tek vida. Fotoda evet arkaya denk gelmiş. Ben ayar butonunu çevirirken bi ara fazla yüklendim inceye getirince ve dişli zorladı çarktan çıkar gibi yapıp boşa turladı kırılmamak için. Sonrasında kalına alayım dedim ayarı bir baktım tıkandı ayar kolu dönmüyor. O vidayı gevşettim biraz ve düzeldi sorun. Tam sökmedim dişliler belki çok yakınlaşır içerde birbirine diye. Ömründen yer cihazın. Aklınızda olsun arkadaşlar bu tarz bir durumda çare budur.

    Bakım için ise içinde sökülecek bir vida vs yok. Sadece dışta kahveyi akıtan borunun vidasını söküp temizlemek gerek özellikle misal Türk kahvesi çektikten sonra. Baya tıkamıştı 100 gr türk kahvesi benim o kısmı. öğütme deliğini de diş fırçası pekala temizler. Alet ağır ve sağlam bir alet. Türk kahvesi için de birebir diyebilirim. Elektriklenmeye rastlamadım ben. Cam bardağa çekiyorum gerçi bilmem etkilimidir diye. Çalışma olayı; kahve parçacıklarının çekilerek aktığı kısma koyduğun bardağı/kabı bastıracağın bir buton var tam arkasında kabının/bardağının. Cihazın önü ve takriben aşşağı kısmı zeminden yukarı bakınca makinaya fiziki olarak. Tek elle yani çalıştırıyorsun tek hamleyle ve müthiş tabi taze kahve kokusu.

    Ayrıca espresso için çok dengeli öğütüyor alet. French ayarı fakat baya dengesiz. Ona göre alın. Mokapot için ben en inceye getirdikten sonra 14-15 tur sayıyorum kalına doğru çeviriyorum yandaki imcelik ayar botununu.(ikinci fotoda beyaz renkli kahve çekirdek görselleri olan siyah buton).'Bu ayarda da bir çay kaşığında 5-6 tane kalın/dengesiz tane gördüm. Tek benim cihazda mı bilmiyorum bunu da fakat heralde kabul edilebilir bir seviyedir bu? Tadda sıkıntı mıdır bu ciddili? Bilgili arkadaşlar cevaplarsa faydalı olur bu hususu. (Mokapot ayarı=sofra tuzunun belki bi tık kalınıdır takriben. Espressonun 1-2 tık kalını diye geçer)

    Öyle arkadaşlar.Ozkanozden arkadaşımız da sağolsun yardımcı oldu almadan önce yeterli incelikte çekim yapabilir mi yapamaz mı hususunda. Teşekkürler kendisine tekrardan. Espresso içinse tavsiyemdir özellikle bu cihaz. Hayırlı olsun bayramınız şimdiden.
     
  6. mdyildiz

    mdyildiz Yeni Üye

    Cevap: Demoka gr-0203

    Türk kahvesi ve espresso için vidayı hangi seviyede bırakıyorsunuz?

    MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  7. Tolgajkl

    Tolgajkl Yeni Üye

    Cevap: Demoka gr-0203

    Hocam hiç oynamaya gerek yok. Türk kahvesine uygun incelikte zaten orjinali onun. Bi sorunda vs gevşetilebilir yarıya kadar...
     
  8. mdyildiz

    mdyildiz Yeni Üye

    Cevap: Demoka gr-0203

    Aslında demek istediğim o değildi. Vidayı çıkarmaya ve daha ötesine geçmeye zaten şu anda cesaretim yok. Sanırım gerekte yok. Ben vidayı hiza alarak nerede türk kahvesi nerede espresso öğüttüğünüzü merak etmiştim aslında :)

    MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  9. Tolgajkl

    Tolgajkl Yeni Üye

    Cevap: Demoka gr-0203

    Türk kahvesi için en inceye alıyorum yani ayar butonunda bulunan küçük çekirdek yönünde sona kadar çeviriyorum. Espresso en inceden 8-9 tur kalına doğru bence iyi ama genelde moka pot için çekim yapıyorum. Onda da 13-14 tur iyi oluyor.
     
