Breville Bes 840xl Dolandırıcılığı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Sabritur

Yeni Kahvesever
Katılım
4 Ağu 2018
Konum
MARDİN
İster İnanın ister inanmayın içime doğdu dün gece bu ilanı gördüm ekran resminide çektim bu forumda paylaşacaktım dolandırıcıdır kimse para gönderip almasın ürünü diye kendi kendime dedim benimle alay ederler forumdakiler biz safmıyız diye alay konusu olurum diye paylaşmadım keşle paylaşsaydım
 

kaanka

Yeni Kahvesever
Katılım
12 Ara 2017
Bence bilgi paylaşımının ve yardımlaşmanın ön planda olduğu bizimki gibi forumlarda böyle fırsatçılıklara gerek yok. Ben başka forumlara da üyeyim. Bazen o forumla alakalı eşyaları satışa çıkarıyorum. Malın değeri 10 i̇se sahibindende 10'a, forum içinde 8'e ilan açıyorum. Bilmem anlatabildim mi.
 

sdcvn

Yeni Demleyici
Katılım
21 Tem 2018
Hayret,,,ben bu ilanı şikayet ettim sanırım,,hem fiyat imkansız,hem artvin gibi uzak biyer idi benim baktığım yine uzak mesafe yazmış şüphelenmek gerek,,sahibinden şikayetlere bakmıyorsa sorumlusu o
 

Epiphone

Yeni Kahvesever
Katılım
13 Ocak 2017
Konum
İstanbul
Ben pek katılmıyorum açıkcası. Eğer bir ürünün alıcısı varsa 3500 TL ye bu ürünü alabilir kimse de bir şey diyemez. Baktığınızda yurtdışından gelen bazı ürünler çok ucuza gelip burada çok yüksek fiyatlara satılıyor bu ne o ürünün haram olduğunu ne de başka bir şey olduğunu gösterir.

Buradaki tek sıkıntı arkadaşın sanki kendisine hediye gelmiş gibi elinde olmaması rağmen ürünü insanlara satmak istemesidir. Belki haklı nedenleri olabilir kendince fakat anlatış biçimi o an ki stresinden dolayı kötü oldu.

Bu olay kendisine de bize de ders oldu.İnşallah ürünü gelir ya da parasını iade alır.
 

kbere

Aktif Demleyici
Katılım
13 Ocak 2015
"Benim dolandırdığım insanlar dolandırıcıydı aslında. Yani bana yaklaşma sebepleri beni dolandırmaktı. On tane bilezikle geliyorum adamın önüne akşam vakti. Kuyumcunun kapısındayız. Ve dükkân kapalı. Karımın hastalığını anlatıyorum, acilen bilezikleri bozdurmam gerektiğini, o an nöbetçi eczaneye gidip hastaneden istedikleri ilaçları almamın şart olduğunu söylüyorum falan. Hakiki olsalar bileziklerin fiyatı bin lira. Diyorum ki 300 liraya ihtiyacım var. Paranın gerisi umurumda değil, yeter ki karım ameliyat masasında kalmasın... Adam sabah kuyumcuya gidip bilezikleri bin liraya bozdurabileceğini ve birkaç saat içinde havadan 700 lira kazanacağını düşünüyor. O arada benim ayakçım da ortaya çıkıyor ve o almak istiyor bilezikleri. Telaşlanıyor adam kazanç imkânı kaybolacak diye. 300 lirayı verip alıyor bilezikleri, be de kayboluyorum ortalıktan. Adam ertesi sabah kuyumcuya gidip de bileziklerin sahte olduğunu öğrenince, dolandırıldım, diye karakola gidiyor. Ben aranıyorum. Demiyorlar ki ona, be adam 1000 liralık bileziği 300 liraya almayı düşünürken aklında ne vardı, diye. Gayet açık ki, beni dolandırmayı planlamıştı. Ben hayatım boyunca beni dolandırmaya kalkışmamış tek bir kişiyi dolandırmadım."

Ünlü Dolandırıcı Sülün Osman
 

Homo_Insanus

Yeni Kahvesever
Katılım
31 Ara 2017
Konum
Jönköping
Daha önce bu konuda da benzer bir ilan üzerine konuşmuştuk. http://www.kahveler.net/kahve/2576-breville-bes840xl-espresso-kahve-makinesi-sifir.html/#post-34522 Konu ile ilgili şahsi tecrübemi de tekrar buraya bırakıyorum. İyice köşeye sıkıştığı anda buharlaşacaktır şimdiden geçmiş olsun.
Yakın zamanda ben de benzer bir durumla karşılaştım gümrükten kaçak diyerek Sivastan ilana koyulmuş sıfır Breville BCG 820 öğütücü için 650 lira fiyat yazmış satıcı farkı ben ödeyeyim get aç dedim acil paraya sıkıştım get bekleyemem dedi. Sivasta bulunduğu yerdeki ptt müdürüne kontrol ettirelim dedik bir tanıdık vasıtası ile kontrol etmeden parayı kaptırmamak için. Telefonla konuştuk müdürü ayarladım dedikten sonra ne güzel süper tamam ben seni ptt ye geçip arayacağım dedi 5 dk sonra baktım tüm ilanları kaldırmış siteden telefonlar iptal ...
 

