Yurtiçinde En Çok Memnun Kaldığınız Kavurucular

PortatifBarista

Aktif Demleyici
Katılım
11 Eyl 2019
Konum
Eskişehir
Ankara Paper Coffee nin Özellikle Colombia El Paraiso su ile Ror Coffee nin Ethiyopya Beriti Toresi çok hoştu bu iki kavurmacı işletmeyi tercih edebilirsiniz. Özellikle Paper Coffee Ankara Coffee Fest te Tin Coffeyle ortak stant açtı.
 

cerenaksu

Yeni Demleyici
Katılım
28 Haz 2019
Konum
İstanbul
Kungpow @kungpowcoffee hem çekirdek seçimleri, hem kavrum, hem de müşteri iletişimi açısından bayıldığım bir kahveci. Aşırı severim kendilerini. :rolleyes:

Boxx'tan çok sık kahve aldım bu kış ve hiçbiri üzmedi. Onların da çekirdek seçimleri ve kavrumları bana oldukça hitap ediyor.

Coffee Department'ı da aynı şekilde beğeniyorum, onların da müşteri desteği çok güzel.

Paper'ın El Paraiso'sunu tükettim ve keyifle tüketmeye devam ediyorum. Colombia Mistrato'larını denemiştim ama bana hitap etmemişti. Diğer kahvelerini bilmiyorum :D

Probador Colectiva, Petra, Kimma da dönem dönem severek kahvelerini tükettiğim kahveciler.

Fakat Kimma'ya ve Aslı Yaman'a karşı ayrı bir olumlu hissiyatım var. Kendi içimde bir hemcins dayanışması oluşturmuşum farkında olmadan, kendisinin bundan haberi yok ama olsun :D

Aslında mahallemdeki kahveciyi bir süre kendi çapımda çok desteklemeye çalıştım alışveriş yaparak. Pug Coffee isminde bir kahveci. 2 yıl falan önce açıldılar sanırım. Kendileri kavuruyorlar, ufak ve sevimli bir yer fakat aldığım hiçbir çekirdekten "oo hocam iyiymiş" diyebileceğim bir sonuç elde edemedim, paketlerinde de bilgi içeren bir yazı vs olmuyor, keşke olsa halbuki. Bu sebeplerden orayı üzülerek de olsa bıraktım.
 

ErdemD

Yeni Kahvesever
Katılım
1 Eki 2019
1-Probador Colectiva , her daim güvenle sipariş verip hiç bir zaman pişmanlığa uğramadığım bir yer. Benim gözümde Türkiye'nin en stabil kavurucusu.
2-Roast and Found , şimdiye kadar sadece 3 farklı kahvelerini içebildim. Fakat yabancı markalara kafa tutabilecek tatlardı. Mutlaka denenmesi gereken, hatta mümkünse büyüyüp çok daha farklı çekirdekler getirmesi gereken bir yer.
3-Kronotrop , kahvelerin iyi olduğu bir gerçek. Fakat ortalama fiyatlarının Probador'dan fazla olması ve özellikle Costa Rica hariç Güney Amerika kahvelerini fazlasıyla başarılı bulmuyorum. Ama yine de ilk 3 e girecek kaliteye sahipler.
4-Coffee Department, kesinlikle özel bir şey içmeyi düşündüğümde isteyeceğim bir kahve değil. Fakat az çeşitlerini her daim stabil ve en kör damak tadlarına göre uygun yapıyorlar. Petra, neden bilmiyorum departmentla ilgili dediğim her şey Petra içinde geçerli.
5-Zümrüt Karaca, Zümrüt Bey'i tanıdığım için yanlış anlaşılmasın diye departmantın altına koymuş olabilirim. Ama kendisinden içtiğim bütün Burundi kahveleri açık ara çok çok iyiydi( Probador'un Burundi Karınızı hariç). Kronotrop'un da sattığı çekirdeklerin aynısını tükettiğimde bazılarının aynı bazılarının daha başarılı olduğuna şahit oldum. Fakat sanırım sorun Zümrüt Karaca'nın dağıtım ve stabilliği ile alakalı. Ankara'da coffeeshoplardan düzenli sipariş veren kimse yok bildiğim kadarıyla. Bu da stabilliği etkiliyor haliyle. Kavurucu kişiliği olarak altın kalpli bir insan. O yüzden bu listede aynı zamanda birinci kendisi.
6-Kungpow, çok fazla kahvelerini deneyemedim (dört). Fakat içtiğim kahvelerde evet ilginç dedirtti. Sanırım fiyatları biraz yüksek ve web sitesinden iki tıkla sipariş verilemiyordu(Edit:evet siteleri yenilenmiş, sorunlar giderilmiş bilgilendirdikleri için teşekkür ederim). O yüzden ilk beşe koyamıyorum kendilerini. İçtiğim en ilginç Kenya'yı (peaberry Squaremile hariç) kendilerinin kahvesiyle tattım.
7-Overdose(eskiden çok çok daha iyiydi özellikle fp ve çeşit olarak), Montag(son zamanlarda git gide daha iyi oluyorlar.)


Baristocrat, Paper, Coffeelab, Arabica bir türlü beğenemediğim kahveler arasında.

Listede bahsetmediğim veya unuttuğum kahveleri yeterince tatmadığım için bir yorum yapmayacağım. Özellikle en kısa zamanda William ve Boxx'ın kahvelerini denemek istiyorum.
 
Son düzenleme:

richezza

Yeni Kahvesever
Katılım
13 Eyl 2019
Ben Ankaradan sipariş vermek istiyorum, Ordu da yaşadığımdan dolayı kargolar 1 günde, istanbul maalesef 3 günü bile buluyor... benim durumunda olanlar Ankaraya yüklensin, şimdilik bende zümrüt karacadan sipariş verdim de kargo ücreti uçmuş 10₺, var mı başka Ankara kavurucusu kahvesi kavurması iyi fiyat makul kargosu bedava upload_2019-10-7_11-24-7.pngupload_2019-10-7_11-24-7.jpeg
 

Ziyaretçi_1

Tecrübeli Demleyici
Katılım
16 Nis 2019
Konum
ankara
Ben Ankaradan sipariş vermek istiyorum, Ordu da yaşadığımdan dolayı kargolar 1 günde, istanbul maalesef 3 günü bile buluyor... benim durumunda olanlar Ankaraya yüklensin, şimdilik bende zümrüt karacadan sipariş verdim de kargo ücreti uçmuş 10₺, var mı başka Ankara kavurucusu kahvesi kavurması iyi fiyat makul kargosu bedava Ekli dosyayı görüntüle 5284Ekli dosyayı görüntüle 5283

sinopta sinope kahve var. daha yakın ama işinize yarar mı bilemiyorum
 
S

sonysinger

Guest

richezza

Yeni Kahvesever
Katılım
13 Eyl 2019
millet zümrüt karacadan kahvem geldi Guatemala LAS CAPUCHİNAS. Belki espresso için ideal bir çekirdek olabilir belkide az kavrulduğu için bana hitap etmedi bilemiyorum... ben V60 da demliyorum, tadıda yani aklıma ilk o geldiğinden söylüyorum tchibonun kenyasının tazesi. Bıçaklı öğütücüde zor öğütülüyor mokapot ayarında olması gerekirken french press kalınlığında oluyor ne bileyim belki az kavrulduğundandır. sinir oldum canım çok sıkıldı...
 

richezza

Yeni Kahvesever
Katılım
13 Eyl 2019
kahve o kadar az kavrulmuşki, zor öğütülüyor diye french press yaptım, bir şekide dahada incelttim V60 yaptım yok aga yok, çaydan hallice bir şey çıkıyor ortaya sürekli... anlayacağınız çöp oldu.
 

sefffax

Tecrübeli Demleyici
Katılım
5 Eyl 2012
kahve o kadar az kavrulmuşki, zor öğütülüyor diye french press yaptım, bir şekide dahada incelttim V60 yaptım yok aga yok, çaydan hallice bir şey çıkıyor ortaya sürekli... anlayacağınız çöp oldu.
Degırmen ne hocam ? Acık kavrumlarda cekırdekler daha sert olur.
 

kahveyeniden

Yeni Kahvesever
Katılım
20 Mar 2019
coffenutz
coffedepartment
zümrüt karaca
probadorcollectiva

bunlar benim şimdiye değin deneyip beğendiklerim sıralamasız.

bunun yanında overdose ve william denemek isteyip henüz fırsat bulamadığım. sinope coffe de üstteki mesajda dikkatimi çekti listeye ekledim.
 

zumrutkaraca

Firma Yetkilisi
Katılım
11 Şub 2016
kahve o kadar az kavrulmuşki, zor öğütülüyor diye french press yaptım, bir şekide dahada incelttim V60 yaptım yok aga yok, çaydan hallice bir şey çıkıyor ortaya sürekli... anlayacağınız çöp oldu.
merhabalar @richezza

- bıçaklı öğütücü ile verim alamazsınız, bıçaklı olmayan (konik veya düz kırıcılı) bir değirmen edinmeniz daha iyi olur.
- tchibo vb kahvelere alışık iseniz kavrumu size açık gelmiş olabilir. En koyu profilimiz bile tchibo ayarında değil malesef.
- 1 gram kahve için 15 gram 89-94 derece su kullanır ve demleme sürenizi 2:30 civarı tutarsanız lezzetli bir kahve ayarı bulmuş olursunuz.
 
Üst