  10. ozkanozden

    ozkanozden Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Demoka gr-0203

    Ne demek dostum bilgim dahilinde her zaman yardımcı olurum. Benim aslında zor bir sorum var ama bilen çıkar mı bilmem. Şimdi her çekirdeğin espresso ayarı farklı malumunuz. Diyelim ki espresso ayarını o çekirdek için tutturdunuz. Kaç çentik gevşetince aeropress ve v60 ayarını tuttururuz acaba... Ne kadar homojen ve tutarlı çekim yapar o konu bu sorudan bağımsız tabi.
     
    Son düzenleme: 8 Eyl 2017
  11. kbere

    kbere Aktif Üye

    Cevap: Demoka gr-0203

    aeropress ve v60'ta değirmen ayarı diye bir şey yoktur. bu aletlerin makinelerden en önemli farkı değişik tariflere göre en beğendiğiniz tadı yakalamanıza izin vermeleri. yani öğütme boyutu tarife göre değişiyor. espressodan bir tık kalın öğütüp bununla aeropress'te demleme yapan da var, neredeyse french press boyutunda öütme yapan da(benim kullandığım tarifte boyut bu). v60 için de aynı şeyler geçerli. 2 yıl önce kullandığım tarifte filtreden çok ince bir öğütme yaparken şimdi filtreden daha kalın bir boyut kullanıyorum. deneye deneye ideal boyutu bulmanız gerekli.
     
  12. ozkanozden

    ozkanozden Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Demoka gr-0203

    Herkesin zevki tabi ki ayrı. Deneyip beğenilen bir incelik varsa tavsiye almaktı sorunun amacı.
     
  13. sefffax

    sefffax Isınmaya Başlayan Üye

    Merhabalar. Demoka alma arifesindeyim. Alanlar yorum yapabilir mi uzun kullanım sonunda olumlu olumsuz düşüncelerinizi şimdiden teşekkürler.
     
  14. ozkanozden

    ozkanozden Isınmaya Başlayan Üye

    Kendi adıma konuşursam genel anlamda memnunum. Bence tek dezavantajı topaklanma sorunu. Ne yaptıysam sorunu çözemedim. Kürdanla bir şekilde hallediyorum. Onun dışında espresso için tam bir f/p değirmeni.
     
  15. sefffax

    sefffax Isınmaya Başlayan Üye

    Tesekkurler hocam.
     
  16. ergck

    ergck Yeni Üye

    Hocam mrbb Türk kahvesine inebiliyormu
    Yada varmi önerisi olan arkadaslar hem espresso hem türk kahvesine yonelik degirmen tavsiyesi olann 2-3 bin civarii
     
  17. ozkanozden

    ozkanozden Isınmaya Başlayan Üye

    İnebildiğini duydum ama denemedim.
     
  18. ergck

    ergck Yeni Üye

    Baska oneriniz var mi peki hocam 3bin bide amazondan alabiliyormuyuz o surec nasil oluyor bilgisi olan yardimci olursa cok iyi olurr;)
     
  19. ozkanozden

    ozkanozden Isınmaya Başlayan Üye

    Eureka'nın mignon modelini inceleyebilirsiniz. Amazon konusunda da eğer "amazon satıcısından" istediğiniz ürünü bulabiliyorsanız tüm kesintiler otomatik hesaplanır. En fazla 10 gün içinde ödediğiniz tutara kapınıza kadar gelir
     
  20. childishfears

    childishfears Yeni Üye

    ben de demokadan espresso icin gayet memnunum. ben hem v60 hem de espresso yaptigim icin breville gecmek durumunda kaldim. cunku demoka stepless bir model ve gecislerde tam tutturmak icin cok kahve harciyordum. espreso performansi brevile gore daha basarili bence. fp degirmeni oldugunu dusunuyorum espresso icin.