coffeebean

Aktif Demleyici
Katılım
14 Nis 2017
Konum
İzmir
Ya bu sene başında aynı makine yine malatyadan ilan açmıştı. Bu forumda dolandırıcı oldugu konuşulduktan sonra adamı arayıp alıcak gibi davranıp salak salak sorular sorarak baya eğlenmiştim bunu görünce o geldi aklıma :D umarım herkes yazıyı okuyup konu hakkında bilgilenir artık :D
 

kahveanalisti

Aktif Demleyici
Katılım
17 Eki 2017
ses kaydi https://drive.google.com/file/d/19t2nqak-h3RohAtMUtexOKEKtl_avRvl/view?usp=drivesdk
6NWdNk.jpg


adımın adı timur sevgi ekin biri esas isi yapiyor.
 

sdcvn

Yeni Demleyici
Katılım
21 Tem 2018
Bir malın fiyatı bellidir..Çok altında özellikle sıfır cihazı olmayacak fiyata kimse veremez..Uyanık olmak lazım
 

awalanche

Yeni Demleyici
Katılım
5 Ara 2016
Konum
Adana
İsteyen istediği fiyata alır-satar. Serbest piyasada fiyatı alıcı belirler. Önemli olan ne olursa olsun dürüstlüktür. Bu devirde çok az bulunan bir nimet...
 

sdcvn

Yeni Demleyici
Katılım
21 Tem 2018
Biraz da öz eleştiri yapmak lazım...Toplum olarak biraz da beleşe, kelepire ürün almaya çalışmak gibi alışkanlığımız var..Olmayacak bir fiyatı görünce de hemen atlıyoruz..Ucuz ise vardır bir bit yeniği demişler..
 

esavas

Emir Savaş
Katılım
28 Ara 2015
Başınıza gelen olay için pek bir yorum yapamayacağım, çünkü forumda Breville sahtekarlığı ile ilgili çok yazı vardı, keşke aceleci davranmayıp forumdaki tüm yazıları okusaydınız. Kaldı ki sahtekarlık olayını duymamış olsam dahi, şöyle böyle piyasayı bildiğim için o fiyatı gördüğümde çok şüphe ile yaklaşırdım.

Forumda satma konusuna gelince, dürüst bir satıcı olduktan sonra isteyen istediği ürünü 3-5 katına satmaya çalışabilir. "Ben bunu 1000tl ye ucuza alma fırsatı buldum ve aldım ama şuan 3000tl ye satıyorum" diyen birine karışamam, almak isteyen varsa alır.
 

kahveanalisti

Aktif Demleyici
Katılım
17 Eki 2017
aklınızda olsun telefon numarlarıda: 0555 160 91 25 bu arada hesap sahibi sevgi ekin ankara turan güneş bulvarı ing hesabında yani adamla aynı şehirde konuşuyormuşuz bir de.

diğer numarada bu: 0552 271 48 25

internette olsunda adamlar telefonu aratınca belki daha rahat bulurlar.
 

paradise83

Yeni Kahvesever
Katılım
30 Tem 2018
ses kaydı harika, netcanavari'ndaki böyle kuzuyu ürkütmek istememe tedirginliği, dolandırıcıdaki yılların vermiş olduğu tecrübe ile verilen yönlendirici cevaplar falan... tam bir case study
 

puspus

Yeni Kahvesever
Katılım
1 Kas 2012
Hocam hiç bekleme suç duyurusunda bulun.
--
senin yaptığına gelince, evet fırsatçılık yapmışsın ama bunu yapamazsın neden böyle yaptın gibi bir ithama gerek yok. hesap kitap işiyle ticari bir düşüncedir. haram vs. gibi ithamlar da bana göre yersizdir. tek sıkıntılı tarafı deneyimlerin bilgilerin paylaşıldığı böyle bir sitede böyle bir davranış gördüğün üzere çok hoş karşılanmaz.
geçmiş olsun, çok vakit kaybetmeden suç duyurusunda bulun. eft 'ye umarım açıklama yazmışsındır ürün bedeli vs. gibi. ekran görüntüleri ve ses kayıtlarını da al en yakın emniyete git.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst