Luwak Kahve Hakkında.

Mustaqim

Yeni Kahvesever
Katılım
12 Nis 2018
Konum
KONYA
Burada düştüğün yanılgı bu hayvanın sadece kahve yediği sanırım. Palm civet cat denilen bu hayvan insan hayvanı gibi hepçildir. Yani hem et yer hem ot yer. Diyetinde kahve yanında yaprak, kök, böcekler, kuşlar, kurbağalar, yılanlar, fareler vardır. Yani empati kurmak zor değil insan hayvanı olarak. Seni insan olarak kafese koyalım hergün önüne aynı meyveyi koyalım kendini doymuş sayar mısın? Birde metebolizman bozup (diyabet, sindirim hastalıkları, piskolojik problemler vs gibi hastalıklarda cabası) 12 yıllık ömrünü 70% ölçüde kısaltmış olsak ? Hemde birileri bokundan çıkan kahveyi içecek diye nasıl hissederdin ? Bu bahsedilen işkenceye bir yıl maruz kalıp gerçek anlamda sağlam çıkacak bir tane insan olduğunu sanmıyorum.

Forumda sabit bir konu açılıp forumun Luwak kahvesi karşısındaki duruşunun deklere edilmesini ve başka bir luwak konusuna da izin verilmemesini rica ediyorum yönetimden @Cy
#yettigari
Teşekkür ederim abi. Yorumunuza saygı duyuyorum. :D
 

Mustaqim

Yeni Kahvesever
Katılım
12 Nis 2018
Konum
KONYA
Merhabalar,

@OverdoseCoffee 'ye sonuna kadar katılıyorum. Tamamıyla havyanlara zülüm eden bir düzeni kabul edilemez.
isterse @DessoEldest in dediği gibi ölüyü diriltsin, yine de içilmemesi gereken bir kahve.

Ayrıca @Mustaqim, yazılarınızı okumakta çok zorlanıyorum. bir yerden tercüme mi ediyorsunuz? Yurtdışında filan mı yaşıyorsunuz? sanırım bunu düşünen bir tek ben değilimdir.

teşekkürler

Ben Türk Değilim abi. sizin dilinizi öğreniyorum şuan. kusura bakmayın. iyi bir şekilde yazamadığım için.
 
Üst